![]() |
| הסכין והמעטפות הממוענות לראשי הקהילה |
אלמונים השחיתו הלילה (24.11) את בית הכנסת הרפורמי ברעננה. על קירות בית הכנסת רוססו כתובות נאצה בהן נכתב בין היתר: "לעולם אין השכינה זזה מכותל מערב", וניתנה הפניה לפסוקים י"ח וכ"א בספר עובדיה א'.
כמו כן, במקום נמצא סכין שעליו נכתב פסוק מקראי: "רמב"ם הלכות רוצח" וכן סכין ושלוש מעטפות ממוענות לשלושה בכירים בקהילה הרפורמית העולמית והארצית: ריק ג'ייקובס, מנהל התנועה הרפורמית בצפון ומרכז אמריקה; ענת הופמן, ראש המרכז הרפורמי לדת ומדינה, מנשות הכותל; וגלעד קריב, מנכ"ל התנועה הרפורמית בישראל.
"הסכין היא תוצאה ישירה של הרוחות הרעות שנושבות נגד יישום מתווה הכותל מצד ראשי המפלגות החרדיות ורבנים חרדים, שעושים הכל נגד כל מי ששונה מהם", אמרה הופמן, יו"ר נשות הכותל וראש המרכז הרפורמי לדת ומדינה, "האיום ברצח נועד להפחיד ולעצור אותנו. אבל רוחנו לא תישבר. נמשיך להגן על נשות ישראל מרוחות השנאה והאפליה המשתוללות בחוץ".
יוסי כהן, מנכ"ל קהילת רענן בית שמואלי, אשר מצא בבוקר את כתובות הנאצה, המעטפות והסכין, אמר בתגובה: "בבואי הבוקר לביתי השני, הוא בית הכנסת של קהלית רענן – בית שמואלי, הזדעזעתי לראות ששוב רודפים ופוגעים ביהדות המתקדמת ובקהילה ברעננה. במתחם פועלים שלושה גני ילדים והדאגה הראשונה היתה כמובן לראות שהכל בסדר, אם כי אני לא בטוח מה אפשר להסביר לילדים כשזה מה שהם פוגשים בבואם לגן. ההסתה המתמשכת כנגד היהדות הרפורמית ברעננה הולכת ומסלימה – קהילה זו כבר סבלה חמש פעמים מריסוס כתובות נאצה, אבל למראה הסכין הבוקר הזדעזעתי ואני עדיין רועד. כסרן במיל' וכמי שמחנך לאהבת האדם באשר הוא, אני מבין הבוקר כי נחצו קווים ואני כולי תקווה שמנהיגי ההסתה – ביניהם רבנים בכירים – יבינו שיש תוצאה לדבריהם משולחי הרסן".
ראש עיריית רעננה זאב ביילסקי גינה את ריסוס כתובות הנאצה והאיומים בבית הכנסת וחיזק את ידי ראשי הקהילה. "מדובר במעשים שאנו רואים בחומרה, מגנים ומוקיעים אותם בכל תוקף", כתב ביילסקי במכתב למנכ"ל התנועה ליהדות מתקדמת בישראל ובמקביל הורה לתגבר את השמירה על מוסדות הקהילה ליהדות מתקדמת בעיר.
![]() |
ביילסקי קרא לראש הממשלה נתניהו לגנות את המעשים החמורים, שלדבריו "פוגעים באושיות הדמוקרטיה במדינת ישראל ומותירים את המרחב הציבורי לשיח אלים ומסוכן, העלול להתדרדר אף למעשים קיצוניים עוד יותר".
הרב יצחק פרץ,הרב הראשי לרעננה, התייחס אף הוא לנושא: "אני, רבני הקהילות ואנשי ציבור מהמגזר הדתי ברעננה, מגנים בחריפות, במלוא התוקף ובמלוא החומרה, את המעשה החמור שהתרחש השבוע כנגד קהילת רענן. מעשה זה מצטרף למעשי אלימות נוספים שהתרחשו בעיר כנגד בתי כנסת ומקומות נוספים ברעננה. מעשה זה כמו מעשי אלימות אחרים מצערים את כולנו ואנו מדגישים שתורת ישראל מגנה כל מעשה של אלימות ופגיעה בזולת. זו אינה דרכה של היהדות".
ח"כ תמר זנדברג הודיעה כי היא מתכוונת לפנות ליועץ המשפטי לממשלה בעניין וביום ראשון תעלה הצעת החוק שלה לפלורליזם דתי במקומות הקדושים. על פי ההצעה תהיה מחויבת המדינה לוודא כי במקומות הקדושים מתקיים פלורליזם דתי בתפילה.










