
המחלקה לחקירות שוטרים הגישה לבית המשפט המחוזי בחיפה בקשה לתיקון כתב האישום נגד שוטר מג"ב אפיק טויבי (20), שירה למוות בחברו לבסיס סמ"ר נעים מאדי. בכתב האישום המתוקן, מח"ש מבקשת להרשיע את טויבי בעבירה חמורה יותר של רצח באדישות, במקום עבירה של המתה בקלות דעת שיוחסה לו קודם.
ההבדל משמעותי: העונש על רצח מתוך אדישות יכול להגיע לכדי מאסר עולם (אולם לא חובת מאסר עולם כמו רצח במתכוון). לעומת זאת, העונש על המתה בקלות דעת מגיע עד 12 שנות מאסר. יש לזכור כי לבד מעבירת ההמתה, טויבי מואשם בעבירות נוספות של איומים, תקיפה ומעשים מגונים כלפי שוטרים בפלוגה.
עובדות כתב האישום נגד טויבי לא שונו, כך שהחמרת סעיף העבירה ל'רצח באדישות' היא תוצאה של החמרת הפרשנות המשפטית, לפי החלטת פרקליט המדינה, עו"ד עמית אייסמן.
מכתב האישום עולה כי בערב ה-18 בפברואר שבו טויבי ומאדי לבסיס מג"ב בעכו, בתום פעילות. בהגיעם לחדרם אפסן מאדי את נשקו בארונו האישי ונכנס למיטתו. לפי האישום, טויבי שלף את אקדחו ובו מחסנית מלאה, לחץ על תפס המחסנית והוציאה ממקומה, תוך שניסה שלא ייגרף כדור לבית הבליעה. אחר כך דרך את האקדח, הפנה אותו לעבר ראשו של נעים, אמר לו "תראה", ולחץ על ההדק. לפי כתב האישום, טויבי נהג לשחק עם אקדח הגלוק המשטרתי שלו, ולכוון אותו מטווח קצר לעבר שוטרים נוספים.

ההחלטה לבקש את תיקון כתב האישום לסעיף רצח התקבלה לאחר שבג"ץ קבע לפני כחודש, בעקבות עתירת הורי המנוח, כי פרקליט המדינה ישקול בשנית את עמדת הפרקליטות באשר לסעיף האישום שיוחס לטויבי. בעקבות זאת, פרקליט המדינה איפשר לעורכי הדין של הורי המנוח, וכן לסנגוריו של טויבי – עורכי הדין תמי אולמן ושאדי סרוג'י – להציג לפניו את טיעוניהם בכתב.
בתום בחינה של חומר החקירה, בחינת טענותיהם של הסנגורים ושל הורי המנוח, ולאחר קיום דיונים בהשתתפות דרגים בכירים בפרקליטות ובמח"ש, אימץ עו"ד איסמן את עמדת הגורמים שהמליצו על תיקון כתב האישום. לדבריו, מצא כי "חומר הראיות כולו מבסס סיכוי סביר להרשעת הנאשם בעבירת רצח באדישות, וכי ראוי לייחס לנאשם עבירה זו". כמו כן ניתן משקל לעובדה ששמיעת הראיות בתיק טרם החלה.
עורכי הדין אולמן וסרוג'י המייצגים את הנאשם תקפו את הוספת סעיף הרצח לכתב האישום: "חמור מאוד שהתקשורת משפיעה על ההחלטות בצורה כזו. קשה לקבל ולהבין את זה. עוד יותר קשה להבין: איך נקבע שכל גורמי הדרג הבכיר והנהלת מח"ש שישבו על המדוכה חודשים כה רבים, לאורך כל החקירה, 'טעו' כשקבעו כי מדובר בעבירה של הריגה בקלות דעת?".











