
בשנה שעברה עצרה היחידה המרכזית של משמר הגבול שלושה חשודים בעבירות נשק: אושר יוסף (19), אדם עכשאה (19) ואופק יוסף (24). במהלך החקירה התברר כי השלושה החזיקו ונשאו כלי נשק ואף ירו בהם. לשמחת החוקרים, השלושה נהגו לתעד את מעשיהם: הם הצטלמו בעת הפעילות עם כלי הנשק, ולא הסתפקו בכך, אלא גם נהגו לשלוח את התמונות והסרטונים אחד לשני, תוך כדי התפארות במעשיהם.
התמונות והצילומים שהופקו ממכשירי הטלפון הסלולריים של הנאשמים היוו בסיס טוב להגשת כתב אישום נגד השלושה, להם יוחסו החזקת אקדחים, רימונים, עשרות כדורי תחמושת ורובים,
באישום ראשון נטען כי השלושה החזיקו, כל אחד לפי חלקו, כלי נשק רבים ותחמושת. בין היתר נטען כי אחד מהנאשמים החזיק באקדח יריחו שנגנב בשנת 2010, וכן באקדחים שונים, רימונים, עשרות כדורי תחמושת, רובים מסוג M16 ועוד.
באישום שני נטען כי עכשאה נשא אקדח גלוק עם מחסנית, כיוון אקדח זה לעבר אדם אחר שישב איתו ברכב תוך שאצבעו על ההדק, ואיים עליו באומרו: "חיסול חיסול בכפר ג'ואריש".
באישום שלישי פירטה הפרקליטות כיצד לטענתה ירו הנאשמים באקדח יריחו מספר כדורים.
אישום רביעי התבסס גם הוא על סרטון ואושר יוסף נשמע אומר: "נ"פ (השם המלא שמור במערכת) איפה שלא תהיה אנחנו נמצא אותך ונדפוק בן 10 כדורים".
הפרקליטות הוסיפה וטענה באישום חמישי, כי עכשאה צילם קטין בן שנתיים מחזיק רובה קלצ'ניקוב, וגרם לקטין אחר לדרוך נשק מאולתר מסוג קרלו.
הנאשמים מיוצגים על ידי עורכי הדין יקי קהן וטל שאולוף ממשרדו, וכן ווליד כבוב. במהלך בחינת חומרי החקירה זיהה עו"ד קהן כי על רוב התמונות בהן צולמו הנאשמים ועליהן התבסס התיק, אין תאריך מתי צולמו. מאחר ששניים מהנאשמים היו על גבול הקטינות בעת מעצרם, לא ברור האם התמונות כשהם מחזיקים בכלי הנשק צולמו בהיותם בגירים או קטינים, בהנחה שאכן מדובר בכלי נשק.
לפיכך העלה הסנגור טענה מעניינת: במידה והעבירות אכן בוצעו על ידי הנאשמים בהיותם קטינים, הרי שהן בוצעו יותר משנה לפני הגשת כתב האישום, ללא אישור היועמ"ש (במידה וחלפה יותר משנה מאז ביצוע העבירות, נדרש אישור של היועמ"ש להגשת כתב אישום).
טענה זו פגעה קשות בתשתית הראייתית, מה שאילץ את הפרקליטות לחתום על הסדר טיעון שבמסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן. בעוד שכתב האישום המקורי כלל שש אישומים כאמור, בכתב האישום המתוקן נותר אישום אחד בלבד, לפיו אושר יוסף החזיק בביתו שני כלי נשק, אחד מהם אקדח גנוב מסוג יריחו.
בנוסף נטען כי אופק יוסף טען כדורים לתוך מחסנית שלצדה על שולחן הונח האקדח הגנוב.
לגבי עכשאה נטען כי הוא החזיק בביתו אקדח גלוק ולצדו כדורים ומחסניות.
לכן אושר יוסף ואדם עכשאה הורשעו בהחזקת נשק ותחמושת, בעוד שאופק יוסף רק בהחזקת תחמושת.
במסגרת ההסדר סיכמו הצדדים כי אושר יוסף, המיוצג על ידי עורכי הדין קהן ושאולוף, ירצה ארבעה חודשי עבודות שירות.
ביחס לעכאשה, שמיוצג על ידי עו"ד כבוב, הצדדים יעתרו לעונש של 12 חודשי מאסר שיחושבו מיום מעצרו בסוף אוקטובר אשתקד.
לגבי אופק יוסף, שמיוצג על ידי עורכי הדין קהן ושאולוף, נקבע כי יוטל עליו מאסר כאורך התקופה בה שהה במעצר – כחודש ימים.
שלב הטיעונים לעונש נקבע ל-4 בינואר 2020. עד אז יוגשו תסקירי מבחן ביחס לשניים מהנאשמים, ובהמשך ייגזר דינם.











