
בית משפט השלום בנצרת שחרר למעצר בית פעיל חברתי ובלוגר החשוד באיומים על עורך דין דב הירש, מתמודד על ראשות עיריית עפולה (2 דצמבר).
המעצר הוא חלק מסדרת מעצרים של הפעיל, אביחי מזל תרים, בן 40 מעפולה, שבינו לבין עו"ד הירש ניטש מאבק אישי ארוך הכולל גם הליכים אזרחיים.
רק ב-27 נובמבר נעצר מזל תרים בחשד לפגיעה בפרטיות של הירש, נטען שהוא העלה לרשת תמונה של הירש עם ילד קטן, וכתב, "הגיע הזמן לפחד", ואיים על פקיד בכיר בעירייה. בית המשפט קבע אז בתנאי השחרור, כי החשוד לא יצור קשר עם המעורבים במשך 60 יום, ובתקופה זו גם לא יעלה פוסטים ברשתות החברתיות ולא יפרסם מלל מכל סוג שהוא.
על פי החשד, ימים ספורים לאחר השחרור בתנאים שנקבעו, הירש הגיש תלונה נוספת במשטרה וצירף אליה הדפסים של עמוד פייסבוק עם ניסוחים שלכאורה כתב נגדו מזל תרים. בעקבות התלונה, שוטרי תחנת עפולה עצרו את מזל תרים שוב, הפעם בחשד להפרת הוראה חוקית ופגיעה בפרטיות, ובקשו להאריך את מעצרו בחמישה ימים בטענה שהפר את צו ההרחקה שניתן לו.
במהלך הדיון, הסנגורית של החשוד, עו"ד קריסטין חון שמייצגת אותו יחד עם עו"ד מוריה קהלני, בשיתוף משרד עו"ד זהר ארבל, טענה כי מדובר בתלונה מופרכת ובמעצר מיותר נוסף, אחד מני רבים. מזל תרים טוען כי חלק מהתלונות מבוסס על פוסטים מחשבון פיקטיבי שאין לו גישה אליו.
"אנחנו מדברים על חשוד, אב לחמישה ילדים ללא עבר פלילי, שרק בחודש האחרון זו פעם רביעית או חמישית שדואגים לו למעצר בתחנת משטרת עפולה, וכל התלונות שהוגשו קשורות בדרך כזו או אחרת למתלונן", הלינה עו"ד חון בבית המשפט. "למעשה אנחנו מדברים על בן אדם שהחליט לפתוח משא התעללות קשה מאוד, מנסה לפגוע בחשוד, בחירותו, בשמו הטוב, ויצוין שההליכים (הפליליים) הם לא היחידים, יש הליכים אזרחיים של לשון הרע בכל הארץ שמוגשים נגד החשוד (על ידי עו"ד הירש, "פוסטה")".
הסנגורית, קצינת משטרה לשעבר, הלינה על התנהלות המשטרה שלא בדקה כלל אם אכן פורסמו הפוסטים שהירש הביא למשטרה על גבי נייר מודפס, באיזה חשבון הם פורסמו, של מי החשבון ועוד. "הפוסטים הובאו על ידי המתלונן, וחברי התובע בהגינותו גם הודה שהם לא חקרו את זה… החשוד שנעצר לא יודע להגיד מאיזה יום הפוסטים האלה שהוצגו בפניו… מאז קבלת הצו הוא לא העלה ולו פוסט אחד שבו הוא מזכיר את המתלונן… המתלונן עושה כל מה שהוא יכול לעשות כדי לפגוע… בזהירות יתרה אטען, שההתנהלות התחילה לחצות כל גבול הן של הרשות החוקרת והן של המתלונן עצמו שהוא עורך דין. זה המקום שבית המשפט ייתן דעה לכל ההתנהלות ומעצרי השווא שלו".
הסנגורית רמזה בדיון להליכים המשפטיים הרבים מאוד שמנהל עו"ד הירש נגד קשת רחבה של אנשים ואנשי מקצוע בכל הארץ (גילוי נאות, הוא הגיש תביעה גם נגד "פוסטה"), שבאו איתו במגע בשנים האחרונות. "מדובר במתלונן שלא פוסח על אף אחד… מתנהלת בעיר תעמולת בחירות מכוערת מאוד, מנסים לסתום למרשי את הפה, לפגוע בחופש הביטוי כי הרצון היחידי שלו זה להעלות למודעות, לדעתו ולהבנתו, את השחיתות שמתנהלת הן בתחנת המשטרה והן בקרב המעורבים בבחירות… מדובר במתלונן שהוא איש ציבור, שברור לו וידוע לו שהוא חשוף לביקורת…".
בקשר לפוסט שהעלה החשוד עם הצילום של הירש והילד, בגינו הוא נעצר, הסנגורית חון ציינה כי גם החשוד הגיש תלונות במשטרה נגד עו"ד הירש על אירוע דומה. "המתלונן הירש הגיע לביתו של החשוד, איים על אשתו בנוכחות ילדיו, ועוד העלה את זה כאות גאווה לרשתות החברתיות… הוא לא הובא למעצר… נוכח ההתנהלות והנסיבות כפי שתוארו אני באופן אישי אומרת שהעניין צריך להגיע למח"ש, למפקד התחנה…".
השופטת דלית שרון-גרין הבהירה לסנגורית כי היא לא רואה ממש בטענות נגד המשטרה, אבל הורתה לשחרר את מזל תרים לחמישה ימים במעצר בית, במקביל להגבלות שהוטלו עליו במעצר הקודם, ובמרכזם, האיסור להעלות תכנים לרשתות החברתיות.

הורים וילדים
כשנכנסים לחשבון הפייסבוק של מזל תרים אפשר לראות את ההתקוטטות בינו לבין דב הירש. באחד הפוסטים הוא מראה סרטון על עימות לכאורה בין הירש לבין אביו ובפוסט אחר אבא של הירש מתראיין על העימות עם בנו. מנגד, גם הירש העלה פוסטים כמו זה עם הילדים של מזל תרים. באחד מהם הוא כתב: "אביחי מזל תרים הוא השופר של יצחק מירון (ראש עיריית עפולה לשעבר ומועמד לראשות העירייה) בקמפיין הבחירות נגדי לראשות העיר עפולה. בושה ליצחק מירון והדובר שלו מוטי פריאל (דובר העיריה לשעבר) שני סמולנים חברים של חיים הכט. זקנתכם מביישת את נעוריכם. יצחק ומוטי תקשיבו טוב: לא יעזרו כל המשוגעים האלה".
עו"ד דב הירש אמר ל"פוסטה" בתגובה לטענות נגדו שעלו בבית המשפט: "אביחי מזל תרים נעצר בחודשיים האחרונים חמש פעמים בעקבות הפרות צווי הגנה, הטרדות ואיומים כלפי, כלפי אישתי ואף איומים לרצח בתי. בשלב מסוים לאחר שאיים לרצוח את בתי הלכתי לנסות לשוחח איתו ותיעדתי בוידאו, להגנתי. בדרכי אליו פגשתי את אשתו ושאלתי איפה הוא, למזלי הוידאו מוכיח שלא איימתי ולא קללתי. עוד אציין כי עד כה הגשתי נגד אביחי חמש תביעות לשון הרע, ועד כה ניתנו נגדו שלושה פסקי דין לטובתי בסכום כולל של כ-200 אלף שקל".
בנוסף אומר הירש: "ממליץ שתיכנסו לקיר של אביחי ותראו את הכמות העצומה של הפרסומים נגדי אשר מעידים על אובססיביות. עניינו מטופל בחומרה במשטרה. הטענה כי מדובר בתלונות סרק שמוגשות נגדו, לא יכולה להתקבל שעה שבית המשפט מאריך את מעצרו, שם אותו במעצרי בית ושולל ממנו המשך גישה לאינטרנט למשך 60 יום".
ממשטרת ישראל נמסר ל"פוסטה" בתגובה: "כל תלונה המתקבלת במשטרה נבחנת ומטופלת ביסודיות ובמקצועיות במטרה להגיע לחקר האמת, וכך גם במקרה זה. שני הצדדים הגישו במשטרה תלונות הדדיות, ולכן שניהם נחקרו. עם סיום החקירה הועבר התיק לעיון והחלטת התביעה המשטרתית כמקובל".
ערעור למחוזי
בתגובה לתנאים המגבילים שנקבעו, באמצעות עורכי הדין ארבל, חון וקהלני הגיש מזל תרים ערר לבית משפט המחוזי בנצרת. "הפוסט שהוצג לבית משפט קמא אינו כולל מועד ספציפי ולא הוצגה כל ראיה המלמדת על כך שהפוסט אכן נכתב או פורסם לאחר החלטת בית המשפט, וכי הופרה הוראה חוקית", נטען בערר. "יוצא אפוא, כי העורר היה נתון במעצר כיממה ללא כל חשד סביר שהפר הוראה חוקית.. בדיקה פשוטה של קצין החקירות ועיון בתיק החקירה היו מובילים למסקנה המתבקשת כי יש להורות על שחרורו לאלתר".
הסנגורים בקשו לבטל את התנאים המגבילים, מעצר הבית והאיסור לעשות שימוש במכשירים עם גישה לאינטנרט.
בערעור, שנשמע בפני השופטת המחוזית עינב גולומב, נקבע כי הצדדים הגיעו להסכמה לפיה הערר מתקבל במובן זה שהתנאי לאיסור שימוש גורף ברשתות חברתיות יבוטל, אבל איסור פרסום של פוסטים נגד המעורבים בפרשה למשך 60 ימים נותר בתוקפו.











