![]() |
| זירת רצח (צילום ארכיון להמחשה) |
פרקליטות מחוז חיפה הגישה (חמישי, 22.9) לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד דור תייר (19) מפרדס חנה: לפי כתב האישום, תייר דקר במהלך עימות את הילאל משארקה (28) דקירה אחת בצוואר וגרם למותו.
הרצח נחקר על ידי היחידה המרכזית של מחוז חוף. התובעת, עו"ד ירין שגב, מציינת בכתב האישום כי האירוע הטראגי התרחש ב-17 באוגוסט. בסביבות השעה 21:30, תייר הגיע לאכול במסעדת "יגאל קבב" בגבעת אולגה. רבע שעה לאחר מכן הגיע למסעדה נדים שומלי, ונעמד ליד דלפק האוכל בעודו משוחח בטלפון הנייד שבידו.
לפי האישום, תייר ניגש לשומלי ובמהלך חילופי דברים בין השניים, ניסה לקחת ממנו את מכשיר הטלפון הנייד והיכה אותו בראשו. עובדי המסעדה ואנשים שהיו במקום הפרידו בין השניים והוציאו את תייר אל מחוץ למסעדה. אבל לטענת הפרקליטות, בעוד שתייר המתין לשומלי בחוץ, שומלי נכנס אל מאחורי דלפק האוכל והתקשר לדוד שלו, מרוואן אלגאזי. נטען כי הוא ביקש ממנו להגיע אל המקום ולסייע לו לצאת בבטחה מהמסעדה. אלגאזי הגיע אל המקום ברכבו, יחד עם גבר נוסף. בדרכו למסעדה התקשר למשארקה, וביקש ממנו להגיע אף הוא אל המקום.
סמוך לשעה 22:05 הגיע אלגאזי למסעדה והוציא ממנה את שומלי אל הרכב שהיה בחניה סמוכה. בשלב זה הגיע משארקה למגרש החנייה, והצטרף לשניים. לפי הפרקליטות, במהלך חילופי דברים בין הצדדים החזיק תייר בידו בקבוק קוקה-קולה מזכוכית, ואלגאזי שהבחין בכך, הוציא את הבקבוק מידו וזרק אותו הצידה.
עוד נטען, כי בשלב הזה החל תייר לברוח, בעוד שמשארקה דולק אחריו, ואלגאזי רץ אחרי השניים כשבידו קרש עץ. בהמשך, נטען, תייר עצר, ובינו לבין משארקה התפתח עימות לצד גרם מדרגות. לטענת הפרקליטות, במהלך העימות דקר תייר את משארקה בצד שמאל של צווארו, דקירה אחת, באמצעות סכין. לאחר מכן נמלט.
ככל הידוע, תייר הסתתר בטבריה. כשבועיים וחצי לאחר האירוע, ב-3 בספטמבר, הוא הסגיר עצמו למשטרה, בתיווכו של סנגורו, עו"ד טומי נדשי. בחקירתו טען שוב ושוב כי מצא עצמו שרוע על הקרקע, כשעליו משארקה הגדול ממנו. לטענתו, הוא הוכה באגרופים, בבעיטות ובקרש, והבין כי בכוונתם להעלות אותו לרכב כדי לחסל אותו במקום אחר.
משארקה שנפצע קשות כתוצאה מהדקירה, נמלט גם הוא מהמקום בריצה. הוא דימם והחזיק בידו בצווארו. שומלי הכניס אותו לרכבו והבהיל אותו לבית החולים "הלל יפה" בחדרה, כשהוא במצב אנוש, ללא הכרה, ללא סימני חיים וכשהוא מדמם מסיבית מפצע הדקירה ומהפה. בבית החולים בוצעו במנוח פעולות החייאה. הוא אושפז במחלקת טיפול נמרץ מונשם ומורדם. ב-22 לאוגוסט קבעה וועדה רפואית כי הוא נמצא במצב של מוות מוחי. שישה ימים אחר כך (28.8) הוא נפטר מדום לב.
![]() |
| עו"ד טומי נדשי |
במהלך החקירה נבדק הקשר של האירוע למתיחות הקיימת בגבעת אולגה מזה שנים רבות בין יהודים לבין ערבים תושבי המקום, בין היתר על רקע התרועעות של תושבי גבעת אולגה ערבים עם צעירות יהודיות. גם כנגד תושב השכונה שומלי נטען בחקירה שניהל קשר רומנטי כזה, אבל לנושא הזה אין זכר בכתב האישום.
בשלב המעצר יוחסה לתייר עבירת רצח, אבל בכתב האישום הוא מואשם בהריגה. במקביל להגשת כתב האישום, הפרקליטות הגישה בקשה להארכת מעצרו עד תום ההליכים.
עו"ד נדשי מסר בתגובה: "זהו תיק הגנה עצמית קלאסי".










