שיף הורשע על סמך הודאתו בכתב האישום שהוגש נגדו, ובעבירה המקורית שיוחסה לו בכתב האישום, לאחר הליך גישור שהתקיים בפני נשיאת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, השופטת רויטל יפה-כץ.
לפי כתב האישום, בחצות הליל שבין ה-28 ל-29 בנובמבר, שיף ירה למוות באלאטראש שפרץ לרכבו על מנת לגנוב אותו, ובכך גרם למותו בקלות דעת. הוא עשה זאת באמצעות נשקו האישי שאותו כיוון לעבר האזור בו ישב הנאשם ברכב.
כזכור, כתב האישום הוגש לאחר שפרקליט מחוז דרום (פלילי), עו"ד אלון אלטמן, על דעת המשנה לפרקליט המדינה שלמה (מומי) למברגר, דחה את כל טענותיו של שיף בשימוע, לרבות טענת הגנה עצמית.
שיף הודה כי מעשיו לא היו דרושים באופן מיידי כדי להדוף את כניסת הפורצים לקרוואן, ולכן לא עומד לזכותו הסייג לאחריות פלילית של "הגנת בית מגורים, בית עסק ומשק חקלאי מגודר", כפי שקובע החוק. בין הצדדים הוסכם כי הנאשם פעל תוך קרבה לסייג, שכן כאשר יצא מהקרוואן סבר כי בכוונתם של מי מהפורצים להיכנס לקרוואן שהיה צמוד לרכב ושימש למגורי הנאשם ואשתו באותה עת.

הצדדים לא הסכימו לעניין העונש ויטענו באופן חופשי, למעט ההגבלה כי ההגנה לא תהיה רשאית לטעון לאי הרשעת הנאשם. מהפרקליטות נמסר כי ההסדר נערך על דעתה ובהסכמתה של משפחת אלאטראש.
ממשפחת שיף נמסר בתגובה: "הצלחנו להגיע להסדר שמקובל על הצדדים. אבא שלי אדם מבוגר ורצה שההליך יסתיים במהירות ועכשיו אנו יכולים לחזור לשגרת חיינו".










המשטרה הגיעה להסדר טיעון עם אריה שיף שירה בפורץ הערבי לרכבו וניסה להימלט עם הרכב. מדובר בהאשמה של הריגה בקלות דעת.
קודם כל אני מקווה שחס וחלילה זה ייגמר בעבודות שירות, אבל מצד שני אני גם כועס. אני כועס שאדם שהתעורר באמצע הלילה, כשפרצו לרכבו ויצא כדי לעצור את הגנב, צריך להיות מואשם במשפט פלילי ולעבור את כל ההליך, מורט העצבים הזה! מהניסיון ידוע שמקרים כאלו, שמנסים לעצור פורץ מהשטחים שבורח לך עם הרכב, נגמרים בפגיעה קשה ואף מוות, של בעל הרכב. המקרה של אריה שיף, הוא מקרה נדיר, שמגיע לו כל הכבוד ואף פרס מטעם המשטרה. שהרי המשטרה לא הצליחה עד היום ללכוד את שותפיו לפשע של הגנב שאריה ירה בו.