הסדר טיעון מקל לאחראים למטען בטיב טעם

שתף כתבה עם חברים

46 חודשי מאסר נגזרו על אלירן וקנין ואפי ג'רבי שהורשעו באחריות למטען שהונח בסניף טיב טעם במרכז תל אביב. הסיבות להסדר: המטען לא התפוצץ, 'שיים בראיות וחיסכון זמן שיפוטי לאור הודאת הנאשמים. בפרקליטות טוענים: הסדר ראוי

 tiv taam gerbi effi 400 - yosi zeliger
 רפי ג'רבי בעת המעצר (צילום: יוסי זליגר)

בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום את עונשם של אלירן וקנין (28) ואפי ג'רבי (29), שהורשעו, במסגרת הסדר טיעון, במעורבות בהנחת המטען שהונח בסניף טיב טעם בתל אביב.

על פי כתב האישום, לפני כשנה קשרו הנאשמים קשר להרכיב מטען חבלה. השניים פנו לאדם אלגזי, נאשם נוסף בפרשה, במטרה לרכוש ממנו חומר נפץ במשקל של כ – 133 גרם, נפצים וחוט חשמל. במרץ 2013 נפגשו הנאשמים עם אלגזי בחדרה לצורך רכישת מרכיבי מטען החבלה בתמורה ל- 6000 שקלים. לאחר מכן, הרכיבו השלושה את המטען בביתו של ג'רבי. כשבוע לאחר מכן הוטמן המטען בתוך סניף טיב טעם ברחוב אבן גבירול בתל אביב, כאשר מפסק במטען היה במצב כבוי. מטען החבלה התגלה בסניף כשבועיים לאחר מכן מבלי שהופעל ובכך נמנעה פגיעה בחפים מפשע.

במסגרת כתב האישום המתוקן, שהושג במהלך הסדר בין הצדדים, השניים הורשעו והודו בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, רכישת נשק וייצור נשק. הצדדים הגיעו להסכמה שעל הנאשמים יוטל עונש של 46 חודשי מאסר בפועל.

נציגת הפרקליטות, עו"ד שירי פרל, הסבירה את הסכמת הפרקליטות להסדר: "מדובר במטען מאולתר במשקל 130 גרם, המטען לא התפוצץ ולא נגרם נזק, הודעת הנאשמים בטרם החלה שמיעת הראיות, חיסכון זמן שיפוטי, הקושי הראייתי ומדובר בנאשמים צעירים יחסית שמעולם לא ריצו מאסר בפועל. העונש משקף נאמנה את מדיניות בתי המשפט לפיה יש להחמיר בעונשם של מי שמבצע עבירות נשק, ויחד עם זאת, העונש מגלם שיקולים בנסיבות הנאשמים".

סנגוריהם של הנאשמים עורכי הדין אבי עמירם, איתן סבג ומיכאל סיבוני, טענו כי ההסדר ראוי וביקשו מבית המשפט להימנע מהטלת קנס על הנאשמים בין היתר לאור מצב הכלכלי של משפחות הנאשמים.

od amiram avi 150   od siboni micky 150 od sabag ietan
 עו"ד אבי עמירם  עו"ד מיכאל סיבוני עו"ד איתן סבג

השופט צבי גורפינקל אמר בהחלטתו בטרם קיבל את הסדר הטיעון: "אם לא היו מודים הנאשמים באשמתם לפני תחילת הראיות, והיו מורשעים בעבירות שיוחסו להם היה דינם עונש של לפחות שבע שנות מאסר".

לגבי בקשת הפרקליטות להטיל קנס על הנאשמים, אמר: "היה ראוי להטיל עליהם קנס כספי, הואיל והוחלפו כספים במהלך רכישת המטען, אולם מאחר שאדם אחר שהיה מעורב בעבירה ונידון לעונש ללא קנס, לאור העובדה שהנאשמים נדונו לתקופת מאסר לא קצרה ובהתחשב במצב הכלכלי הגרוע של משפחות הנאשמים – אני נמנע מגזירת קנס".

מי שהעביר את המטען לשני הנאשמים הוא אדם אלגזי שהואשם בביצוע עסקת נשק וייצור נשק – הוא הודה והורשע במיוחס לו, אך טרם נגזר דינו. את המטען קיבל אלגזי, באמצעות ליאור מנשה, מחייל צה"ל בשם אמיר אלמליח. לאחרונה הוטלו על מנשה, שמיוצג על ידי עו"ד אורית חיון, 20 חודשי מאסר במסגרת הסדר טיעון לאחר שהורשע בסיוע לעסק נשק. עניינו של החייל שהואשם בסחר למנשה – טרם הסתיים.

עו"ד מיכאל סיבוני מסר בתגובה: "בית המשפט אישר את ההסדר תוך כדי אמירה שההסדר נוטה לקולא ברוח התקופה. יחד עם זאת, אנו מודים לבית המשפט על קבלת ההסדר. מדובר בהסדר סביר וראוי".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *