![]() |
| בר רפאלי בפרסומת לקרולינה למקה |
במבצע רחב היקף פשטו אתמול חוקרי יחידת חקירות מכס ומע"מ באר שבע על סניפים רבים של רשתות וחנויות אופטיקה באילת, לאחר שאספו ראיות במהלך חקירה סמויה שנמשכה מספר חודשים, ממנה עלה כי הרשתות ניצלו את חוק "אזור סחר חופשי אילת" המקנה פטור לעסקאות המתקיימות באילת, על מנת לגזול במרמה מקופת המדינה עשרות מיליוני שקלים.
במסגרת החקירה נעצר ושוחרר בערבות אמש מנהלה האזורי של רשת האופטיקה "קרולינה למקה" באילת, אסף באשר (38), בחשד שהחנויות תחת ניהולו באזור אילת נהגו למכור משקפיים אופטיות גם למי שאינם תושבי אילת ולמסור להם אותם בסניף הקרוב לאזור מגוריהם, זאת ללא חיוב העסקה במע"מ כפי שדורש החוק במקרים בהם סחורה נצרכת מחוץ לאזור סחר חופשי אילת. על פי החשד, סניפי "קרולינה למקה" באילת דיווחו על עסקאות כחייבות במע"מ בשיעור אפס אחוז במקום 18 אחוזים וכך גזלו מקופת המדינה מיליוני שקלים בשנים האחרונות, בניגוד לחוק הפוטר ממע"מ רק סחורות הנרכשות לצריכה או לשימוש באזור אילת.
מהחקירה המשותפת ליחידת מכס ומע"מ אילת ולחוקרי מע"מ באר שבע עלה החשד, כי רשתות אופטיקה נוספות בעיר נוהגות לפעול בדרך זו, ואתמול הפכה החקירה גלויה כשהחוקרים פשטו על סניפי החנויות במטרה לאסוף ראיות נוספות. ברשת נבדקו ארבעה סניפים ונחקר מנהל האזור, כאמור, וכן עובדים נוספים ברשת, שלדברי רשות המסים קשרו עצמם לחשדות. "מן המסמכים שנמצאו בחיפוש בסניפים נמצאה תשתית ראייתית לכך שמנהלי הרשת פעלו ביודעין בניגוד להוראת חוק אזור סחר חופשי וכי הנחו את העובדים לבצע באופן גורף רק מכירות בפטור ממע"מ – גם בעסקאות החייבות בו", נמסר מרשות המסים, שם אמרו גם כי צפויים להיחקר בפרשה מעורבים נוספים בימים הקרובים.
בהקשר לרשת "קרולינה למקה" אפשר לציין, כי בעבר היא משכה לא מעט כותרות אבל מכיוון אחר וחיובי יותר – כאשר הדוגמנית הישראלית בר רפאלי נכנסה לרשת כשותפה.
עדכון (30.4)
סמנכ"ל הכספים של 'אופטיקנה', אלרועי תורג'מן (35) מפתח תקווה, שוחרר היום בערבות בבית משפט השלום בבאר שבע, לאחר שנעצר בחשד למעורבותו בעבירות לכאורה של הרשת על חוק אזור "סחר חופשי אילת", בשווי מיליוני שקלים. מעצרו של תורג'מן מגיע לאחר שבימים האחרונים נעצרו ושוחררו בערבות מנהלי אזור אילת ברשת האופטיקה 'אירוקה' ו'קרולינה למקה' בחשד לאותן העבירות.
מבקשת המעצר נגד תורג'מן עולה, כי מנהלי חברת 'אופטיקנה' הם אלו שהנחו את העובדים לפעול ביודעין בניגוד להוראות החוק ולבצע מכירות אך ורק בפטור ממע"מ, גם במקרים בהם החוק מחייב בו ועל בסיס זה הגישו דוח שנתי כוזב של החברה למע"מ, שכלל רק עסקאות פטורות כביכול.
תורג'מן שוחרר בהתחייבות עצמית של 100 אלף שקל ולאחר הפקדה של 20 אלף שקל. ברשות המסים אומרים כי החקירה בפרשה בעיצומה וצפויים מעצרים נוספים.










