שוב: פשיטה על עסקים בכפר ראמה וסאג׳ור המזוהים עם פעילות עבריינית

שתף כתבה עם חברים

פרקליטם של בני משפחת אבו לטיף שבבעלותם מאפיה בכפר ראמה: "אחד 'הליקויים' שצויינו בדוח משרד הבריאות היה כי נצפה חתול משוטט בחצר המאפיה (!)"

כוחות משטרה בכניסה לאחד העסקים (צילום: משטרה)

כוחות משטרה של ימ״ר צפון מלוויים בגורמי אכיפה נוספים פשטו אתמול על מאפיה ועסק לבניה באיזור כפר רמה וסאג׳ור (19 אוקטובר).
לפי המשטרה, העסקים הללו משמשים כסות לפעילות עבריינית של האחים אבו לטיף מראמה, המוגדרים במשטרה כארגון פשע גדול הפועל בגליל ובצפון הארץ.

בפעילות לא היו עצורים, אבל הוצא צו סגירה למאפיה, נתנו לעסקים קנסות בסך עשרות אלפי שקלים, בוצעו חקירות על העסקת שוהים בלתי חוקיים והפקת תלושי שכר פיקטיביים, ועבירות נוספות בתחומי מס הכנסה, ביטוח לאומי, מע"מ בריאות וצרכנות.
כמו כן נתפסו פרטי מזון לא תקניים והושמד מזון שסיכון את בריאות הציבור.

בפעילות, שמבוצעת בהובלת היחידה המרכזית של משטרת מחוז צפון, לקחו חלק גם היחידה הטאקטית של מג"ב צפון, פרקליטות מחוז חיפה, משרד הבריאות, משרד הכלכלה, הרשות להגנת הצרכן, ביטוח לאומי, משרד העבודה, מס הכנסה, מע"מ וחברת החשמל.

לפני כחודש בוצעה פשיטה דומה על עסקים המזוהים עם האחים אבו לטיף, כחלק מהמדיניות המוצהרת החדשה של המשטרה לחתור למגע נגד הארגון המדובר, אבל גם אז לא בוצעו מעצרים ועד כה לא דווח על הגשת כתבי אישום.
מדוברות מחוז צפון נמסר בתגובה: "משטרת ישראל פועלת באופן רציף ומתמשך כנגד ארגוני הפשיעה ושלוחותיהם תוך הפעלת כל הסמכויות והאמצעים העומדים לרשותה, ותוך שיתוף פעולה עם כלל גורמי האכיפה ממשרדי הממשלה השונים".

עו"ד ג'וליאן חדאד

פרקליטם של האחים אבו לטיף, עו"ד ג'וליאן חדאד, מסרב להבליג על מדיניות המשטרה, ומסר בתגובה: "כחלק ממדיניות החתירה למגע שהמשטרה אימצה לאחרונה (לשיטת מרשיי, רדיפה), ביום 18/10/21 פשטו כוחות משטרה רבים מלווים בגורמי אכיפה נוספים (מס הכנסה, מע"מ, חברת החשמל, משרד הבריאות ועוד) על מאפיה אשר שייכת למרשיי, בני משפחת אבו לטיף בכפר ראמה. לאחר סיום המבצע המשטרתי ללא ממצאים, באותו יום נמסר ללקוחותיי דוח ביקורת מטעם משרד הבריאות בצירוף צו הפסקת עבודה מנהלי למאפיה. כבר באותו יום פנינו בשמה של המשפחה למשרד הבריאות והלנו על אופן הבריונות מצד גורמי האכיפה וניצול סמכויות חוקיות באופן בלתי מוצדק.
"רק כדי להמחיש עד כמה בחרו גורמי האכיפה לנצל סמכויות חוקיות בחוסר הגינות, אחד 'הליקויים' שצויינו בדוח מטעם משרד הבריאות היה כי נצפה חתול משוטט בחצר המאפיה (!)
לאחר שמשרד הבריאות בחן את כלל הטענות כנגד צו הסגירה, הוחלט לבטל את צו ההפסקה המנהלי למאפיה יום למחרת סגירת המאפיה, והיום קיבלנו את החלטה נשוא ביטול הצו.
לעניות דעתי, נסיונות המשטרה לחתור למגע כלשונה, מתאימה יותר למשטרים טוטליטריים מאשר למדינה הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, לכאורה".

 

 

 

השארת תגובה

תגובה אחת על “שוב: פשיטה על עסקים בכפר ראמה וסאג׳ור המזוהים עם פעילות עבריינית”

  1. כל הכבוד זו הדרך לא לעזוב גם שלוחת נהריה , רמז שחיתות בעירייה מכרזים מטופלים ע"י אלי הקשור לשמואל והכל בכוח וסחיטה בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *