זוכה בעבר מייבוא אקסטזי ונאשם כעת בייבוא 3.5 קילו MDMA וקטמין

שתף כתבה עם חברים

אושר אלבז זוכה בעבר מחמת הספק עקב מחדלי חקירה, אולם הפעם הוא נעצר על חם לאחר שאסף חבילה מהדואר שבתוכה הוסלקו הסמים בתוך בולמי זעזועים. גם הפעם הוא מכחיש

אושר אלבז לאחר שנעצר בתיק הקודם

ב-12 בדצמבר 2018 פורסמה באתר "פוסטה" הכרעת דין מפורטת ומנומקת של שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע, יואל עדן, אשר זיכה מחמת הספק נאשם בייבוא אלפי כדורי אקסטזי.
הסיבה העיקרית לזיכוי היתה זו: הנאשם נעצר שמונה חודשים לאחר הנאשמים האחרים בפרשה, ולאחר שהם סגרו הסדר טיעון ונשפטו. עם מעצרו הוא טען כי אחד הנאשמים שחתם על הסדר הפליל אותו על רקע אישי, כדי להקל בעונשו.
בתגובה, המשטרה ביקשה מהפרקליטות לחקור שוב את הנאשמים שהורשעו, אבל הסנגורים שלהם – שכבר הגיעו כאמור להסדר טיעון עם הפרקליטות – סירבו לאפשר זאת. לכן, הפרקליטות לא אפשרה למשטרה להשלים את החקירה. בשל כך, השופט עדן קיבל את טיעוני ההגנה, לפיהם מדובר בחקירה חסרה מאוד ובפגיעה משמעותית באפשרות של הנאשם להגן על עצמו.

שמו של הנאשם שזוכה הוא אושר אלבז, כיום בן 31 ומתגורר במושב זרועה הסמוך לנתיבות. ממש בימים אלה הוא הסתבך בתיק חדש, ושוב מדובר בייבוא סמים. בכתב אישום שהוגש נגד אלבז לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד נטען, כי הוא ייבא מבלגיה לישראל יותר כשני ק"ג MDMA וכ-1.5 ק"ג קטמין (KATAMEN).

ב-8 בספטמבר נשלחה חבילה מבלגיה לכתובת בראשון לציון ובתוכה שמונה בולמי זעזועים לרכב. בתוך הבולמים הוסלקו בשמונה שקיות סגורות ונפרדות כשני ק"ג MDMA וכ-1.5 ק"ג קטמין (KATAMEN).
ב-19 בספטמבר הגיעה החבילה לישראל. בבדיקות שגרתיות אותרו בחבילה הסמים והיא הועברה למשטרה. לאחר שהחומר זוהה, הוא הוצא מהחבילה והושארו בתוכה סמים במשקל של 314 גרם בלבד. בהמשך נשלחה החבילה לכתובת שצוינה והתקבלה בסניף דואר בראשון לציון.

לפי הפרקליטות, ב-30 בספטמבר הגיע אלבז לסניף הדואר, שילם כ-900 שקל על מנת לשחרר את החבילה מהמכס, והציג לפקידה את מספר החבילה המבוקשת וייפוי כוח על שמו של האדם שרשום על החבילה. הוא קיבל את החבילה לידיו, ומיד לאחר מכן הניח אותה בתא המטען של רכבו ונסע מן המקום. בהמשך עצר, פתח את תא המטען וניסה לפתוח את החבילה. זמן קצר לאחר מכן נעצר על ידי המשטרה והועבר לחקירת היחידה המרכזית במשטרת מחוז מרכז.

לאחר שמעצרו הוארך מעת לעת הוגש כתב האישום, המתבסס על דוחות פעולה של השוטרים, צילום והקלטת הנאשם מנסה לפתוח את החבילה, וראיות נוספות.

כמו בתיק הקודם שממנו זוכה מחמת הספק, גם הפעם אלבז מכחיש את המיוחס לו וטוען באמצעות עו"ד נס בן נתן ועו"ד תום הלפרין ממשרדו, כי נשלח על ידי אדם אחר להוציא את החבילה, אך זה מסר לו רק את שמו הפרטי וללא פרטים נוספים. שוטרים שהגיעו יחד עם אלבז לפגוש את אותו אדם ביום ובשעה בה טען הנאשם כי קבע עמו, לא פגשו איש.

עו"ד בן נתן

בפרקליטות מוסיפים ואומרים כי כי בהמשך סירב אלבז לשתף פעולה עם חוקריו, סירב למסור את הטלפון לבדיקה, וגם כאשר הסכים – מסר קוד סודי שגוי.
כתב האישום מייחס לאלבז ייבוא והחזקת סמים שלא לצריכה עצמית, כמו גם ניסיון להחזקת סם שלא לצריכה עצמית. מלבד כתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרו עד תום ההליכים, ממנה עולה כי באמתחתו הרשעות בעבירות סמים ואלימות ובעברו הוא ריצה מאסר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *