צח ברקוביץ' ושותפו נעצרו בחשד להסלקת מטען חבלה

שתף כתבה עם חברים

המשטרה טוענת כי בסמוך לשטח פתוח בו הוא שהה נתפס מטען חבלה והם מייחסים אותו למי שנחשב לבכיר בארגון הפשע

צח ברקוביץ'

עבריין בכיר, המזוהה עם ארגון לביא, נעצר הבוקר בחשד להסלקת מטען חבלה והחזקת סכין (20 פברואר). בהמשך נעצר גם צעיר המוגדר כ"חייל" בארגון פשיעה.

החשוד, יצחק צח ברקוביץ' (32) מנס ציונה, שבימים אלו ממתין לריצוי מאסר בתיק שהסתיים רק לפני כשבועיים, נעצר על ידי שוטרי תחנת רחובות, בחשד כי  בשטח פתוח ליד מושב גאליה בשפלה נתפס מטען חבלה סמוך לשטח בו הוא  שהה.

לאחר חקירה ראשונית הובא ברקוביץ' לבית משפט השלום בראשון לציון, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בעשרה ימים. היחידה החוקרת יחסה לו עבירות של הנחת מטען, קשירת קשר לפשע והחזקת סכין.

במהלך הדיון ציינה הסנגורית, עו"ד שני מורן, כי לפני כשבוע גורמים ממשטרת רחובות שוחחו עם ברקוביץ' ומסרו לו שיש איומים קונקרטיים על חייו. לדבריה, הם אף בקשו ממנו ממנו לבטל אירוע משפחתי, נוכח האיומים על חייו.

בהקשר לחשד הנוכחי, מתברר מהדיון כי ברקוביץ' עוכב לתחנה סמוך לשעה שלוש בלילה, וזמן קצר לאחר עיכובו אותר מטען החבלה. בדיון סירב נציג המשטרה לחשוף כמה מטרים מהמרחק בו תועד ברקוביץ אותר המטען, אך ציין כי "בסמוך מאוד".

עו"ד שני מורן

הסנגורית מורן הכחישה את המיוחס לברקוביץ': "אני לא רואה מה קושר את החשוד לאותו מטען. החשוד שלל כל קשר או מודעות לקיומו של המטען הזה. האם יש ראייה כלשהי שקושרת אותו לאותו מטען, מלבד מידע מודיעיני? הוא גם לא היה נוכח כשמצאו את אותו מטען, הוא גילה על המטען רק היום בשעות הבוקר המאוחרות לאחר שנעצר".

השופט טל ענר, שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, קבע כי קיים חשד סביר ראשוני המצדיק את הארכת מעצר לשם בירור. לאור כך, מעצרו הוארך בשלושה ימים, ועד 22 בפברואר.

כאמור, ברקוביץ' נשפט רק לפני כשבועיים לחצי שנת מאסר בתיק בו נטען נגדו ונגד אחרים כי פרצו לביתו של הקורבן וגרמו נזק של אלפי שקלים, אך במסגרת הסדר טיעון הומרה ההתפרצות בהסגת גבול והנאשמים נשפטו למאסרים קצרים.

עדכון (21.2.22)

החשוד שנעצר הוא חיים מרשה (19) מרחובות. בדיון בעניינו טען נציג המשטרה כי מרשה מוכר כ"חייל" בארגון פשיעה. מדברי נציג המשטרה עלה כי מרשה נעצר כבר בליל האירוע, אך שוחרר לאחר חקירתו. נטען כי הוא הגיע למקום על קטנוע, שלגביו טען כי הוא שייך לו, אך בהמשך עלה חשד כי האופנוע נגנב. סנגוריו, עורכי הדין  תמיר סננס ושחר חצרוני, הכחישו את המיוחס למרשיהם. כך או כך, בתום הדיון, השופט טל ענר, האריך את מעצרו ביממה, לאחר שקבע כי קיים חשד סביר.

השארת תגובה

2 תגובות על “צח ברקוביץ' ושותפו נעצרו בחשד להסלקת מטען חבלה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *