פוסטה והסגר – עו"ד רויטל סבג שקד: הריון והליכות בטבע, הבעל בחל"ת

שתף כתבה עם חברים

פרויקט מיוחד על עורכי הדין בימי קורונה: רויטל מתגאה בירוק של גבעת עדה, הישוב בו בחרה לגדל את ילדיה, "אני לא צריכה את הקורונה כדי שתחזיר לי את זמן האיכות עם הילדים", וחוץ מזה הטלפון לא הפסיק לצלצל, מעצרים, הארכות מעצר, ועדות שחרורים

עו"ד רויטל סבג-שקד, נשואה לירון, אמא לשניים, תבור (רבע ל-7) וארבל (רבע ל-4), מתגוררת בגבעת עדה

מה המצב?
"אנחנו יוצאים לטיולים ברגל בשטח, הכי זמן איכות. בעלי יצא לחל"ת ומבחינתו זה כיף, הוא אומר שזה עצר את הטירוף של המירוץ אחרי החיים. כאימא לשני ילדים, תבור וארבל, ובהריון שלישי, הייתי מעדיפה לחזור כבר לשגרה המבורכת. אני אף פעם לא הזנחתי את הילדים לטובת העבודה, כך שאני לא צריכה את הקורונה כדי שתחזיר לי את זמן האיכות עם הילדים. חברים תמיד מתפעלים מהתמונות שאני מעלה בפייסבוק מטיולים בשטח גם בימים רגילים. מעבר לטבע המדהים כאן, יש לי ילד שצריך להיכנס לשיעורים מקוונים, והילדים עושים יצירות מכל מיני אריזות למחזור, רוכבים על אופניים ללא גלגלי עזר, רואים נטפליקס.
"אנחנו מאחלים לשגרה המבורכת, ומנסים לעשות מהלימון לימונדה.

הכלב ראלף עם הבנים תבור וארבל

מה עושה שלא עשית בעבר?
"בעקבות הסגר יוצא לי יותר לבשל במטבח, גם פיצה ועוגות, בימים כתיקונם בעלי ירון בעלי הוא הבשלן המוביל ואני אחראית על הניקיון. בדרך כלל אני גם רצה ומתעמלת, אבל בגלל ההריון הפסקתי פעילות ספורטיבית מאומצת, מה שכן התחלתי לעשות הליכות, ספורט שלא עשיתי לפני כן. מתלבשת פחות ייצוגי, בגדי בית ופחות איפור… מתגעגת לשגרה, לקום בבוקר ולצאת לעבודה, לילדים שהולכים לבית הספר ולגן, הילדים מתגעגעים לחברים שלהם, והכי הרבה לסבא ולסבתא שאיתם הם מתקשרים כעת רק בשיחות וידיאו".
עבודה?
"אני מנצלת את הזמן הפנוי לעבור על תיקים קיימים, למשל אני נערכת לדיון הוכחות חשוב בתיק מטעני חבלה, שקבוע לאחר הפסח בבית משפט המחוזי בחיפה, בתקווה שיתקיים. טלפונים ממשיכים להגיע, בעיקר על מעצרים, עתירות אסירים, ובקשות דחופות למיניהן, תיקים חדשים נכנסים, אבל בקצב הרבה יותר איטי, אין הקראות, אין עצורי ימים, יש האטה ברורה בקצב העבודה. בכל מקרה יש דחייה בתשלומים של לקוחות, הם מבקשים בצורה יפה לשלם לאחר המשבר, כי זה משפיע על כולם.
"מתחילת המשבר יצא לי להופיע בשלושה דיונים של מעצרי ימים, ובוועדת שחרורים אחת. עצורים זוכים להרבה הקלות בגלל מצב החירום. המשטרה לא מתחשבת ומגישה עררים כאשר עצור משוחרר, אבל השופט סילמן מבית משפט המחוזי בחיפה אמר למשל בתיק בו אני מייצגת שאנחנו לא במצב רגיל וצריך לשחרר את העצור. אני מטבעי לא בן אדם פחדן, אבל בכל הפעמים שהייתי בבית המשפט הצטיידתי במסכות וכפפות".
מתי זה יסתיים?
"מקווה ורוצה להאמין, שלאחר חג הפסח נצא מעבדות לחירות".
הפוליטיקה משתוללת.
"לא מעניין אותי".

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *