דימונה: קצין הדרכה וכושר גופני בדרגת רפ"ק נעצר בחשד למעשה מגונה

שתף כתבה עם חברים

הקצין חשוד שהטריד את תושבת העיר מספר ימים וחשף בפניה איבר מוצנע. הוא טוען שיצא לריצת ערב במסלול קבוע ועצר להטיל את מימיו

המחלקה לחקירות שוטרים (צילום: פלאש 90)

אין רגע דל: מח"ש עצרה קצין משטרה ותיק בדרגת רב-פקד, בחשד שביצע מעשים מגונים בתושבת דימונה.
לפי החשד, הקצין בן 50, עקב מספר ימים אחרי אישה תושבת דימונה, ובאחת ההזדמנויות בכניסה לבניין מגוריה חשף את איבר מינו בפניה.

המתלוננת טוענת עוד כי כי הקצין התחכך בגופה בכניסה לבניין. לטענתה היא אינה מכירה אותו מקודם.
בית המשפט אישר לפרסם את שם החשוד: רפ"ק אורן צריקר (50) מדימונה.

בבקשת המעצר של חוקרי המחלקה לחקירות שוטרים, נכתב כי הוא "חשוד שביצע מעשה מגונה, הטרדה, בילוש ומעקב אחר אשה במספר הזדמנויות".
הקצין הובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בבאר שבע. עו"ד אלכס גלפגט מהסנגוריה הציבורית ביקש לאסור את פרסום שמו.
נציגי מח"ש אמרו לשופט כי הפרסום חיוני ועשוי להביא מתלוננות נוספות.

הסנגור הסביר כי רפ"ק צריקר הוא קצין הדרכה וכושר גופני במשטרה, ולכן הוא יוצא לריצת ערב, בכל ערב באותו מסלול בדימונה.

הקצין טוען כי במהלך הריצה הוא "עצר לעשות פיפי במקום יחסית מוצנע" ליד בניין מגורים, וכי נתקל בתושבת הגרה באותו בניין במקרה.
היא טוענת כי האירוע לא תמים והקצין עקב אחריה והטריד אותה כמה ימים ברציפות.

הסנגור אמר כי "מדובר בשוטר 31 שנים, אחראי על מאות הדרכות לשוטרים בתחום האימון הגופני". הוא טוען כי למתלוננת בעיות נפשיות, וכי מח"ש "עוצרת בלי לבדוק".

חוקרי מח"ש אמרו כי לאירוע יש עדים אשר זומנו, אך טרם נגבתה עדותם.
פעולות החקירה המתוכננות כוללות חיפוש בטלפון ובדיקת מצלמות אבטחה.

החוקרים ביקשו חמישה ימי מעצר "נוכח המסוכנות הגבוהה בתדירות תכופה מאוד של המעשים כלפי אישה מסוימת, באופן סיסטמתי בשעות מסוימות שחוזרות על עצמן, תוך בילוש ומעקב".

הקצין העצור אמר: "אני משרת את המדינה 31 שנים. גם כשאני מעביר הדרכות לשוטרות ואני צריך לגעת בהן, אני מבקש אישור מהן… אני מתאמן הרבה, אני רץ בדימונה, בבאר שבע ובאילת כשאני יורד לאימונים. בדימונה מכירים אותי, למה שאעשה דבר כזה לאישה נשואה עם ילדים … במהלך השירות שלי חיסלתי מחבל, עשיתי הרבה דברים משמעותיים. במהלך החקירה אתמול, יכלו להביא את המתלוננת לעימות".

שופט בית משפט השלום בבאר שבע, איתן אמנו עיין בחומר החקירה, וקבע כי לאור "עוצמת החשד הסביר", הבקשה לאיסור הפרסום – נדחית.
השופט האריך את מעצרו של רפ"ק צריקר עד יום שני (10 נובמבר).

ממשטרת ישראל נמסר: "לאחר שנקבל את חומרי החקירה ממח"ש, נשקול עניינו במישור המנהלי".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *