בסרטון: המעבדה שנתפסה עם הסמים (צילום: משטרת ישראל)
שלושה תושבי המרכז נעצרו בחשד למעורבות בייבוא כמות גדולה של סמים קשים. כך נודע לאתר "פוסטה".
השלושה הם:
רפאל רומן רבינוביץ' מנתניה.
רון זהר לוין מפתח תקווה. מוכר מתחום הסמים.
דמיר מאליקוב מתל אביב.
לאחר חקירה ראשונית השלושה נכלאו והובאו לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם ב-11 ימים.
היחידה החוקרת ייחסה לחשודים עבירות ייבוא, החזקה וסחר בסמים, קשירת קשר לפשע, שיבוש, תקיפת שוטר והפרעה לשוטר.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
על פי המשטרה, החקירה החלה כאשר יחידת הסמים במכס נתב"ג, איתרה חבילות שהגיעו במשלוחים מקנדה ומהולנד. חוקרי היחידה המרכזית של מחוז ת"א החלו בפעילות אופרטיבית כנגד המעורבים בקבלת החבילה. כאשר החשודים לקחו את החבילה לדירה בת"א, בלשי ימ"ר פשטו על הדירה ותפסו מעבדת סמים. במהלך הפעילות, נתפסו כ – 20 ק"ג של חומרים אבקתיים החשודים כסמים וכ-120 בקבוקים עם חומר נוזלי החשוד כסם. בנוסף נתפסו בדירה, כלי הכנה וערבוב בכמות גדולה. כעת מתנהלת החקירה על ידי שוטרי תחנת חולון של מרחב איילון.
מבדיקה ראשונית עולה כי בין היתר נתפסו: חומר החשוד כקטמין במשקל של כ-4.2 ק"ג ו-MDMA במשקל של כ-4.1 ק"ג (ברוטו). נציג המשטרה סירב לחשוף בבית המשפט פרטים מהחקירה, את חלקו של כל אחד מהחשודים ואת הראיות שנאספו בתיק.
סנגוריהם של השלושה – עורכי הדין יצחק איצקוביץ', זהר משה ואבישג כהן – הכחישו את המיוחס למרשיהם.
מהדיון עלה עוד, כי החשוד שככל הנראה נתפסו ברשותו החומרים החשודים טען שלא ידע שמדובר בסמים וסבר כי מדובר באבקת חלבון או באבקה אחרת.
השופטת עדי יעקובוביץ קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרם של החשודים עד 5 באוגוסט.











