![]() |
| מיכאל שר |
עו"ד מיכאל שר הורשע בגניבת 2.5 מיליון שקל מכספי נאמנות שהפקידו בידיו לקוחותיו בעסקאות נדל"ן. בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע אותו בחמישה מקרים בהם שלח יד בכספי לקוחות, בשנים 2008–2012.
הכרעת הדין המרשיעה נכתבה על ידי השופט עודד מודריק כבר בחודש ינואר השנה, אולם הוקראה רק היום ולאחר שהשופט מודריק כבר פרש – מאחר ששר ברח וירד למחתרת החל משלב הסיכומים בתיק, ורק בשבועות האחרונים אותר לאחר יותר מחצי שנה.
שר הופיע כמשוחרר לכל דיוני ההוכחות בתיק, אך לשלב סיכומי ההגנה באוקטובר האחרון לא התייצב וסנגוריו, עורכי הדין עמית בר וליזי שובל בר, אמרו כי הקשר איתו נותק לחלוטין ובהיעדרו ויתרו על ביצוע הסיכומים. הסנגורים ביקשו להתלות את ההליכים, מאחר שהכרעת דין לא יכולה להימסר ללא נוכחות הנאשם, אשר נעלם "במקרה" בעיתוי שבו לא רק הכרעת הדין עומדת על הסף – אלא גם עיתוי פרישתו ויציאתו לגמלאות של השופט מודריק. לנוכח תאריך הפרישה הקבוע, השופט כתב את הכרעת הדין ללא הקראתה, ורק לאחר מכן הליכי התיק הותלו – שכן בהתנהלות אחרת שופט אחר, שלא ישב בתיק, צריך היה לכתוב את הכרעת הדין או לשוב ולשמוע את הראיות מההתחלה.
לאור הימלטותו של שר, חולטו ערבויות שהפקיד בקופת בית המשפט, בגובה 40 אלף שקל בלבד. במשך תקופה ארוכה התקשתה המשטרה לאתרו, מאחר שנע ונד בין מכריו וחבריו, ובני משפחתו טענו שאין להם קשר איתו.
התובעת בתיק, עו"ד רוזי כבאז, אמרה כי בתקופה שהיה "במחתרת" המשיכו להתנהל במקביל הליכים אזרחיים נגדו, שגם אליהם לא התייצב. באחד ההליכים הגיש שר בדואר אלקטרוני בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדרו, וצירף תצהיר. עורך דין שגבה את התצהיר נחקר וסיפר ששר הגיע למשרדו – מחופש לאדם דתי.
כאשר איתרה המשטרה בסוף חודש יולי את הכתובת בה הסתתר שר והגיעה אליו, לא היתה תגובה כאשר שוטרים דפקו על הדלת – והם ביצעו את המעצר לאחר שפרצו אל הבית דרך החלון.
סנגוריו טענו כי הוא נמלט והסתתר מתוך פחד מנושיו ואיומים שקיבל – ולא מנסיון לברוח מאימת הדין. השופט מודריק הרשיע את שר, בהיעדרו, בארבע עבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומשיכת שיק ללא כיסוי. השופט מודריק כתב כי "הנאשם התמחה בדפוס התנהגות של נוכל כלפי לקוחותיו ולדפוס התנהגות הזה יש גם אפיון של ניסיון להטיל אחריות על אחרים".
השופט בני שגיא הקריא היום את הכרעת הדין, ודחה את טענת הסנגורים כי היא חסרת תוקף משפטי. השופט שגיא ידון בטיעונים לעונש ויתן את גזר הדין.
עו"ד שר הורשע כאמור במספר פרשות: במקרה אחד, לאחר שמונה ככונס נכסים על ידי בית משפט לצורך מכירת דירה, הוא קיבל מקונה מעוניין למעלה מחצי מיליון שקל. לאחר שבית המשפט ביטל את העסקה ושר נדרש להחזיר את הכסף, הוא מסר לקונה צ'ק על 300 אלף שקל ללא כיסוי, ואחר כך גנב כספים מלקוחה אחרת שלו כדי להחזיר את הסכום הדחוף שנדרש. בתגובה לאישום זה, טען שר כי עקב עיקולים, לא יכול היה לפתוח חשבון בנק באותה תקופה, ולכן העביר את הכספים שהלקוח הפקיד בידיו לבעל צ'יינג', "כדי שישמור עליהם".
במקרים אחרים, גנב שר 600 אלף שקל מלקוחה נוספת שהפקידה בידיו כספים בנאמנות לרכישת דירה; גנב 1.3 מיליון שקל מבת זוגו לשעבר שמכרה דירה וגנב 100 אלף שקל כספי מקדמה מלקוחות להם הציע עסקת נדל"ן משתלמת בטורונטו, קנדה.










