שמונה בעקבות אחד

שתף כתבה עם חברים

כתב אישום מייחס לצעיר בן 20 שמונה מקרי שוד בנסיבות מחמירות, כולל שוד כרטיס קופת חולים מקשישה שנסעה עם המטפלת שלה על קלנועית

 

בכתב אישום שהוגש לבית משפט המחוזי בתל אביב מייחסת פרקליטות המחוז לתושב העיר, צעיר בן 20 בשם רפאל כהן, מספר מקרים של שוד בנסיבות מחמירות, גניבה וקשירת קשר לביצוע פשע. כתב האישום מייחס לכהן שמונה אישומים שונים, מהם עולה כי שדד יחד עם חברו תיקים וטלפונים ניידים מעוברי אורח מזדמנים במרכז תל אביב.

את כתב האישום הגישה עו"ד יעלה הראל, ובו היא טוענת כי כהן קשר יחד עם אחר ליטול ולשאת טלפונים ניידים ורכוש נוסף מקורבנות מזדמנים, בין היתר באמצעות מעשי אלימות כדי להשיג את "השלל". עו"ד הראל טוענת כי החל מה-21 בספטמבר ועד ל-10 באוקטובר כהן שדד וגנב טלפונים סלולריים, כסף מזומן ורכוש נוסף משמונה קורבנות שונים, מרביתן נשים אשר "הלכו בגפן בעיבורה של העיר תל-אביב".

באחד האישומים מתואר כיצד ב-4 באוקטובר שדדו כהן וחברו תיק מקשישה אשר נסעה על קלנועית יחד עם המטפלת שלה ברחוב גוש עציון. השלל, כך נטען, כלל סמארטפון גלאקסי, עגילי זהב, דרכון, 600 שקל במזומן ואפילו את כרטיס קופת החולים של הקשישה.

בכתב האישום מתואר כיצד כהן ביצע את המיוחס לו בעת שרכב על אופנוע יחד עם האחר, ותוך כדי שחברו הנהג ביצע עבירות תנועה שיכולות לסכן עוברי אורח שהלכו לתומם ברחוב. "המשיב ביצע, לכאורה, את המיוחס לו בעיבורה של עיר, תוך כדי הפעלת אלימות נגד המתלוננים השונים, ונטל רכושם מידיהם ללא כל חשש או מורא מפני תוצאות מעשיו, אשר הובילו, הלכה למעשה, לגרימת חבלות למספר מתלוננות", כתבה עו"ד הראל בבקשה להארכת מעצרו של כהן עד תום ההליכים.

בבקשה נטען בין היתר, כי חלק מהמתלוננים זיהו את כהן במסדר תמונות, וכי מספר סרטוני מצלמות אבטחה עליהן הצליחה הפרקליטות לשים את ידה, מוכיחים כי האופנוע עליו נהג יחד עם חברו שימש לצורך מספר מקרי שוד.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *