עו"ד תמי אולמן: "לפני 13 שנה אמרתי שאכניס את רות דוד לכלא"

שתף כתבה עם חברים

כנס המחוזות: הפליליסטית החיפאית הוותיקה מספרת על הפעם הראשונה בה גילתה שפרקליטת מחוז תל אביב לשעבר חצתה את הקווים * עו"ד אביגדור פלדמן אמר בפאנל בתגובה להתנגדות הפרקליטים למוסד הביקורת: "הפרקליטות מוציאה לעצמה שם רע"

od feldman avigdor ulman tami 331 278
עו"ד תמי אולמן ועו"ד אביגדור פלדמן

כנס המחוזות של לשכת עורכי הדין: מתקפה על התנהלות הפרקליטות וסימני שאלה אשר עלו לטונים גבוהים עם סימני קריאה נוקבים אפיינו את הפאנל שהנחה עו"ד אבי חימי, על מערכת היחסים העכורה שהתפתחה לאחרונה בין סנגורים לבין פרקליטים ושוטרים.

סניגורים ותיקים המטירו אש צולבת על היומרה של הפרקליטות, להציג את עצמה כגוף אשר עומד מעל לכל חשד וחסין מפני כל ביקורת. הדיון התלהט כאשר על הבמה ישבו פרקליטים בכירים כמו אורי קורב, אילנה ירושלמי ולימור פלד, ואילו בקהל ישבו בעיקר סניגורים זועמים, ומעל כולם נציבת הביקורת על מערך התביעה, השופטת הילה גרסטל, שהעדיפה את תפקיד הצופה במחזה הזה.

חברת הפאנל, עורכת הדין הפליליסטית החיפאית הוותיקה, עו"ד תמי אולמן, שמתמודדת על ראשות מחוז חיפה בלשכת עורכי הדין, היה גילוי ביחס לעו"ד רות דוד, פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר.

"כבר לפני 13 שנה אני אמרתי שרות דוד חצתה את הקווים וצריכה להיכנס לכלא, ויום אחד אני עוד אכניס אותה לשם". אולמן סיפרה כי לפני 13 שנה היא גילתה שרות דוד, אז פרקליטת מחוז, אישרה למשטרה לזייף פרוטוקול של בית משפט במסגרת "תרגיל חקירה" של ימ"ר חיפה דאז בתיק "כנפיים שבורות", שבו העבריין דוד אטיאס אשר הפך לעד מדינה (וחזר בו), טען כי גוייס לרצוח את זאב רוזנשטיין.

אולמן מספרת כיצד היא גילתה לתדהמתה כי מדובב שהוכנס לתאו של רוזנשטיין הציג לו "פרוטוקול" מזויף מדיון בבית משפט בתיק "נגד" המדובב, כשעל הפרוטוקול המפוברק מתנוסס שמה של עו"ד אולמן, כסניגורית של המדובב כביכול.

בבירור שאולמן עשתה התברר לה, כי ההחלטות וההנחיה של השוטרים בתיק הגיעו מרות דוד. אולמן לא שתקה על התרגיל שעשו "על גבה", והגישה תביעה נגד המדינה, בה היא גם זכתה. לדבריה, רות דוד שיקרה גם לה, כאשר ניסתה לנקות את עצמה וטענה שידה לא היתה במעל – דברים שהתבררו כלא נכונים.

shofetet gerstel hila
הילה גרסטל בפאנל על יחסי סנגורים פרקליטים ושוטרים

שאלות המטילות ספק בחזית האחידה של יושרה, ודיבור על תפוחים רקובים בפרקליטות, השמיעו גם עורכי דין נוספים במהלך הפאנל. "שמועות על סניגורים שיש להם דלת פתוחה יותר אצל פרקליטי מחוז היו קיימים מאז ומעולם", טען עו"ד אביגדור פלדמן. לדבריו, "העובדה שהפרקליטות מתנגדת ואף שובתת בתגובה למינויה של שופטת אמינה, אמיצה וחזקה, כמבקרת של מערך התביעה, היא דבר שמוציא שם רע לפרקליטות – וזה לא הדבר היחיד.

"כך גם ההתנפלות על הפתולוגית (ד"ר מיה פורמן מהמכון לרפואה משפטית – ז"ק) שהעזה לחלוק על חוות הדעת של המדינה בתיק זדורוב.
"אי אפשר להשוות בין סניגור לבין פרקליט", הוסיף עו"ד פלדמן. "פרקליט הוא האדם בעל הכוח הרב ביותר בכל המערכת השלטונית. הוא מחליט אם להגיש כתבי אישום, ואם להגיע להסדרי טיעון, אבל כל המערכת הזו היא לא שקופה ואתה לא יודע איך ההחלטות מתקבלות. גם כשבתי משפט מבקרים את הפרקליטים על עיכוב ושיהוי בתיקים, אין לזה שום תגובה וביטוי מהפרקליטות. לכן חייבת להיות ביקורת חיצונית".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *