![]() |
| בעיות בניידת ומחוצה לה (אילוסטרציה) |
כתב אישום הוגש נגד שגיב טיירי (38) מרעננה, המזוהה עם עמיר מולנר ומי ששמו נקשר ל'פרשת מרגול', בגין הפרעה לשוטר במילוי תפקידו
ב-14 במאי אשתקד הבחינו בלשי היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב ברכב שחונה באופן לא חוקי, בחנייה כפולה, ברחוב רודנסקי 5 בתל אביב. לצד הרכב עמדו שגיב טיירי (38) מרעננה, אחד היעדים המועדפים של המשטרה, ולצדו שני מאבטחיו.
ההיתקלות של השוטרים בטיירי לא היתה מקרית: עצם הבדיקה ברחובות היא חלק ממדיניות החיכוך המוגבר של המשטרה כלפי יעדים משטרתיים. שמו של טיירי, המזוהה מודיעינית עם עמיר מולנר, נקשר בזמנו לפרשת "מרגול". הוא, אחיו ואנשיהם, נחשבים לכוחניים ביותר ומוגדרים כארגון פשע קטן יחסית, אולם גם ככזה המוגדר כיעד מועדף של המשטרה.
לפי כתב אישום שהגישה התביעה המשטרתית נגד טיירי, השוטרים ביקשו לבדוק את תעודות זהות של טיירי ומאבטחיו. בשלב מסוים במהלך הבדיקה, כך נטען, טיירי ניגש לשוטר וביקש ממנו לסיים את הבדיקה. התביעה טוענת כי השוטר הורה לטיירי להמתין בצד, ובתגובה זה נצמד אל גופו של השוטר ואמר לו בקול רם: "אתה לא חבר שלי ולא תגיד לי איפה לעמוד".
לפי התביעה, השוטר הזהיר את טיירי כי אם לא יתרחק וימתין בצד, הוא ייאלץ לעכב אותו לתחנת המשטרה, ובתגובה לכך טיירי הניף את ידיו, הרים את קולו ואמר: "מי אתה בכלל, אתה לא תגיד לי מה לעשות". בשלב הזה השוטר הודיע לטיירי שהוא מעוכב, והורה לו להיכנס לניידת המשטרה, אולם לפי כתב האישום – טיירי סירב ורק כאשר השוטר איים לעצור אותו במידה ויסרב לעיכוב – הוא נכנס לניידת.
בכתב האישום נטען עוד, כי במהלך הנסיעה בניידת, טיירי השתמש בטלפון הנייד שלו, למרות ההוראה שקיבל מהשוטר לחדול ולמסור לידיו את המכשיר. טיירי, כך נטען, סירב למסור לשוטר את הטלפון – ולכן נעצר.
כתב האישום, כאמור, מייחס לטיירי עבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו. הדיון בהקראת כתב האישום נקבע ל-24 במאי בפני השופט שמואל מלמד.










