תקף את שכניו, וזוכה בשל מצבו הנפשי

שתף כתבה עם חברים

בית המשפט קבע שהנאשם ביצע את המעשים, אולם זיכה אותו לאחר שסנגורו הצליח לשכנע את הפסיכיאטר המחוזי כי אינו כשיר לעמוד לדין.

איים על האבא, ואז על האמא, ואז על הבן (אילוסטרציה)

בית המשפט השלום בתל אביב זיכה אתמול (23.10) גבר שהואשם שהואשם בשלוש עבירות של איומים, ושתי עבירות של תקיפה סתם, על אף ההסכמה הגורפת של כל הצדדים בתיק כי ביצע את המעשים. זאת לאחר שסנגורו, עו"ד אלון אייזנברג הצליח לשכנע את הפסיכיאטר המחוזי ואת בית המשפט כי בעת ביצוע העבירות האיש, כבן 35 ממרכז הארץ, לא היה אחראי למעשיו.

מכתב האישום, שהוגש על ידי התביעה המשטרתית, עולה כי ב-8 באוגוסט השנה, קצת אחרי השעה 11 בלילה עלה אחד משכניו של הנאשם לדירתו, נקש בדלת וביקש שינמיך את המוזיקה ששמע בקולי קולות.

הנאשם הנמיך, פתח את הדלת ומצא שם את השכן ובנו, שבינתיים עלה גם הוא. השניים ביקשו ממנו שוב לשמוע מוזיקה יותר בשקט ופנו לעזוב, אלא שבתגובה איים עליהם הנאשם. "אתם תגמרו בתעלה", אמר להם. "אני משפחת פשע, ואני ארצח אתכם".

עו"ד אלון אייזנברג

כעשרה ימים מאוחר יותר הסתובב הנאשם בחצר, והתבקש על ידי שכנה, אשתו ואמו של השכנים שכבר אוימו, להרים זבל שזרק בחצר. וגם היא זכתה לשמוע ממנו איומים. "תסתמי את הפה, אני אהרוג אותך", צעק עליה. בנה, ששמע את הצעקות ירד לחצר, וניסה לברר מה קורה. בתגובה ענה לו הנאשם: "אני ארצח אותך…אני רוצה לרצוח אותך ואת אבא שלך". לנאשם ולשכנים היתה היתקלות נוספת, ובגין כל האירועים הואשם כאמור הגבר באיומים ובתקיפה סתם.

בחוות דעתו הראשונה של הפסיכיאטר המחוזי, אליו נשלח הנאשם, נקבע כי הוא כשיר לעמוד לדין, אולם אז נכנס לתמונה עו"ד אייזנברג. הוא הציג לפסיכיאטר תמונות, סרטונים, תכתובות ווטסטאפ ועדויות, כולל אלה של בני משפחתו של הנאשם, המעידים שהנאשם היה מנותק, מבולבל ולא אחראי למעשיו.

הסנגור הצליח לשכנע את הפסיכיאטר לשנות את חוות דעתו, ונציגת התביעה ובית המשפט קיבלו את חוות הדעת השנייה, שקבעה כי האיש אינו כשיר לעמוד לדין. "אין מחלוקת בתיק זה אשר לקיומן של ראיות המבססות את האשמה הנטענת כלפי המשיב", כתב השופט רועי פרי. "עיינתי אף אני בתיק והגעתי למסקנה כי המשיב ביצע את העבירות המיוחסות לו".

עם זאת, לאור חוות דעת הפסיכיאטר המחוזי והסכמת הפרקליטות, זיכה השופט את הנאשם, לא לפני לו צו הרחקה מהבניין ומהשכנים של לפחות 50 מטרים, למשך 180 יום. עו"ד אייזנברג: "העברנו ראיות שמלמדות על מצבו הנפשי של מרשי, שלא היו מונחים בפני הפסיכיאטר, ואני שמח שכולם שמו את האגו בצד, והבינו מה צריך לעשות".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *