חשוד נוסף, איש ציבור בכיר לשעבר בעיריית תל אביב נעצר בפרשת איש העסקים בני שטיינמץ בחשד להלבנת הון, זיוף וקבלת דבר במרמה.
הבכיר נחקר בחשד למעורבותו עם שטיינמץ ועם היועץ האסטרטגי טל זילברשטיין בפרשת הלבנת ההון ועבירות השוחד והמרמה המיוחסות להם בגין פעילות עסקית ברומניה.
איש הציבור לשעבר עבד כפרילנסר עם זילברשטיין המייעץ לפוליטיקאים ואנשי עסקים ברומניה. הוא חשוד כי פעל יחד עם המיליארדר שטיינמץ ועם זילברשטיין יועצו, על מנת לזייף ולהציג חוזים ועסקאות נדל"ן פיקטיביות ברומניה, לצורך העברות כספים, הלבנת הון והסוואת שוחד לכאורה שנתן שטיינמץ לגורמים בכירים בממשל.
ברומניה מתנהלת חקירה פלילית נגד שטיינמץ וזילברשטיין בגין עסקת קרקעות גדולה, ששומנה לכאורה בכספי שוחד, ובה מעורבים גורמים נוספים, בכירים במדינה, כולל שר לשעבר.
איש הציבור לשעבר שנעצר בישראל מקורב לזילברשטיין מפעילותם הפוליטית המשותפת בעבר. חוקרי יאח"ה טוענים כי במהלך חקירתו הוא שתק ולפיכך הוחלט לעצור אותו. לדברי החוקרים, זילברשטיין אשר נחקר על חוזה החשוד כפיקטיבי משנת 2011, פירט על חלקו של חברו, איש הציבור לשעבר, בעסקיהם ברומניה, וכאשר זה עומת עם הדברים הוא בחר בשתיקה.
הסנגוריות, עורכות הדין שרון קליינמן והילה פרנקו, אמרו כי החשוד אינו צד בהליך פלילי המתנהל ברומניה. לדבריהן, "מדובר באדם נורמטיבי. מעולם לא נחקר ומעולם לא התייעץ עם עו"ד לפני כן ואין מקום להעניש אותו על זכות השתיקה". לדבריו, הוא אינו זוכר פרטים בנוגע לדברים עליהם נשאל בחדרי החקירות של יאח"ה . השופט מנחם מזרחי האריך את מעצרו עד יום שישי. שטיינמץ וזילברשטיין עצורים עד חמישי.
עדכון מאי 2023
אחרי שש שנים, התיק נגד הבכיר לשעבר מעיריית תל אביב נסגר על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה מחוסר אשמה.









