הוארך מעצר החשודים ברצח הסוכן הסמוי

שתף כתבה עם חברים

הוד בנסטי ויצחק סבג היו בין 18 האנשים שהופללו על ידי הסוכן סמי אמסלם, שנעדר מאז שנת 2000. הסנגורים: לכל אחד מ-18 המופללים מניע לפגוע בסוכן

hfirot gufat sohen
החפירות בניסיון לאתר את גופתו של אמסלם

בית משפט השלום בראשון לציון האריך היום (שלישי, 15.12) את מעצרם של אהוד בניסטי (38) ויצחק סבג (56) מאופקים, החשודים במעורבות ברצח סמי אמסלם, אשר שימש סוכן משטרתי בשלהי שנות ה-90 ונעדר מאז שנת 2000.

תיק החקירה נוהל במשטרה לאורך השנים, ראשית כתיק היעדרות ובהמשך כחקירת חשד לרצח. לאחרונה התקבל מידע חדש אשר הוביל, בין היתר, לחיפוש אחר מיקום הגופה שעל ממצאיו מוטל איסור פרסום. בשבוע שעבר הגיעו כוחות משטרה למיקום מסוים לגביו הצביע המידע החדש, ובאמצעות כלים כבדים שהובאו למקום בוצעו חפירות בניסיון לאתר את הגופה. לאור איסור הפרסום בפרשה, לא נמסר האם אותרו ממצאים כלשהם במהלך החפירות והחיפושים.

לפי החשד, הרצח של אמסלם בוצע לאחר סיום הפעלתו כסוכן וכעת נבדק כי הרקע לרצח הוא עדותו של הסוכן. במהלך הדיון בהארכת מעצרם של שני החשודים טען עו"ד רועי לביא, המייצג את בנסטי, כי הסוכן הביא להפללתם ולהרשעתם של 18 אנשים – כך שלכל אחד מהם יכל להיות מניע ברור לפגוע בו. במעמד הדיון, המשטרה הגישה מסמך לשופט עמית מיכלס, המפרט את התנהלות המשטרה מאז הרצח ועד היום.

בנסטי, שבאמתחתו עבר פלילי מכביד – בין היתר בעבירות אלימות שבגינן ריצה מאסרים – טען באמצעות סנגורו כי ביום היעלמות הסוכן (המועד שהוטח בו במהלך החקירה), הוא היה בכלל בכלא. השופט מיכלס עשה הפסקה בדיון ובבדיקה שנעשתה התברר כי בנסטי לא היה אסיר או עצור בתקופה הרלוונטית.

od bar zion uzan victor ynet
עוה"ד ויקטור אוזן ואסתר בר ציון

גם לסבג עבר פלילי, הכולל בין היתר עבירות אלימות ומאסרים. בחקירתו הוא שמר על זכות השתיקה. בדיון בעניינו טענו סנגוריו – עורכי הדין שירלי אוחיוןאסתר בר ציון ו-ויקטור אוזן – כי מדובר ב"מסע דיג" של המשטרה. "ברצונה לרדת לחקר האמת דגה שני חשודים, כאשר המשטרה מצביעה על כך שיש חשודים נוספים. לא ברור מדוע המשטרה לא הגיע ל-18 החשודים הנוספים", טענו הסנגורים.

בתום הדיון קבע השופט מיכלס כי קיים חשד סביר והחליט להאריך את מעצרם של השניים, בין היתר מחשש לשיבוש החקירה, עד ה-24 בדצמבר. 

עדכון (17.12.15)

בית משפט השלום בראשון לציון האריך (17.12.15) את מעצרו של שרון אדרי (43) מחולון החשוד במעורבות ברצח הסוכן הסמוי שנעלם בשנת 2000.

אדרי, שהשתחרר לפני כשלוש שנים מתיק אמל"ח וכיום עובד בעיריית תל אביב, חשוד כי קשר קשר עם אחרים – אהוד בנסטי ויצחק סבג – והשלושה היו מעורבים ברצח הסוכן. מדיון הארכת מעצרו של אדרי עולה כי הוא לא הופלל בזמנו על ידי הסוכן. לדברי סנגורו, עו"ד עמית ויצמן, יתכן כי החשד למעורבותו ברצח עולה מכך שנפגש באותה תקופה עם החשודים האחרים שעצורים כעת בפרשה.

השופט מנחם מזרחי קבע כי קיים חשד סביר והאריך את מעצרו של אדרי עד 24 בדצמבר.

 od amrani eran 195 210
 עו"ד ערן אמרני

עדכון (20.12.15) – מעצר שני יפואים

המשטרה עצרה שני עבריינים מיפו, יוסף דבאח ועבדל ווהאב דאקה, בני 38, בחשד לקשירת קשר לביצוע פשע – רמח בסוכן אמסלם. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם ב-15 ימים אולם בית משפט השלום בראשון לציון האריך (20.12.15) את מעצרם בארבעה ימים בלבד, עד 24 דצמבר.

במהלך חקירתו של דבאח החוקרים הטיחו בו שמות שונים של אנשים איתם הוא נפגש בעבר ויתכן וקשורים  על פי החשד בדרך זו או אחרת לרצח. סנגורו, עו"ד גיל גבאי, הכחיש את המיוחס למרשו. בדיון של החשוד דכה סנגורו עו"ד ערן אמרני, הסכים להארכת מעצרו עד 24 בדצמבר, וזאת מבלי קשר לחשדות המיוחסים לו בבקשת המעצר. 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *