
כתבי האישום המקוריים שהוגשו בשנה שעברה בתום חקירת ימ"ר מרכז נגד מהנוק "באבאי" טגניה (25), אביב עלמה (20) וארקהון איליהו (23), ייחסו להם מעורבות בעבירות של פציעה בנסיבות מחמירות, סחיטה בכוח, חטיפה, כליאת שווא וסחיטה באיומים. לפי כתבי האישום, השלושה חטפו, סחטו ותקפו צעיר בן 19 מראשון לציון במבנה נטוש ברחובות.
מהחקירה עלה כי הקורבן הותקף קשות מספר פעמים עקב חוב של 3,000 שקל. לאחר כל תקיפה שבמהלכה הוכה נמרצות, הוא ננטש לבדו, בכל פעם במקום אחר באזור השפלה.
באחד המקרים, לפני כשנה, הוא אף נזקק לטיפול בבית חולים. כאשר שהה בראשון לציון עצר לידו רכב ממנו יצאו טגניה ואדם נוסף, שהכניסו אותו בכוח לרכב שבו היו חשודים נוספים, והוא הוסע לקולנוע הישן בקריית משה ברחובות. תוך כדי הנסיעה, כך נטען, סטרו על פניו וטגניה אף שלף סכין ואיים עליו. לפי האישום המקורי, כ-10 גברים נוספים המתינו במבנה ושם היכו אותו בברזלים ואף הפשילו את מכנסיו. לאחר התקיפה הקשה, ל פי האישום, הצעיר הוסע למקלט סמוך אליו הוכנס דרך החלון על ידי טגניה ואדם נוסף, ונכבל בידיו באזיקון וברגליו בחבל.
בכתבי האישום נטען, כי הצעיר הושאר שם עם בקבוק מים קטן וללא מזון במשך ארבעה ימים, ושוחרר רק כדי שיביא כסף. הוא שב לביתו וגייס דרך מכריו ומשפחתו את סכום החוב, שתפח בינתיים ל-15 אלף שקל. מכתב האישום עלה כי לבסוף הגיע אחד הנאשמים ואדם נוסף לבית העסק של מכרי הקורבן, משם אספו מעטפה ובה כספי החוב.
כתב האישום התבסס על עדות המתלונן, עימותים בינו לבין הנאשמים, שיחות טלפוניות בין טגניה לבין שני מקורבים של הקורבן בהם נשמע שיח סביב החוב הכספי, ועוד. נתוני תקשורת, איכון סלולארי, עדויות ותפיסת לום ברזל ברכב בו נחטף לכאורה הקורבן – השלימו את התיק.
במהלך משא ומתן בין ההגנה לבין הסנגורים הביעו נציגי הפרקליטות רצון לחסוך את עדותו של המתלונן נוכח מצבו ונסיבותיו האישיות. הסנגורים – עורכי הדין שני מורן, עינב יתח, שני סגל ושירן ברגמן – הגיעו להסדר טיעון עם הפרקליטות, במסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן. במסגרת התיקונים, באישום הראשון טגניה, עלמה ואיליהו הורשעו בתקיפה הגורמת חבלה של ממש. באישום השני טגניה הורשע בכליאת שווא ובסחיטה בכוח, ואליהו הורשע בסיוע לעבירות.
סוכם בין הצדדים כי טגניה ירצה 15 חודשי מאסר בהתיק הנוכחי ויתווספו לו שלושה חודשי מאסר שהיו תלויים נגדו בתיק אחר. עלמה ירצה ארבעה חודשי מאסר לאחר שישלח לקבלת תסקיר בשל גילו הצעיר, ואילו אליהו ירצה עשרה חודשי מאסר. כמו כן סוכם, כי יוטלו על כל אחד מהנאשמים מאסרים מותנים וכי כולם יחד ישלמו פיצוי של 10,000 שקל למתלונן.
השופט עמי קובו קיבל את ההסדר, הרשיע את הנאשמים, גזר את דינם של טגניה ואיליהו ודחה את דיון הטיעונים לעונש של עלמה עד לאחר קבלת התסקיר.











אם רק היה עונה לטלפונים הכל היה אחרת
כל המניאק רוצים לגדול על חשבונם של אנשים חלשים יקופים יבבונים אתם תמיד אבל תמיד תישארו חיילים עד שתגיעו לגיל שאתם נדפקים שזה בסביבות 30 עד 40 זה מה שקורה לרובכם יקקות
קוקסינלים ככה לעשות בשביל שקל וחצי ימסכנים חיים מהיד לפה
רק אחד שחושב שהוא גבר ושם חצאית
בא על חלשים
גועל נפש סמרטוטים!!!!!!
נהיו קרימינלים האתיופים האלה
וואלה יצאו בזול אלה
טגניה שמניה הייתי מוריד לו את שתי כפות הידיים ,
לאן הגענו , מה אתם לא רואים שזה לא הולך החטיפות בסוף גם משלמים למתלוננים דיי חלס לך תעבוד יא ככה וככה , לך תהייה בן אדם לא טוב הפשע