![]() |
![]() |
![]() |
| סוהיב סמהאדן | ריאד אלאקרע | איסמאיל טארבין |
סוחרי הסמים הבדואים ידועים ביכולת הוירטואוזית שלהם להיעלם לבלשי המשטרה אשר סוגרים עליהם במהלך ביצוע עסקות סמים. במרחב הנגב יודעים לספר על תיקים רבים שבהם הלקוחות נתפשו עם הסם שהעבירו להם רגע לפני כן, ואילו ספקי הסם הבדואים הצליחו לחמוק לבלשים בין הידיים. תיקים רבים נסגרים על הרקע הזה בעסקות טיעון מקלות לרוכשי הסם, מאחר והספק נעלם וקשה להוכיח את ביצוע העסקה.
אירוע דומה קרה בחודש מאי עם סוחרי חשיש בדואים, אבל בצפון הארץ. עסקה למכירת 7.5 ק"ג חשיש נמנעה אמנם על ידי בלשי ימ"ר נגב שעקבו אחרי הסוחרים מהדרום, אולם בסיום מרדף מסוכן לאורך כביש החוף הצליחו שניים ממשתתפי העסקה להימלט ונעצרו רק מאוחר יותר. כתב האישום הוגש בחודש יולי לבית משפט המחוזי בבאר שבע.
לפי כתב האישום, שמעון (סימי) פחימה (30) מאור עקיבא "תפר" עסקה לקניית חשיש מסוהיב סמהאדן, תושב טראבין שבנגב, שגם הבטיח לכאורה לפחימה כי ידאג להעביר את הסם מדרום הארץ לצפונה. אותו סוהיב דאג לעדכן בפרטי העסקה גם את ריעד אלאקרע (34) שהצטרף אליו ואת איסמעיל טארבין (30) שהמתין בדרום.
וכך מתאר כתב האישום: ב-19 במאי 2013 נסעו סמהאדן ואלאקרע בטויוטה קורולה לצפון עם החשיש. הם הגיעו לנקודת המפגש שסוכמה עם פחימה על כביש 4 בכניסה לאור עקיבא, והמתינו. בהתאם להנחייתו הטלפונית הם נסעו להיפגש איתו או עם מי מטעמו במקום אחר, שם היו אמורים למסור את הסם. כל אותה העת עקבו אחריהם שני רכבי בילוש מהדרום.
רכב הטויוטה הגיע לצומת זכרון יעקב (פרדיס) ושם פנה שמאלה לכיוון כביש החוף (2), עלה עליו והמשיך צפונה לכיוון חיפה. בשלב כלשהו, בסביבות 22:25, סטה הרכב לשול הימני כשהוא מאט את מהירות נסיעתו כמעט לכדי עצירה. לפי כתב האישום, רכב הבילוש הראשון עקף את רכבם של החבר'ה מהדרום ונצמד אליו. אחד הבלשים, חבוש כובע זיהוי משטרתי, פתח את החלון וסימן ליושבי הרכב לעצור תוך שהוא צועק "משטרה". רכב הבילוש נעמד לפני הטויוטה וחסם אותו. במקביל, רכב הבילוש השני הדליק אור כחול מהבהב והתמקם מאחוריו.
לפי כתב האישום, כאשר נוסעי הטויוטה הבחינו כי מדובר ברכבי בילוש הם הסיטו את הרכב בעוצמה שמאלה ופגעו באחד מרכבי הבילוש, שהוסט הצידה מעוצמת הפגיעה והטויוטה החלה בבריחה על כביש החוף. השוטרים ברכב הבילוש השני המשיכו במרדף אחר הטויוטה שנסעה צפונה במהירות גבוהה תוך זיגזוג בין הנתיבים, נסיעה בשוליים ועקיפת מכוניות תוך היצמדות אליהן ודחיקתן לשוליים. בשלב כלשהו כיבו נוסעי הטויוטה את האורות והמשיכו בנהיגה הפראית, נכנסו לכיוון מנהרות הכרמל. השוטרים המשיכו כל העת להשתמש במערכת הכריזה כדי להזהיר את הנהגים בכביש ולנסות לשכנע את נוסעי הטויוטה לעצור. לא רק שהם לא עצרו, בדיעבד התברר שהם גם השליכו מהרכב את חבילות הסם.
בשלב כלשהו איבדו השוטרים קשר עין עם הטויוטה ונאלצו להבין כי סמהאדן ואלאקרע הצליחו להיעלם להם. כל שנותר לבלשים היה לאסוף את חבילות הסם שהושלכו מהרכב לאורך הכביש – בסך הכל למעלה מ-7.5 ק"ג חשיש. בכתב האישום נטען כי נוסעי הטויוטה סמהאדן ואלאקרע עדכנו בינתיים את שותפיהם במה שקרה ואף הזעיקו את טראבין להגיע צפונה מהדרום הרחוק.
כל אותה העת היו כל המעורבים בפרשה נתונים למעקב על שיחות הטלפון שלהם. מה שסייע לחוקרים ולפרקליטים לבסס את החשדות נגדם, ובהמך להבין בדיעבד כי שמעון פחימה הוא זה אשר שוחח איתם בטלפון וכיוון אותם לנקודת המפגש שם הם היו אמורים למסור הסם. פחימה, שהוא חתנו של יוסי הררי מקיסריה ובעלים של קו הלוואות וגבייה באור עקיבא, לא נעצר בימים הראשונים. הוא אף נסע לחו"ל לתקופה של כשבועיים ורק כאשר חזר לישראל ב-18 ליוני הוא נעצר ונדהם לגלות כי מייחסים לו מעורבות בעסקת הסמים שלא יצאה לפועל.
נגד פחימה הוגש כתב אישום באשמה של קשירת קשר לפשע, ניסיון לאחזקת סם וביצוע עסקה בסם, עם בקשה למעצר עד תום ההליכים. ב-24 ליולי הוא שוחרר למעצר ביצת עם פיקוח אלקטרוני. שלושת הבדואים מואשמים בקשירת קשר לפשע, ניסיון לסחר בסם מסוכן והחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית. סמהאדן ואלאקרע נעצרו עד תום ההליכים, ואילו טארבין שוחרר בערבות.
את כתב האישום הגיש עו"ד טל (אדיר) כהן מפרקליטות מחוז דרום. את פחימה מייצג עו"ד גור-אריה קרמניצר. את שלושת הבדואים מייצגים עו"ד ארז שלו, עו"ד נתי טרבלסי, ועו"ד רון דימרי.












