
אף אחד לא יכול להכחיש שעוגות בחושות הן עוגות טעימות. יחד עם זאת הן נחשבות לעוגות פשוטות למדי בעלות טעמים פשוטים. אם אתם אוהבים את הטעמים הללו ורוצים לשדרג אותם במעט, הכנו עבורכם רשימה של כל סוגי הטופינג השונים שאפשר לצפות את העוגות ולהעניק להן טעם ומראה ייחודי.
עוגת שוקולד
עוגת שוקולד היא אחת העוגות הבחושות האהובות והפופולריות ביותר על ידי ילדים ומבוגרים. העוגה אשר עשויה מספוג שוקולדי – בגלל השוקולית או הקקאו, טעימה עד מאוד אך נראותה פשוטה למדי. אם אתם רוצים להעניק לה מראה ייחודי ומשגע, שוקולד מטומפרר הוא הפתרון. שוקולד מטומפרר הוא שוקולד אשר שינה את מרקמו ואת מראהו כאשר בסיום התהליך השוקולד נימוח ויציב לאורך זמן. התהליך מתבצע על ידי חימום וקירור של השוקולד, כשהמטרה היא ליצור סדר אחר בין גבישי הקקאו, הסוכר והשומן. הרעיון הוא לסדר אותם בסדר הנכון שיניב לנו ציפוי חלק ומבריק. באמצעות תהליך זה השוקולד נשאר יציב, מבריק ואינו נמס במגע גם לאחר סיום העבודה עימו. כך שברגע שתשפכו את השוקולד המטומפרר על גבי החלק העליון של העוגה יתקבל ציפוי מבריק ויפהפה. על גבי הציפוי הזה תוכלו לשלב קליפות תפוזים מסוכרות, תותים, פרלינים, גליליות של שוקולד או כל דבר אחר שאתם רוצים לקשט איתו את העוגה שלכם.
עוגת שיש
עוגת שיש היא עוגה מוכרת לכל, היא מוכרת בעיקר בשל הצורה שבה היא אפויה, שממנה זכתה לשמה – שיש. את עוגת השיש יוצרים על ידי איחוד של שתי בלילות. בלילה כהה למטה ובלילה בהירה מעליה. את הדוגמה של השיש יוצרים עם שיפוד שמזגזגים בין שתי הבלילות עד שמתקבלת טקסטורה דמוית שיש. אם אתם רוצים לשדרג את נראותה תוכלו לעשות זאת באמצעות שוקולד לבן מומס, שעליו תפזרו אבקת מאכל נוצצת! ברגע אחד העוגה הפשוטה שלכם תהפוך לעוגה יפהפייה ומנצנצת.
עוגת חמאה
עוגת חמאה היא עוגה רכה ונימוחה בעלת טעמי חמאה נעימים שנמסים בפה. גם עוגת החמאה נראית פשוטה למדי בנראותה כאשר היא יוצאת מן התנור. זוהי הזדמנות פז להפוך אותה ליצירת אומנות של ממש. תוכלו לעטוף אותה בבצק סוכר בגוון תכלת, לקשט אותה עם בצק סוכר דמוי שלג לכבוד החורף, ובראש העוגה להציב "קרחונים של קרח" שעשויים מאיזומלט. האיזומלט הוא תחליף סוכר בעל תכונות מיוחדות שנהדרות ליצירות אומנותיות במיוחד. הוא אינו מתוק כמו הסוכר הרגיל, הוא מתייצב מאוד מהר, ואינו רגיש מידי ללחות. לרוב השימוש בו נעשה כאשר רוצים לנפח סוכר כדי ליצור פסלים מסוכר. כמו כן הוא מאפשר לייצר אפקטים יוצאים מן הכלל במנות השונות. כדי ליצור את "הקרחונים" על גבי העוגה יש להמיס את האיזומלט במחבת או בקלחת, להמתין עד שכל הבועות ייעלמו ורק אז ניתן לעבוד איתו. אפשר להוסיף לו צבע מאכל כחול כדי לקבל גוון קרחוני, לשפוך אותו על נייר אפייה בתבנית ולשטח אותו מעט. לאחר שהוא מתקשה לחלוטין – שברו אותו! מהשברים יצאו לכם קרחונים מופלאים ועוגת החמאה הפשוטה שלכם, תהפוך ליצירת אומנות שחבל לאכול אותה.
עוגת גבינה אפויה
עוגת הגבינה האפויה אומנם מאוד טעימה אך נראותה משמימה למדי. חלקה העליון מקבל גוון חום מהאפייה והיא רחוקה מלהיראות מרהיבה. את העוגה הזו תוכלו לשדרג עם ציפוי של גלייז. זהו ציפוי שעשוי מאבקת סוכר עם חלב, שמנת וחמאה מומסת כאשר אתם שולטים בסמיכות של התערובת, היא יכולה להיות נוזלית ויותר שקופה בגוונה או סמיכה ויותר לבנה.




