
חוקרי ימ"ר חוף פיענחו את רצח חסיב מוסא (חאמד) מנצרת בן 60, שנורה למוות בקרית טבעון לפני כשלושה שבועות. אתמול (19.2.19) הוגשה לבימ"ש הצהרת תובע כנגד שלושה חשודים ברצח.
כזכור, ב – 28 בינואר , סמוך לשעה 21:30, התקבל דיווח על פצוע סמוך למרכז מסחרי בקריית טבעון. הוא פונה לבית חולים תוך כדי פעולות החייאה, אך זמן קצר לאחר מכן נמסר על מותו של האיש – תושב נצרת, מדובר באחד העבריינים המיתולוגים של העיר נצרת, בן למשפחת חמאד הידועה. אחת ממשפחות הפשע הוותיקות בצפון, שהיתה בעבר המשפחה הכי חזקה במגזר כולו וחלשה על כל שוק ההרואין בצפון. ההגמוניה של המשפחה פחתה מעט עם כניסתו לאזור של יחיא חרירי המנוח. בשלב מסויים בעשור שעבר היתה על הרקע הזה מלחמת חיסולים עקובה מדם, אבל כל דמויות המפתח במשפחה המדוברת שרדו והמשיכו להיות דומיננטים.
המנוח עצמו היה גדול גוף ודמות אימתנית שמזה עשרות שנים הילך איימים על עבריינים בשוק הסמים של פעם, והתמזג היטב גם בשוק ההימורים. עבריינים בכירים באזור הצפון ובתי הסוהר אשר חששו ממנו, ידעו לדבר אל ליבו ולרתום אותו אל הצד שלהם תמורת נתחים יפים מרווחיהם.

כאמור, בתום חקירה סמויה וממוקדת שניהלה המשטרה, שכללה שילוב מערכי חקירות ומודיעין, זיהוי פלילי ואמצעים טכנולוגיים שברשות היחידה המרכזית, נעצרו שלושת החשודים, בהם: א"מ (36) מקרית טבעון בן 36, אמיר דלאיכה (22) מבסמת טבעון וקטין (17) מצפון הארץ.
מהחקירה עולה כי על פי החשד, בין המנוח לחשודים התקיים סכסוך מקדמי על סחיטה באיומים של צעיר אחר, לאחר שהצדדים קבעו להיפגש בקרית טבעון, פתח אחד החשודים בירי והרג את המנוח. עוד עלה בחקירה, כי לאחר הירי עצרו הקטין וחשוד נוסף באיומי נשק נהג מונית שעבר במקום ואילצו אותו להבריחם מזירת הרצח. עוד התברר כי הקטין החשוד היה בזמן האירוע עם שכפ"ץ.
החשודים נעצרו כעבור מספר ימים ומעצרם הוארך מעת לעת עד 21.2.19 , כאשר אתמול הוגשה נגדם הצהרת תובע בגין המיוחס ובכוונת פרקליטות מחוז צפון להגיש נגדם כתב אישום בימים הקרובים.
![]() |
![]() |
![]() |
התשתית הראייתית נגד החשודים מתבססת בין היתר על צילומי מצלמות אבטחה שככל הנראה תיעדו את הרצח וגרסאות מפלילות שמסרו לכאורה שניים מהמעורבים וכן עדות של הנהג מונית.
החשודים מיוצגים על ידי עורכי הדין תמי אולמן, שאדי סרוג'י, תומר נוה ומוחמד סביחאת.












