עשרות שוטרים מתחנות מרחב מנשה, בשיתוף פעולה עם לוחמי מג"ב חוף, ביצעו פעילות נגד יעדי פשיעה וסיכול עבירות במרחב הציבורי לתפיסת נשק בלתי חוקי הזולגים לידי גורמים עבריינים בסכסוכי הדמים בחברה הערבית.
את הפעילות הוביל מפקד מחוז חוף, ניצב יחיאל בוהדנה, ביישובי ואדי ערה, אום אל-פאחם, באקה אל-גרביה ופורדיס. השוטרים פשטו על מספר מתחמי מגורים המזוהים לטענת המשטרה עם ארגוני פשיעה וחשפו מספר רב של שוהים בלתי חוקיים (שב"חים). כמו כן תפסו השוטרים מחסניות ותחמושת שלפי החשד הוסלקו והוכנו עבור ביצוע אירוע ירי.
אמצעי הלחימה נתפסו והועברו להמשך מיצוי חקירת ראיות במעבדות הזיהוי הפלילי של המשטרה.
פשיטות נרחבות התבצעו בין היתר גם בגזרת הגליל המערבי, על ידי שוטרי מחוז חוף והיחידה הטקטית במשמר הגבול, ביישובים אבו סנאן, יאסיף, ג'דיידה-מכר, ירכא וג'וליס.
הפעילות התמקדה באיתור ותפיסת אמצעי לחימה בלתי חוקיים שהוסלקו במתחם מגורים, לפי החשד לקראת אירועי ירי מתוכננים.
לפי המשטרה, נעצרו שני "מחוללי פשיעה משפיעים" (בני 30 ו-27) תושבי אבו סנאן, המשתייכים לארגון פשיעה מוכר.
במהלך הפעילות בוצעו חיפושים בבתיהם, בסיום החיפוש הם עוכבו לחקירה בתחנה והורחקו מגזרת גליל מערבי.
"נמשיך לפעול בנחישות נגד גורמים עברייניים הפוגעים בביטחון הציבור", נמסר מהמשטרה.









