על תנאי לצעיר שניסה לסחוט אישה נשואה בפייסבוק

שתף כתבה עם חברים

תושב קרית אתא דרש ממורה דתיה 30 אלף שקל לאחר שבהתכתבויותיהם בפייסבוק, היא התוודתה בפניו שבגדה בבעלה. כתב האישום שייחס לו סחיטה באיומים רוכך לאחר שסניגורו טען להגנת פטור עקב חרטה

סחיטת אישה נשואה דרך הפייסבוק הסתיימה במאסר על תנאי: כפיר אדרי (29) מקרית אתא הואשם בסחיטה באיומים של מורה בבית ספר דתי, לאחר שזו סיפרה לו במהלך התכתבויות ביניהם כי היא בגדה בבעלה. אדרי איים לספר לבעל, ואף לפרסם את דבריה בבית הספר, ודרש 30 אלף שקל "דמי שתיקה".

facebook

הכל החל בהתכתבות שנמשכה כמה ימים בפייסבוק, ובווידוי: האישה סיפרה שהיה לה רומן מהצד, אבל שבינתיים התחרטה על כך. אדרי ניסה לשכנע אותה להיפגש, ואחרי שהיא סירבה הוא עבר לתוכנית ב'. "איזה יום יפה היום", הוא כתב לה, "אני בדרך אלייך, די כבר עם הדמיונות, בואי נצא להרפתקה. יש דבר אחד שלא משנה מה תעשי, את לא יכולה לתקן, הנישואים שלך כבר לא מקודשים. אישה שנאפה אסורה על בעלה ובועלה, וכל יום שלך בנישואין עד המוות הוא חטא. את צריכה להתמודד עם האמת, בקטע הזה את ממולכדת. את יכולה להמשיך בנישואין ואולי יהיה לך שקט בעולם הזה, אבל השם ירחם מיום הדין!!".

היא כתבה לו: "החטא נעשה בלי ידיעה של כל ההשלכות והרב עובדיה פסק שאפשר לחיות ביחד ולא צריך לספר לבעל, וברגע שהבעתי חרטה עמוקה ולא חוזרת לזה אז יש תיקון. אתה רוצה להיפגש איתי כדי שאמשיך בעוון? מה אתה רוצה, שאפרק משפחה, שהילדים יסבלו?? שאתאבד?".

"כשבגדת היית מי שאת, היום את מנסה לשחק משחק", הוא כתב לה. "אז שאמשיך בזה ואז לא תהיה תקנה בכלל?? השם רואה שאני משתדלת", ענתה.

“תעשי את השיקולים שלך, אני אומר לך מה אני יודע. אסור לך להישאר נשואה. זאת המציאות ותתמודדי, נהנית מהחטא תשלמי, ועדיף בעולם הזה".

כשהאישה הודיעה לו שהיא לא רוצה איתו יותר שום קשר, הוא עבר לאיום מפורש: “תקשיבי, בדיוק הגעתי לעניין שאני חותר אליו. אני בן אדם שיש לו קצת חובות בשוק האפור, והבגידות שלך רשומות לי פה ומצולמות שחור על גבי לבן. יש לך שתי ברירות – או שזה מגיע לבעלך עוד השבוע, לא יהיה לי קשה להשיג אותו, זו מדינה קטנה, או שתתני לי 30 אלף שקל, וחלילה זאת לא סחיטה, זה דמי שתיקה. 30 אלף ואני נעלם ויהיה לך שקט בחיים. יש לך שבוע לחשוב על זה".

היא כתבה בחזרה: "חחחחחחח. אתה יכול לספר לו מה שאתה רוצה. הכל היה שקרים, מה נראה לך? הכל היה בשביל שלא תידבק אלי. כפרה, אני אשה דתייה יראת השם יתברך… אוי ואבוי לנו מחטא הניאוף".

אדרי ענה לה: “חחח השבוע אני ובעלך יושבים לאיזה שיחה, אני מבטיח לך, והוא יחליט אם זה שקרים, כל התיאורים שלך. נדבר אחרי זה. אני המקל של השם, נשלחתי כדי להציל את בעלך מאישה כמוך. אני נודר נדר, בדיוק שבוע ותראי. אני יודע מי זה בעלך ואיפה את גרה. ותהיי בטוחה שאעשה את זה, אני לוקח על עצמי מצווה. תעשי את החשבונות שלך, מעניין איך הפרצוף שלך ושל בעלך ייראה בעוד שבוע. את הצילומים של ההודעות עם התמונה שלך אני אתלה גם בבית הספר, תיק תק תיק תק, השעון דופק. אני אפילו לא צריך לצאת מהבית, מספיק להעלות בקיר של הבית ספר, השם ישמור, ככה מורה בישראל מתנהגת, אז מה הילדים שלנו ילמדו. נראה לי שזה יגיע עד לחדשות, באמת סיפור עסיסי, תיק תוק. את נפלת על השליח של השטן בכבודו ובעצמו". 

מאוחר יותר כתב אדרי לבת השיח שלו דברי חרטה: “אל תקשיבי למה שאמרתי, זה היה סתם מכמה שניות של כעס על נשים כמוך. מצטער. שיהיה ערב טוב".

אבל המשטרה לא התרשמה מהחרטה, והתביעה בתחנת זבולון הגישה נגדו כתב אישום על סחיטה באיומים. סנגורו של אדרי, עו"ד לירן אוחיון, פנה לתובע בבקשה לביטול כתב האישום בטענה שהנאשם לא התכוון לממש את איומו ברצינות, והאיום הושמע רק מתוך תסכול, עקב סירובה לפגוש בו, ולא מתוך רצון אמיתי וממשי לסחוט כספים. הסנגור הוסיף כי גם אם ייראה השיח כניסיון סחיטה, גם אז עומדת לנאשם הגנת פטור עקב חרטה, על פי סעיף 28 לחוק העונשין, שכן אדרי חזר בו מיוזמתו ומאז לא יצר עם האישה קשר, מה שמראה על חרטה כנה.

od ohayon liran150
עו"ד לירן אוחיון

 

בהסדר הטיעון שנחתם לבסוף, הוחלפה עבירת הסחיטה באיומים, שבגינה ניתנים מאסרים בפועל, לסעיף איומים בלבד. הנאשם חזר בבית המשפט על התנצלותו ואמר ש"הדברים נאמרו ברוח שטות. לא היתה לי כוונה רעה. אני כרגע איש חינוך, מדריך בעמותה לנוער בסיכון, זה לא הסגנון שלי".

שופט בית משפט השלום בקריות, מוחמד עלי, כתב ש"איומיו הם חמורים וברגיל מחייבים ענישה מחמירה", אך אישר את ההסדר וגזר ארבעה חודשי מאסר על תנאי ופיצוי של 7500 שקל.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *