![]() |
| צילום להמחשה: משטרת ישראל. למצולמים אין קשר לכתבה |
לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגש כתב אישום נגד יעקב יוסף (56) מחיפה, ששירת כשוטר באגף התנועה במרחב ירקון. בכתב האישום שהוגש אתמול (רביעי, 31.12), מיוחסות ליוסף עבירות של לקיחת שוחד, שיבוש מהלכי משפט, הטרדה מינית, מעשה מגונה ומרמה והפרת אמונים – עבירות שביצע לכאורה בשתי הזדמנויות שונות במהלך שנת 2012.
אלפייה בתא הכפפות
על פי האישום הראשון, ב-15 ביוני 2012 היה יוסף במהלך משמרת במחסום משטרתי ברחוב מנחם בגין בתל אביב. לפנות בוקר הוא עיכב בני זוג לבדיקת אלכוהול בשל חשד לנהיגה בשכרות, ותוצאות הבדיקה אכן העידו על כך שהנהג היה תחת השפעת אלכוהול. בכתב האישום נטען, כי על רקע זה התפתח דין ודברים בין השוטר ובין הנהג, במהלכו אמר השוטר לנהג כי ייקח אותו לתחנה והורה לו לרוקן את תכולת כיסיו ולהיכנס לניידת. הנהג מסר ליוסף את תכולת כיסיו, שכללה גם שטרות כסף בסך כמה אלפי שקלים. לפי כתב האישום, יוסף העביר את התכולה לבת זוגתו של הנהג, אולם השתהה עם הכסף שבידיו למשך זמן מה.
לאחר מכן הורה יוסף לבת הזוג להיכנס לניידת ולהתיישב במושב שליד הנהג, תוך שהוא עצמו התיישב במושב הנהג. לפי כתב האישום, בשלב מסוים הוא הורה לנהג לצאת מן הניידת ואילו הוא נשאר בניידת לבד עם בת הזוג. בשלב זה, כך נטען, אמר לה יוסף דברים בסגנון: "זה לא משתלם לכם, העורך דין יעלה לכם יותר", דיבר על בית המשפט והוסיף: "את יכולה להשאיר משהו, זה לא בשבילי, זה לצדקה". מכתב האישום עולה, כי לאחר מכן פתח את תא משענת היד ואמר לצעירה להשאיר שם סכום לצדקה. האישה, אשר חששה מפני השוטר אם לא תיעתר לבקשתו, הניחה 1,000 שקלים בתא הכפפות ולאחר שסגרה אותו יצאה מהניידת – כך לפי כתב האישום.
בחלוף זמן מה שחרר יוסף את בני הזוג מבלי שנתן להם דוח ולפי כתב האישום אף הזהיר אותם מפני מחסום משטרתי נוסף שנמצא בהמשך הדרך. עוד נטען, כי הוא המליץ להם לנסוע לביתם בדרך חלופית. לטענת המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), לאחר האירוע רשם יוסף דוח פעולה, בו כתב כי מצא סכום של 1000 שקלים בניידת, אשר אינו יודע בבירור מה מקורו אולם הוא סבור כי הסכום קשור לבני הזוג שעוכבו על ידו ושוחחו איתו "בענייני תרומות". את הדוח שמר השוטר לעצמו ולא העביר אותו הלאה במשטרה כמקובל. בכתב האישום נטען כי הוא אף לא מסר דיווח כלשהו למפקדיו.
לפי כתב האישום, יוסף חשש כי עניין הכסף יועבר הלאה על ידי מתנדב שנכח במקום וראה את הנחת הכסף בניידת, ולכן ביקש לשבש אפשרות לחקירה עתידית. על פי הנטען, רק בחלוף ארבעה ימים הוא הגיע לראש משרד החקירות בתחנת לב תל אביב – תחנה בה הוא אינו משרת – ומסר לו דיווח כוזב על האירוע, לפיו מצא את הכסף בניידת מבלי שהוא מודע לנסיבות. הוא אף הוסיף, כי אין בידו פרטים מזהים של בני הזוג וכן שלא רשם כל דוח אודות האירוע. בעקבות הדברים הורה קצין החקירות לשוטר לדווח על האירוע כאירוע "אבידה ומציאה". יוסף עשה כעצתו, ומסר את הכסף בתחנה. בגין השתלשלות אירועים זו מייחסת לו מח"ש עבירות של לקיחת שוחד ושיבוש מהליכי משפט.
![]() |
הטרדה מינית בערבית
האישום השני מתייחס לאירוע מה-28 ביולי 2012. בעת שיוסף היה במשמרת במחסום משטרתי בצומת הרחובות גבעת התחמושת ומנחם בגין בתל אביב, הוא עיכב נהגת שהיתה ברכב עם חברותיה לבדיקת שכרות. בשלב מסוים, כך נטען, הורה יוסף לנהגת להיכנס לניידת ולשבת בכיסא שליד כיסא הנהג. אז שמע יוסף, שהינו ממוצא ערבי, כי הנהגת דוברת את השפה, החל לדבר איתה בערבית ושאל לפשר מעשיה במקום. הצעירה השיבה כי היא גרה ברמת גן ועובדת בבית מלון. בשלב זה, כך נטען, אמר לה כי יעזור לה בשל היותה ערביה, ולאחר מכן שאל אותה האם היא מבלה בתל אביב, האם יש לה חברים והאם היא מארחת אותם בביתה, כשכוונתו לאירוח מיני.
עוד נטען בכתב האישום, כי יוסף הוסיף ושאל את הנהגת שאלות בעניינים מיניים, ובין היתר האם היא לסבית והאם היא מקיימת יחסי מין עם חברותיה, באילו אמצעי מניעה היא משתמשת וכן האם הוא יכול לבוא אליה, מאחר שחשב שהיא עוסקת בזנות. הצעירה, אשר חששה מהשוטר, ביקשה ממנו בשלב זה שיאפשר לה ללכת – כך לפי כתב האישום, בו נטען גם כי בעודם בניידת, הניח השוטר את ידו על רגליה של הצעירה, ליטף אותה ואמר לה לא לדאוג. בתגובה, טוענת מח"ש, הצעירה הזיזה את ידו מעל רגלה ויצאה מהניידת באומרה כי אינה מוכנה להמשיך במצב זה. לפי האישום, הצעירה הלכה לכיוון הרכב ויוסף הלך בעקבותיה תוך שהוא אומר לה כי עליה לשוב לניידת כדי לחתום על טפסים. לאחר מכן, כך נטען, בעת ששוחחה עם צעירים אחרים שעוכבו במקום בחשד לנהיגה בשכרות, שאל אותה השוטר בערבית האם היא מסדרת לעצמה "קליינטים" לסוף הלילה, כשכוונתו למתן שירות מיני מצידה.
הצעירה עזבה את המקום ברכב עם חברותיה, ובסמוך לאחר מכן, במהלך נסיעתן ברחוב אלנבי בתל אביב, שמעה כי ניידת משטרתית כורזת לה לעצור בצד תוך ציון שמה הפרטי. הצעירה עשתה כן והלכה לניידת, שם הבחינה כי השוטר בניידת הוא יוסף. לטענת מח"ש, יוסף אמר לה כי אסור לה לנהוג וכי בכוונתו לקחת אותה לאבו כביר, תוך שהורה לחברתה שתיסע מן המקום. הצעירה נכנסה לניידת, ואז על פי הנטען שב ושאל אותה יוסף שאלות בעלות אופי מיני, כשבין היתר שאל אותה האם היא בטוחה שאינה עוסקת בזנות. הצעירה השיבה לשוטר כי אין זה עניינו והוסיפה כי אם לא יחדל היא תדאג להזעיק משטרה והוא יסתבך.
בגין השתלשלות אירועים זו מואשם יוסף בעבירות של הטרדה מינית, מעשה מגונה ומרמה והפרת אמונים. דיון הקראת כתב האישום יתקיים בפני השופט צבי גורפינקל ב-15 בינואר.











