
שנתיים לאחר שהועמד לדין על אונס קטינה במלונית קורונה, בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע את ירין שרף (23) בעבירת אינוס.
כזכור, בחודש מרס הגישה פרקליטות מחוז תל אביב לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד שרף – תושב שדרות ודמות ידועה בקרב צעירים המשתמשים ב-Tik Tok. בכתב האישום המקורי ייחסה לו הפרקליטות עבירות בעילה אסורה בהסכמה בשתי הזדמנויות, הטרדה מינית, איומים, תקיפה ואספקת משקה משכר לקטין. את העבירות ביצע לכאורה שרף כלפי קטינה בת 13 במלונית ייעודית של משרד הרווחה לחולי קורונה ביפו.
לאחר הגשת כתב האישום, עלתה ביקורת ציבורית עזה על כך שלא הואשם באונס. בחלוף שבועות בודדים החליטה הפרקליטות על שינוי האישום – החלטה שהתקבלה בתום מספר דיונים בראשות ממלא-מקום פרקליט המדינה.
מכתב האישום המקורי עלה כי לאחר אבחונו של הנאשם כחולה קורונה הוא הגיע ב-23 בפברואר 2021 לבידוד במלונית אליה הופנו צעירים ממסגרות חוץ ביתיות וחסרי עורף משפחתי, שם פגש בקטינה בת 13 שלא הכיר, שהגיעה למלונית לצרכי בידוד מספר ימים קודם לכן.
נטען כי בשעת ערב פנה לקטינה באינסטגרם והציע לה לרדת ולשבת עמו ועם אחרים במרפסת. בהמשך הציעה הקטינה לנאשם לעלות לחדרה, אך לאחר שראתה בפרופיל הנאשם ב-Tik Tok את גילו, כתבה לו: "אחי עזוב אתה יותר מדי גדול", וגם: "אתה 21???". בתגובה השיב לה הנאשם שהוא בן 20, ושאל אותה לגילה. היא השיבה לו שהיא בת 14, וחזרה בה מהצעתה. הוא כתב לה: "ביאסת, למה זה כזה משמעותי בשבילך?".
בהמשך ישבה הקטינה עם הנאשם וקטינים נוספים בפינת ישיבה במרפסת והוא הפנה אליה הצעות חוזרות בעלות אופי מיני. כשלא נעתרה איים: "אני אעשה לך פרשת אילת 2". בנוסף נטען כי הוא סיפק לקטינה ולקטין נוסף וודקה, והציע לספק לה מריחואנה והיא הסכימה. במהלך הלילה, לפי האישום, הנאשם שב ופנה לקטינה במספר הזדמנויות וביקש לעלות לחדרה, אך היא אמרה שהיא עייפה וביקשה ש"ישחרר".
למחרת בצהריים ישבו הנאשם והקטינה בפינת הישיבה במרפסת. מדריך במלונית ביקש משרף לא להתקרב לקטינה והורה לו להפסיק מיידית את השיח עמה לאור פער הגילים המשמעותי. הקטינה עלתה לחדרה בקומה השלישית והנאשם עלה לחדרה. לפתע הבחין שהמדריך עולה אחריו ואמר לו: "מה נראה לך שאני אעשה משהו עם ילדה בת 14? מה חסר לי את מי לז***?", וירד בחזרה לקומה התחתונה.
לאחר מכן כתב שרף לקטינה שתרד אליו, והיא השיבה שיעלה לחדרה. מכתב האישום עולה כי הוא עלה והשניים קיימו יחסי מין. הוא ביקש ממנה לבצע בו מין אוראלי, וכאשר סירבה סטר לה בחוזקה. היא התעמתה איתו באומרה שלא יעז לעשות כן בשנית, והוא התנצל.
בכתב האישום נטען בזמנו כי מספר שעות לאחר האירוע שלחה הקטינה לנאשם תמונה שלה באינסטגרם, והוא בתגובה שלח הודעה בה שאל היכן היא נמצאת, והודיע שהוא מגיע לחדרה. הקטינה השיבה: "לא לא עכשיו", ו"אני רוצה להיות לבד", אך נטען כי הוא עלה בכל זאת ודפק על דלתה. הקטינה הסיטה את וילון החלון, ולפי האישום כשהבחינה שמדובר בנאשם היא פתחה את הדלת. מכתב האישום עלה כי הנאשם נכנס והשניים קיימו יחסי מין בשנית. בתום האירוע, כך נטען, דפק על דלת החדר מדריך, ועם כניסתו לחדר הוא איתר את הנאשם מתחבא בשירותים.
חוקרת ילדים התרשמה כי יש קושי להתרשם ממהימנות הקטינה בכל הנוגע לשאלת ההסכמה. שרף – המוכר למשטרה מעבירות אלימות, רכוש וסמים – הכחיש בחקירותיו את המיוחס לו וטען כי יחסי המין היו בהסכמת הקטינה שטענה לדבריו כי היא בת 16. הוא שלל אלימות.
לאחר ניהול המשפט בשנתיים האחרונות הגיעו הצדדים להסדר דיוני. פרטי ההסדר וכתב האישום המתוקן הוצגו בשבוע שעבר בבית המשפט המחוזי, אך בשלב זה, נוכח הסכמה בין הסנגור לבין הפרקליטות, נאסר לפרסם פרטים מהכרעת הדין, פרט לעובדה שהורשע בין היתר באינוס. במסגרת ההסדר לא היתה הסכמה בעניין העונש ושלב הטיעונים לעונש וגזר הדין צפויים בעוד מספר חודשים.









