
שוטרי ימ"ר תל אביב ביקשו היום להאריך את מעצרם של ארבעה מהחשודים ברצח ליאור גרינברג בחולון בשלושה ימים נוספים. החשוד החמישי, צעיר, בן 29, מיפו שוחרר בהסכמת המשטרה למעצר בית ובתנאים מגבילים נוספים. כל זאת קצת פחות מחודש לאחר גל המעצרים הראשון.
במהלך הדיון בעניינם של ארבעה חשודים, שלושה תושבי יפו ותושב חולון, טען נציג המשטרה כי חלה התפתחות משמעותית בתיק וכי בידי החוקרים ראיה חדשה שמחזקת את החשד.
המשטרה אומנם לא חשפה בדיון הפומבי פרטים על אותה ראיה חדשה אך הציגה את מהות ההתפתחות הדרמטית בפני השופטת יעל פרדלסקי. עוד צוין כי אותה התפתחות חלה לאחר הדיון האחרון שהתקיים בשבוע שעבר. כזכור, באותו דיון נקבע על ידי בית המשפט כי אם לא תחול התפתחות דרמטית בחקירה תוגש הצהרת תובע או בקשה לשחרור החשודים. אולם, כאמור, על פי הצהרת המשטרה תמונת המצב החקירתית השתנתה ומצדיקה הארכת מעצר נוספת.
עוד התברר כי פעולת חקירה שבוצעה וכלל לא נכללה בדוח הסודי בשבוע שעבר, הולידה את הראיה החדשה ופעולות חקירה נוספות.
לשאלת הסנגורים האם מדובר בראיה משמעותית, השיב נציג המשטרה: "כן מאוד". ועל השאלה למי מהחשודים מתייחסת ההתפתחות, השיב הציג היחידה החוקרת: "לכולם". בתוך כך, במהלך הדיון, המשטרה הציגה לשופטת סרטון ארוך של יותר משעה, שחלקו רלוונטי וחלקו לא.
סנגוריהם של החשודים – עורכי הדין מחמוד נעאמנה, אתנה אדרי, אליז קסנטיני וזאב אלוני – שבו והכחישו את המיוחס למרשיהם.
בתום הדיון, השופטת קבעה כי קיים חשד סביר הקושר את ארבעת החשודים לביצוע עבירת רצח. לאור כך, מעצרם הוארך בשלושה ימים, ועד ל – 26 ביולי, אז יסתיימו 30 הימים מאז נעצרו החשודים וכל בקשת מעצר נוספת, אם תידרש, מצריכה אישור של היועמ"ש.













