חגי זגורי שבת רעב 22 יום

שתף כתבה עם חברים

אחרי 22 יום הפסיק ראש ארגון הפשע מבאר שבע את שביתת הרעב עקב הידרדרות במצבו הרפואי. זגורי שפוט ל-15 שנה ובעתירה שהגיש טען שמזה שנתיים נשללת ממנו הזכות להתייחדות עם אשתו ולשוחח בטלפון עם בני משפחתו. המשטרה ושב"ס התירו לו כעת את ההתייחדות

hagai.zaguri לפני כשבועיים הפסיק האסיר חגי זגורי את שביתת הרעב שלו אחרי 23 יום עקב הידרדות במצבו הרפואי. במקביל, השבוע

הסירה המשטרה את ההתנגדות שלה לכך ששב"ס ייאפשר לזגורי ביקורי התייחדות עם בת זוגתו, ובעוד חודש תישקל מחדש ההחלטה למנוע ממנו שיחות טלפון מהכלא.

ראש משפחת הפשע מבאר שבע, חגי זגורי, אשר שפוט ל-15 שנות מאסר פתח ב-1 ליולי בשביתת רעב שהסתיימה ב-22 ליולי. זגורי תמך את שביתת הרעב שלו בעתירה שהגיש לבית משפט מחוזי בבאר שבע, כדי שיורה לשירות בתי הסוהר לאפשר לו ביקורי התייחדות עם אשתו ובני משפחתו.

באמצעות עורכי הדין, משה יוחאי, ליאור אפשטיין ומורן סדייב, טען זגורי כי הוא כלוא מזה שנתיים, שבהן לא ניתן לו להתייחד עם בת זוגו. זגורי הגיש מפעם לפעם בקשות ועתירות, אולם כל הבקשות נדחו על ידי שב"ס ובית המשפט, בין היתר מאחר והמשפט עדיין התנהל. בחודש אפריל זגורי נשפט למאסר ממושך של 15 שנה, והפך מאסיר לעציר, אולם שלטונות שב"ס המשיכו למנוע ממנו את הפריבלגיה של ההתייחדות, וגם מנעו ממנו לשוחח בטלפון עם רעייתו, אביו, אימו ואחיו. עם זאת, גם עתירה של זגורי במעמד של אסיר נדחתה לאחרונה על ידי בית משפט המחוזי בבאר שבע, אם כי בית המשפט "רמז" שנימוקים המצדיקים שלילת פריבלגיות כמו התייחדות משתנים מעת לעת.

פרקליטיו של זגורי נשמעו מודאגים וטענו כי הוא נחוש בדעתו להמשיך בשביתת הרעב. לדבריהם, המשטרה ושב"ס עשו לזגורי "חיים קשים" מתחילת המעצר בתנאי הפרדה קשים, ואחרי שהודה בחלק מהעבירות המיוחסות לו וחתם על עסקת הטיעון, התנאים הקשים לא השתנו. "להיפך, הם רק הורעו", טוען עו"ד אחד מעורכי הדין, "אם בתקופת המשפט הם היו חייבים לתת לו חצי שעה ביום שיחות טלפון עם הסניגורים שלו, עכשיו גם את זה מונעים ממנו".

מדוברות שב"ס נמסר בתגובה, כי "האסיר השובת נמצא במעקב רפואי, תגובת שב"ס לעתירתו תוגד כמקובל לבית המשפט".

גורמים שמכירים את תיק זגורי טוענים כי מקור ההתנגדות אינו בשב"ס אלא במידע מודיעיני שמזרימה המשטרה, על רקע החשש שזגורי ימשיך לנסות להגיע לעד המדינה שלו, חברו הטוב ושותפו לשעבר, יניב בובליל, שנכלל בתוכנית להגנת עדים ועזב את הארץ.

כתבה על תיק זגורי

https://posta.co.il/he/Articles_details.asp?pid=209

3 תגובות נכתבו

1. צדק  יש צדק  שימות שם .  צדוק   (יום שני 23 יולי 2012 – 16:45)    

2. אף אחד לא מגיב..מה הפחד אוכל ?    אלמוני   (יום שלישי 24 יולי 2012 – 17:57)    

3. שימשיך עוד 3 חודשים    אנדר   (יום רביעי 01 אוגוסט 2012 – 03:00)    

 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *