הסדר טיעון לתושב הפזורה שפרץ וגנב רכב וכסף מזומן באזור השפלה

שתף כתבה עם חברים

על פי האישום המרכזי, תושב הפזורה פעל יחד עם תושב איו"ש כדי לפרוץ לבית במושב טל שחר בזמן שבני הבית ישנו. עורכת דינו ביקשה להעניק משקל לתסקיר החיובי ולעובדה שהוא נעדר עבר פלילי

סולם פריצה (צילום ארכיון להמחשה בלבד)

באוקטובר 2023 הוגש כתב אישום נגד ב' (47) מטול-כרם וע' (41) מלקיה בעבירה של קשירת קשר לביצוע עבירות רכוש באזור מטה יהודה.

על פי האישום המרכזי, השניים פעלו בצוותא: ע' הסיע את ב', תושב ללא היתר שהייה, למושב טל שחר. שם, ב' התפרץ לבית בזמן שבני הזוג ישנו, גנב מזומנים ומפתחות לרכב מסוג BYD ואז נהג ברכב הגנוב לתחנת דלק סמוכה.

שם פגש שוב את ע', והשניים נמלטו ביחד עם רכוש נוסף.

בנוסף, ב' נאשם במספר אירועים קודמים: התפרצות לבית בכפר אוריה וגניבת רכב יונדאי תוך נטרול הקודן; וניסיון פריצה לרכב סקודה ברמת אפעל.

הוראות החיקוק כוללות קשירת קשר לפשע, התפרצות למגורים, גניבת רכב בצוותא, כניסה לישראל שלא כחוק ונהיגה ללא רישיון או ביטוח. ע' נאשם גם בהסעת תושב זר השוהה שלא כדין.

את הנאשם ע' ייצגה עו"ד ציקי פלדמן. במסגרת הסדר טיעון, הוא הודה במיוחס לו. המאשימה וההגנה עתרו במשותף לעונש מוסכם.

במסגרת ההסדר, ביקשו הצדדים וביחוד הסניגורית, לחרוג ממתחם הענישה, בין היתר נוכח תסקיר חיובי של שירות המבחן, חלוף הזמן מאז ביצוע העבירות, היעדר הרשעות קודמות ומכיוון שזו הסתבכותו הראשונה של הנאשם עם החוק.

בית המשפט השלום בירושלים, בראשות הנשיא שמואל הרבסט, קיבל לאחרונה את הודאת הנאשם והרשיע אותו.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

לאחר שמיעת טיעוני הצדדים קבע השופט, כי ההסכמה העונשית מאוזנת וראויה, והחליט לכבדה במלואה.

במסגרת גזר הדין, הוטלו על הנאשם 400 שעות שירות לתועלת הציבור, מאסר על תנאי של שלושה חודשים בעבירות רכוש למשך שלוש שנים ופיצוי כספי למתלוננים בסך 10 אלף שקל. עוד קבע בית המשפט צו מבחן לתקופה של 18 חודשים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *