כתב-אישום הוגש נגד מנחם מנדל אסרף: ירה ופצע מוכר למשטרה בחולון

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות טוענת כי במהלך עימות במסעדה שלף הנאשם אקדח מפאוץ' וירה בירכו של משה אקנין, שנפצע ונזקק לניתוח

מנחם מנדל אסרף (פייסבוק)

לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגש כתב אישום נגד מנחם מנדל אסרף (23), מוכר למשטרה מחולון.
כתב האישום מייחס לנאשם נשיאת נשק וגרימת חבלה בכוונה מחמירה. מכתב האישום עולה כי במהלך מפגש במסעדה, הנאשם ירה ופצע את של משה אקנין, אף הוא מוכר היטב למשטרה.

מנדל-אסרף, נכדו של זאב רוזנשטיין, נעצר לפני כשלושה שבועת. הוא מוכר היטב למשטרה לא רק בשל ההקשר המשפחתי אלא גם כתוצאה מהסתבכויות שלו בפלילים. כך למשל, בפברואר 2021 נגזרו עליו 30 חודשי מאסר בתיק נשק.
אקנין, בשנות ה-50 לחייו, נחשב לעבריין בכיר בגוש דן. הוא נעצר בעבר בחשד למעורבות בתיק הימורים ואף בתיק ניסיון רצח – תיקים שלא הבשילו בסופו של דבר לכתבי אישום.

הפרקליטות טוענת בכתב האישום שהוגש בתום חקירת תחנת חולון, כי ב-29 בפברואר הגיעו הנאשם ושניים אחרים ברכב מרצדס למתחם תחנת דלק ברחוב לוי אשכול בחולון, כאשר מנדל-אסרף חמוש באקדח בתוך פאוץ'.
לפי כתב האישום, השלושה ירדו מהרכב ושהו במתחם עד שהתיישבו לאכול במסעדה יחד עם אנשים נוספים שפגשו. סמוך לשעה שבע בערב הגיע למקום משה אקנין ברכבו ונכנס למסעדה.

מכתב האישום עולה כי אקנין ואדם שישב בחברתו של מנדל-אסרף החליפו ביניהם מספר מילים, ואקנין סימן בראשו לאותו אדם שיבוא אתו החוצה. השניים צעדו אל מחוץ למסעדה ומנדל-אסרף יצא אחריהם.
בכתב האישום נטען כי בשלב מסוים התפתח עימות בין מנדל-אסרף לבין אקנין, שבמהלכו אקנין הניח את ידו על לחיו של הנאשם, שהדף אותו קלות. או אז, כך נטען, אקנין הניח את ידו על צווארו של הנאשם למשך מספר שניות. בהמשך הניח אקנין את ידו פעם נוספת על צווארו של הנאשם, וזה הסיר אותה. בשלב זה, מנדל-אסרף שלח ידו לפאוץ', שלף את האקדח וירה בירכו השמאלית של אקנין.

כתוצאה מפציעת הירי, אקנין הורדם והונשם, ובהמשך נזקק לניתוח לשחזור וקיבוע שבר שנגרם לו.
התשתית הראייתית נגד מנדל-אסרף, שמיוצג על ידי עו"ד ימימה אברמוביץ', מתבססת על צילומי מצלמות אבטחה שאף תיעדו את הירי, עדויות שנגבו מעוברי אורח, טביעת אצבע של הנאשם על דלת הרכב שבו הגיע הנאשם, זיהוי של הנאשם במצלמות, דוחות פעולה משטרתיים וראיות נוספות.
בבקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים צוין כי הוא שמר בכל חקירותיו על זכות השתיקה. מהבקשה עולה כי עברו כולל שלוש הרשעות בעבירות אלימות ונשק, בגינן ריצה שלושה מאסרים. כמו כן עומד ותלוי נגדו מאסר על תנאי בר הפעלה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *