
שני ישראלים, תושבי הצפון בשנות העשרים לחייהם שיצאו למסע חגים באומן, נעצרו השבוע ביעד הביניים, בשדה התעופה באתונה בחשד שגנבו מנוסע אחר תיק ובו עשרות אלפי אירו במזומן.
נוסע בשדה באתונה התלונן כי כאשר נכנס לחנות יוקרה, מזוודתו ותיק "לואי ויטון", שהיו צמודים אליו נעלמו. בתוך המזוודה היו עשרות אלפי אירו.
באמצעות מצלמות החנות, כוח אנשי שיטור בשדה זיהה את הישראלים, אשר נטלו את "מזוודת הכסף" איתם.
האירוע הוביל גם לקטטה בה היו מעורבים שני הישראלים, עם נוסעים אחרים. שני הצעירים מישראל טענו שמצאו את המזוודה ללא השגחה, והתכוונו למסור אותה לגורם מוסמך בשדה. הם טענו כי לא ידעו כי בתוכה יש סכום כסף רב.
לאחר התקרית, הצעירים הוחזקו במעצר באתונה במשך שני לילות. משפחותיהם הזעיקו מהארץ את עו"ד שרון נהרי שמתמחה במשפט בינלאומי ודיני הסגרה, שהגיע לבירת יוון וגייס עורך דין מקומי מטעמו.
בסיכומו של דיון שנערך אתמול, בית המשפט באתונה הורה על שחרורם של השניים בערבות כספית ומשפחותיהם נשמו לרווחה. יממה לפני ערב החג, אחד הישראלים כבר חזר לארץ, חברו המשיך ביעדו לאומן.










