
כתב אישום הוגש לפני ימים אחדים נגד מוחמד אזברגה (29) ואמיר אזברגה (25) מלוד, שני מעורבים נוספים בתיק הרצח של הנער עמר אבו צעלוק (15) סמוך למחלף נחשונים.
כתב האישום הוגש כשנה וארבעה חודשים לאחר שהוגש כתב אישום נגד שישה מעורבים אחרים בתיק.
בסיום חקירת ימ"ר מרכז הגישה פרקליטות מחוז מרכז כתב אישום נגד מואמן (21), אנס (24), חסן (28), מוחמד (24) ועומר (30) אזברגה (פברואר 2021).
כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד לפי חלקו, עבירות רצח בכוונה בנסיבות מחמירות בצוותא, ניסיון רצח בצוותא (ריבוי עבירות), חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, נשיאת נשק ותחמושת בצוותא, קשירת קשר לביצוע פשע, השמדת ראיה בצוותא ושיבוש מהלכי משפט בצוותא.
עומר אזברגה נאשם גם בהפרעה לשוטר במילוי תפקידו, ומעשי פזיזות ורשלנות.
ברקע המעשים עומד סכסוך דמים מתמשך בין משפחת הנאשמים לבין משפחת אבו צעלוק, במסגרתו נגבו חייהם של קורבנות משתי המשפחות.
ב-28 דצמבר 2020 נרצח אביהם של הנאשמים מואמן ואנס, סלמאן אזברגה. לאחר הרצח הגיעו הנאשמים ובני משפחה נוספים לזירת הרצח, וחשדו כי בני משפחת אבו צעלוק הם שביצעו את הרצח. לכן, כך נטען, הם קשרו עם בני משפחה ותכננו נקמת דם, שלצורך מימושה הצטיידו בטלפונים סלולריים, מכשירי קשר, כלי נשק וברכבים שונים.
על רקע המתיחות בעיר, נציגי משטרה פנו לגורמים במשפחת אבו צעלוק והציעו להם לעזוב זמנית את מתחמי המגורים של המשפחה בלוד, מחשש לפעולת נקם. בני המשפחה נענו להצעה, אספו ציוד ורכוש והתארגנו ליציאה בשיירה ובליווי כוח משטרתי לכפר קאסם, דרך כביש 6. בני המשפחה נסעו בארבעה רכבים בליווי שלושה רכבים משטרתיים.
מכתב האישום עולה, כי לחוליית החיסול נודע כי בכוונת בני משפחת אבו צעלוק לעזוב את המתחם בשיירה. סמוך לשעה תשע בבוקר, עם עזיבת משפחת אבו צעלוק את מתחם מגוריה כלי רכב של הנאשמים החלו בנסיעה בעקבות השיירה.
בכתב האישום נטען, כי עומר אזברגה ארב עם רכבו לשיירה בצומת גינתון בלוד, ודיווח על נסיעתה לכיוון כביש 6. בשלב מסוים רכבו ניסה להתקרב לשיירה ועורר את חשדם של השוטרים, שביצעו חסימה בכביש לצורך בדיקת הרכב. נטען כי כאשר הבחין עומר בשוטרים, הוא נמלט מהמקום.
הרכבים המשטרתיים דיווחו על בריחת הרכב בחשוד ושתי ניידות נסעו בעקבותיו והתנתקו מהשיירה, כך שמשפחת אבו צעלוק המשיכה בדרכה מלווה על ידי רכב משטרתי אחד בלבד. במקביל, שלושת רכבי חוליית החיסול המשיכו במסלול נסיעתם בהתאם לתוכנית, נטען.
כאשר עומר חזר עם הרכב שלו לתוך העיר לוד, כשהשוטרים בעקבותיו, הם הגיעו למתחם אזברגה ושם, כך נטען בכתב האישום, כאשר שוטרים עיכבו את עומר כ-100 מבני משפחת אזברגה הגיעו למקום, תקפו את השוטרים, חטפו את עומר והציתו את הרכב.
בינתיים בכביש 6, שלושת הרכבים של חוליית החיסול איגפו את השיירה של בני משפחת אבו צעלוק, נטען, הם נצמדו לכלי הרכב, ניגחו אותם וירו מאחד הרכבים לפחות 13 קליעים. הנער עמר אבו צעלוק נהרג ואילו בן משפחה נוסף נפצע אנושות.
לאחר מכן ברחו המחסלים במהירות לקלנסאווה. כשהגיעו לשם, כך לפי האישום, הם הציתו את אחד הרכבים וחזרו ללוד בשני כלי הרכב הנותרים דרך כביש 2 וכביש 4.
חמישה חשודים ראשונים נעצרו בסמוך לכך, וחודש לאחר הגשת כתב האישום נגדם נעצר מעורב נוסף – אחמד אזברגה (21), אשר הואשם בסיוע לרצח, סיוע לניסיון רצח, סיוע לחבלה חמורה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לפשע וסיוע לנשיאת נשק.

בעוד משפטם של השישה מתנהל, חקירת המשטרה נמשכה בנסיון לאתר מעורבים נוספים. לפני כחודש נעצרו שני מעורבים נוספים מוחמד ואמיר אזברגה, אשר היו מאז אירוע הרצח בבריחה.
מוחמד אזברגה נאשם כעת בעבירות של רצח בכוונה בנסיבות מחמירות בצוותא-חדא, ניסיון רצח בצוותא חדא, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, נשיאת נשק ותחמושת, קשירת קשר לפשע, השמדת ראיה ושיבוש מהליכי משפט. בעת מעצרו גם נתפסו ברשותו סמים. מהבקשה למעצר עד תום ההליכים עולה כי באמתחתו של מוחמד הרשעות בעבירות של סיכון חיי אדם, עבירות רכוש והפרעה לשוטר, עליהן ריצה מאסר של 43 חודשים.
אמיר אזברגה נאשם "רק" בהשמדת ראיה בתיק רצח, שיבוש מהליכי משפט וסיוע לאחר מעשה. לגביו נטען, כי לאחר הרצח הוא נמלט לשטחים ובהמשך חזר ארצה ופעל לשבש ולהעלים ראיות בתיק הרצח, תוך שהוא מסייע לבני משפחתו הקרובים וביניהם אחיו. עוד טוענת הפרקליטות, כי בבדיקת הטלפון שלו נמצאו צילומים שלו מחזיק נשק במהלך התקופה שבה היה מצוי בבריחה.
במהלך השנה וחצי בה הם היו בבריחה, נטען, הם ידעו שהם דרושים לחקירה וקיימו קשר עם בני משפחתם לצורך קבלת פרוטוקולים וצילומים מדיונים שהתקיימו נגד יתר הנאשמים.
השניים, שמיוצגים על ידי עו"ד עמית שלף, שמרו בחקירתם על זכות השתיקה.









