בית משפט השלום בתל אביב האריך את מעצרו של עדי אל לויאן (28) מתל אביב, החשוד בנשיאת והחזקת אמצעי לחימה.
לויאן, שמוכר למשטרה, נעצר על ידי ימ"ר תל אביב לאחר שבחיפוש שבוצע בביתו ובסביבת הבית באזור דרום תל אביב, אותרו מספר לבנות חבלה וכן שלושה גרמים של מריחואנה. החיפוש נערך על פי צו ככל הנראה בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל במשטרה.
מלבנות החבלה שאותרו נלקחו דגימות פורנזיות שנשלחו לבדיקות במעבדות המשטרה. במקביל לקחו החוקרים צילומי מצלמות אבטחה מביתו של לויאן. החשוד עצמו אגב שמר בחקירתו על זכות השתיקה.
![]() |
![]() |
|
| עו"ד שחר חצרוני | עו"ד שי פנדו |
בתום הדיון, השופטת רונית פוזננסקי שעיינה בחומרי החקירה ושמעה את טענות הצדדים, קבעה כי קיים חשד סביר והאריך את מעצרו של לויאן עד 7 בינואר.
עו"ד שחר חצרוני המייצג את החשוד יחד עם עו"ד שי פנדו ממשרד חצרוני, סננס, שפרלינג ונוי, מסר: "בחיפוש אשר נערך בביתו של החשוד לא נתפס כל אמל"ח. האמל"ח אשר נתפס, על פי טענת המשטרה, היה בשטח ציבורי ואין לחשוד כל קשר אליו".
עדכון (16.1.18)
הצעיר עדי אל לויאן שנעצר בחשד לנשיאת והחזקת אמצעי לחימה, שוחרר מהמעצר.
מעצרו הוארך תחילה בבית משפט השלום בתל אביב, אך בהמשך הסכימה המשטרה לשחררו למעצר בית לאחר שהחוקרים לא הצליחו לעת עתה לקשור אותו ראייתית ללבנות החבלה שנמצאו.
סנגוריו, עורכי הדין שחר חצרוני ושי מנדו ממשרד חצרוני, סננס, שפרלינג ונוי, מסרו בתגובה: "כפי שטענו עם מעצרו של החשוד, אין לו כל קשר לפרטים אשר נתפסו בשטח ציבורי הפתוח לכל".











