
שוטרי ופקחי יחידת שיטור עירוני עצרו צעיר במחסום יזום לבדיקת כלי רכב ברחוב אבא הלל ברמת גן. הם תפסו ברכבו כ-750 גרם גראס וחשיש מחולקים לכאורה למנות. סכין וכ-5,000 שקל במזומן.
נציג המשטרה תיאר בבית משפט כי החשוד, עמית שקורי (20) מרמלה, עורר חשד בעת שנהג ברכבו, מאחר שהחזיק ביד סיגריה ואוכל. הוא התבקש לעצור והשוטרים שהתקרבו הריחו סמים. הם הבחינו בארגז ברכב, עם חומרים החשודים כסם מחולקים לשקיות וקופסאות.
עוד נטען, כי החשוד התנגד לאחר שנאמר לו שהוא עצור, וניסה לתקוף שוטרים.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו של החשוד בחמישה ימים, בחשד לסחר בסמים, החזקת סכין והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
בדיון בבית משפט השלום בתל אביב אמר סנגורו של החשוד, עו"ד ג'קי סגרון, כי הסמים מיועדים לשימוש עצמי של הצעיר, הוא קנה אותם מחולקים למנות ולכן כך הם נתפסו ברכב. זו גם הגרסה שמסר החשוד בחקירה.
עו"ד סגרון הוסיף וטען כי הצעיר חולה, סובל מכאבים וקנה את הסמים לצריכה עצמית. לדבריו, בוצע מעצר אקראי במחסום, ללא מידע מקדים, ואין גם ראיות לסחר.
הסנגור מנה החלטות שיפוטיות בתיקים אחרים, שבהם חשודים שנתפסו עם כמויות סם דומות או גדולות יותר שוחררו ממעצר מאחר ולא התבססו ראיות לעבירת סחר. כמו כן הוא הדגיש שלחשוד אין הרשעות קודמות.
השופטת טל כהן אלימלך קבעה כי מעיון בתיק עולה חשד סביר לביצוע העבירות, ומאחר שמדובר בהארכת מעצר ראשונה, הורתה על הארכת מעצרו של החשוד עד 18 אפריל.










