![]() |
| בוסיינה אבו גאנם. נעצר חושד ברצח |
הפרקליטות שוקלת לערער על החלטת ועדת השחרורים של שב"ס, לנכות שליש ממאסרו של מחמוד אבו גאנם, המרצה עונש של שמונה חודשי מאסר בכלא רימונים, נאשם מספר 10 שהורשע בסחיטה באיומים במסגרת תיק ארגון הפשע עבדל קאדר.
הוועדה החליטה לנכות ממאסרו של האסיר, בין היתר בזכות תוכנית שיקום שהוצגה בפניה על ידי הסנגורית של האסיר, עו"ד חן מאירי, אולם לבקשת נציגת הפרקליטות, עו"ד אסתר אליאס, עיכבה את החלטתה כדי לאפשר לפרקליטות לערער על ההחלטה לבית המשפט המחוזי.
בין היתר טוענים בפרקליטות כי המשך מאסרו נועד למנוע ממנו לשבש את החקירה של רצח אחותו, בוסיינה אבו גאנם, שאחיו עצורים על הרצח שלה ואח נוסף מבוקש כחשוד המרכזי בביצוע הרצח. ואולם, במהלך סוף השבוע עצר צוות החקירה המיוחד של מחוז מרכז את האח (ראה בהמשך), מה שימוטט ככל הנראה את נימוקי הערר של הפרקליטות נגד השחרור.
בדיון שהתקיים בפני הוועדה טענה עו"ד אליאס, כי מדובר באסיר המרצה את מאסרו הרביעי, לאחר שהורשע במעורבותו בפרשייה רבת משתתפים כאשר נטל חלק בסחיטה. "האסיר משתייך לכנופיה", טענה עו"ד אליאס, "קיים מידע בעניינו". עו"ד אליאס הוסיפה וביקשה להציג בפני הוועדה מידע מודיעיני מהמשטרה, הנכון לחודש דצמבר 2014, המצביע על פעילות פלילית של האסיר, הקשורה לסכסוך בין עבריינים.
![]() |
| עו"ד חן מאירי |
"אני מבינה שיש לחברתי רצון לצייר פה מפלצת", הגיבה עו"ד מאירי, והוסיפה כי אבו גאנם מתוכנן לאחר שחרורו לשהות בתנאי פנימייה ב"בית חם", שם יעבור שיקום בהתאם לתוכנית שנקבעה. כמו כן הוסיפה הסנגורית וציינה, כי אבו גאנם הפך לפני כחמישה חודשים לאב לתאומים, וברצונו להשתקם ולהמשיך לעבוד כמנהל עבודה באתר בנייה המעוניין להעסיקו. אבו גאנם עצמו אמר בני הוועדה, כי הוא מתכוון לדבוק בתוכנית השיקום, שתתבצע תחת פיקוח.
"יש מקום לציין ולהדגיש כי העונש שהושת עליו, ביחס ליתר הנאשמים באותו כתב אישום, הוא עונש מתון יחסית", ציינה הוועדה בהחלטתה, והוסיפה לחיוב את מקום העבודה שמוכן לקלוט אותו. כמו כן ציינה הוועדה, בראשות השופט בדימוס שלמה איזקסון, כי לאחר התלבטות החליטה לקבל את תוכנית השיקום שהוצגה בפניה: "התוכנית נותנת מענה לסיכונים הנשקפים מהאסיר, אם חלילה ישוחרר ללא כל יד מכוונת, מטפלת ומשקמת". הוועדה קבעה, כי אבו גאנם ישהה לאחר שחרורו בתנאי פנימייה וגם לאחר שישוחרר מתנאי הפנימייה מ"בית חם למכור קרית אתא", הוא יהיה במעצר בית בשעות בהן הוא לא עובד. כמו כן נאסר עליו, בין היתר, להתרועע עם עבריינים.
כאמור, החלטת הוועדה עוכבה בשבעה ימים, על מנת לאפשר לפרקליטות לשקול הגשת ערעור.
מעצר החשוד ברצח: מהמשטרה נמסר במוצאי שבת, 10 ינואר:
לאחר מצוד של למעלה מחודשיים הצליחו בלשי ימ"ר מרכז וכוח מיחידת להב 433 לשים את ידם על דרוש חקירה, החשוד הרביעי ברצח בוסיינה אבו גאנם בת 31 שנורתה למוות ב- 25/10/14 בעת שישבה ברכבה ברמלה.
מערב הרצח ועד למעצרו לפני כשעה בלוד היה החשוד במעקב הדוק של מערכי המודיעין והבילוש בימ"ר. במהלך היום זוהה החשוד וכוחות משטרה נעו בעקבותיו עד להגעתו לאיזור כביש 40 סמוך ללוד. כאשר בוצע ניסיון לעצור את החשוד, ניגח רכב החשוד את ניידת הבלשים ופתח בנסיעה מסוכנת נגד כיוון התנועה לתוך העיר לוד. לאחר שפגע במספר כלי רכב וניסה להימלט רגלית הצליחו בלשי הימ"ר ללכוד את החשוד בשכונת הרכבת בלוד. אדם נוסף שהיה ברכב הצליח לברוח.
כזכור, לאחר חקירה מורכבת של ימ"ר מרכז נעצרו מספר מעורבים ברצח בהם ניאז אבו ראזק בן 35 בעלה של המנוחה, סלאח אבו גאנם, בן 35 בעלה לשעבר של המנוחה ואחיו איסמעיל בן 29.
צוות החקירה חשף כי המעורבים ברצח החזיקו במניעים שונים לביצוע הרצח, בין היתר, בשל ביקורתם על התנהלותה העצמאית, היבטים הקשורים בצנעת הפרט וכן הסדרי ראייה מול בעלה לשעבר בנוגע לילדם המשותף.
בערב המקרה ביקרה המנוחה באירוע חתונה של המשפחה, ולאחר מכן הלכה לבית החולים לביקור, ומשם נסעה למתחם המשפחתי לאסוף קרובת משפחה. כאשר הגיעה על רכבה לרחוב האשל הופיע רכב ובו ארבע דמויות, אחד מהם ירה בה בפלג גופה ההעליון מספר כדורים ופצע אותה אנושות. מותה של אבו גאנם נקבע בבית החולים אסף הרופא.
פיקוד מחוז מרכז והיחידה המרכזית ליווה את התנהלות צוות החקירה מדי יום. עם גיבוש התשתית הראייתית בסיוע פרקליטות מחוז מרכז, הוגש כתב אישום ב-11/12/14 נגד שלושה מהמעורבים ברצח וכן שלושה נוספים בהם אישה, אשר חשודים בין היתר בשיבוש מהלכי חקירה, סיוע לאחר מעשה והדחת עד.
בית משפט השלום בראשון לציון האריך בעשרה ימים את מעצרו של רשאד אהווידי (אבו גאנם), בן 26, מרמלה החשוד ברצח בוסיינה אבו גאנם. הוא חשוד גם בעבירות שיבוש מהליכי חקירה, קשירת קשר לביצוע פשע, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה והיזק לרכוש במזיד.
בכתב האישום שהוגש נגד שאר השותפים לרצח, נטען לגבי רשאד כי הוא עקב אחרי בוסיינה ביום הרצח וכן נהג ברכב ממנו בוצע הירי לעברה. עוד נטען לגביו כי איים על בוסיינה, ואמר לה "אל תצאי יותר מדי שלא אשבור לך את האף" ואמר לה "אל תלכי עם הראש בקיר תפסיקי עם כל השטויות שאת עושה".











