![]() |
אמש (ראשון, 20.4) התקיים טקס הנחת דגל הלאום על קברי חללי משטרת ישראל בחלקת המשטרה בהר הרצל, ירושלים. האירוע נערך במעמד המפכ"ל, רב ניצב יוחנן דנינו ובהשתתפות נציב שב"ס, רב-גונדר אהרון פרנקו; מ"מ הסמפכ"ל, ניצב בנצי סאו; נציגי סגל הפיקוד הבכיר במשטרה והמשפחות השכולות.
במהלך הטקס הונחו דגלוני מדינת ישראל על כלל הקברים בחלקה המשטרתית על ידי שוטרי ישראל. המפכ"ל הצדיע לחללי משטרת ישראל הטמונים בחלקה זו. מהמשטרה נמסר, כי עד לערב יום הזיכרון יונחו דגלים על קבריהם של כלל חללי משטרת ישראל.
"במעמד זה נזכור את רעינו ושותפינו לדרך, חללי המשטרה לדורותיהם, אשר נפלו על משמרת מערכת החוק והסדר ובמאבק על גבולות המדינה", אמר המפכ"ל בטקס, "1431 שוטרים שנפלו על משמרתם. שנקטפו בטרם עת והותירו אחריהם רעיות ובעלים הלומי יגון, אב ואם אכולי כאב וצער, ילדים ותינוקות קטנים שלא יזכו להכירם. פניהם ושמותיהם מייצגים את החברה הישראלית על כל מגזריה ועדותיה. תפקידיהם ודרגותיהם מייצגים את קשת הפעילות הרחבה של משטרת ישראל, בהגנה על בטחונו האישי ושלומו של האזרח.
![]() |
"זיכרונם ומורשתם נטועים היטב בליבנו, בלב הארגון, ובערכיו של כל שוטר וקצין, כל לוחם, כל מתנדב וכל גמלאי שחל משטרת ישראל. הוא נושא את צו השליחות לשרת את המדינה, את החברה הישראלית ולהעניק להם ביטחון אישי ואיכות חיים לתושביה. הוא נושא עימו את הערכים עלינו הגנו בגופם יקירינו, ערכי מוסר וצדק. ערכי יושר, אומץ ואהבת המולדת".
למשפחות השכולות אמר המפכ"ל: "ביום הזיכרון, כבכל ימות השנה, ניצבת המשטרה לימינכם, מחבקת אתכם חיבוק אמיץ ושולחת לכם את רגשי הוקרתה. משטרת ישראל מצדיעה לנופלים. יהי זכרם ברוך".
החלל האחרון של משטרת ישראל הוא רס"ר עופר קנריק ז"ל, סייר במרחב מוריה שנהרג לפני פחות משבועיים בתאונת דרכים בעת שהיה בדרכו לטפל באירוע, והוא נטמן בחלקת המשטרה בהר הרצל.
![]() |
מחר (רביעי, 22.4) בשעה 9:30 בבוקר ייערך טקס יום הזיכרון המסורתי לחללי המשטרה בחלקה המשטרתית בבית העלמין בהר הרצל. במשטרה שבים ומציינים כי מאז קום המדינה ניספו 1431 אנשי משטרה במהלך שרותם ומוסרים כי "הטקס יתקיים במעמד המפכ״ל רב ניצב יוחנן דנינו ובהשתתפות נציב שב״ס, מפקדי המחוזות ומג"ב ובהשתתפות סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה, מפקדים ומשפחות. במסגרת הטקס ישאו דברים המפכ״ל, נציג המשפחות השכולות וכן יאמרו תפילות מפי ממלא מקום וסגן רב המשטרה.






