כתב אישום: רוצח על אופניים חשמליות

שתף כתבה עם חברים

אנשים ביפו חשדו שעבריין יפואי בשם דני מורדוב ירה בחודש יוני 2011  בחבר שלהם, אחמד חמאדי. בחודש פברואר 2013 מורדוב נדקר למוות בעשר דקירות סכין, והחבר של חמאדי, צעיר בן 19 בשם איברהים מכאווי, הוא הנאשם ברצח

sakin
 ד.נ.א הקורבן על סכין הרצח. אילוסטרציה

ב-16 ליוני 2011 נעצר דני מורדוב מיפו בחשד שירה בלילה הקודם שני כדורים לחזהו של עבריין בשם אחמד חמאדי, צעיר בשנות העשרים לחייו, אף הוא מיפו. מורדוב, 58, היה פעם עבריין סמים מוכר שניסה לשקם את חייו יחד עם אשתו יפה בדירת חדר זעירה, באחת הסמטאות הסמוכות לשדרות ירושלים. לפי הערכות המודיעין של המשטרה, שהוצגו לבית המשפט, בינו לבין חמאדי היה סכסוך מוקדם על רקע עסקאות סמים. מורדוב, כך טענה המשטרה, ירה שתי יריות לחזהו של חמאדי, שהובהל במצב קשה לבית חולים וולפסון שם ניצלו חייו.

פרקליטו של מורדוב, עו"ד אורי קינן טען אז, כי עם כל הכבוד למידע המודיעיני של המשטרה, חוקרי תיק ניסיון הרצח הזה לא מצאו שום ראיה חפצית שתקשור את מורדוב לאירוע הירי, הם אפילו לא טרחו לערוך לו בדיקה של שרידי ירי. חמאדי הפצוע בבית החולים לא סיפר מי ירה בו, ולמה. גם מעצר חברו הטוב, אברהים מכאווי, בחשד שניסה לשבש את הממצאים בזירה כדי להקשות על חוקרי המשטרה, ואולי להסתיר משהו הקשור לחברו שנפגע, לא סייע לפענח את הפשע.

מורדוב מצידו שמר על שתיקה במעצר ושוחרר מהתיק בערבות וללא כתב אישום. בין היתר נקבע בתנאי השחרור שלו כי אסור לו להתקרב במרחק 500 מטר לחמאדי ומכאווי.

אבל הימים חלפו, חמאדי התאושש מהפציעה, וגם חברו הצעיר מכאווי, 22, שוחרר וחזר לרחובות הקטנים סביב שדרות ירושלים. מפעם לפעם הם נפגשו עם מורדוב, שהמשיך לשבת במדרגות הכניסה לביתו, על הרחוב. לפי המשטרה, במהלך הפגישות הללו נהג מכאווי לקנטר את מורדוב, הטיח בו אמירות כמו "אתה מלשין, אתה מנייאק" וכו', אמירות שפגעו מאוד במורדוב, אבל בנסיבות החדשות שנוצרו הוא נאלץ להבליג, גם אם זה היה מאוד קשה לו. ב-9 לפברואר השנה נמאס לו. באותו בוקר הוא ישב עם שכנו במדרגות הבית, ומכאווי חלף על פניהם באופניים חשמליים. כהרגלו הוא זרק מילה ואז התפתח דין ודברים שכלל חילופי קללות הדדיים.

לפי המשטרה, ופרקליטות מחוז תל אביב, בשלב הזה מכאווי עזב את המקום אבל בליבו גמלה החלטה לרצוח את מורדוב. בכתב האישום שהוגש נגד מכאווי מתאר התובע, עו"ד ענוז ראאד, כיצד הוא מימש את תוכניתו. "הנאשם הצטייד בסכין מטבח, רכב על אופניים חשמליים ונסע חזרה לעבר ביתו של מורדוב. כאשר הבחין בו משוחח לתומו עם השכן ניגש אל מאחורי גבו, כשהוא מצויד בסכין, ובכוונת תחילה להמיתו נעץ את הסכין בסמוך לצידו השמאלי של החזה. כתוצאה מהדקירה, הופל מורדוב על המדרכה. הנאשם המשיך לדקור תשע דקירות נוספות בפלג גופו העליון, בבית החזה ובבטן (להלן – הדקירות הקטלניות). מיד לאחר מכן נמלט הנאשם ממקום האירוע כשהוא רכוב על אופניים חשמליים. כתוצאה מכך נפטר המנוח למחרת היום, בבית החולים וולפסון".

את מכאווי מייצג עו"ד אבי כהן. להוכחת הטענות הציגה התביעה עדות של עדת ראייה אשר מזהה את מכאווי כמי שדקר את מורדוב. עדות של השכן אשר שוחח עם מורדוב בעת הדקירה והיה עד לאירוע אבל לא הסכים לזהות את הדוקר. כמו כן נמצאו איכונים טלפונים המשייכים את מכאווי לזירת הפשע, בניגוד לטענת האליבי שלו לפיה הוא שהה בראשון לציון בזמן הרצח. הראיה המנצחת היא סכין שטופה שנמצאה בביתו של מכאווי, ועליה התגלו סימני ד.נ.א של מורדוב.

הדיון בבקשת מעצר עד תום ההליכים נקבע ל-12 מארס. תיק מעצרים 52602-02-13

הקראת כתב האישום נקבעה ליום א', 10 מארס, 14:00, הרכב בראשות השופט גלעד נויטל.
תיק בית משפט  52666-02-13

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *