![]() |
| שפרס לא ינאם בקונגרס היהודי העולמי בירושלים? |
פרקליטות מחוז ירושלים הגישה כתב אישום חמור נגד עובדת בכירה לשעבר בסניף ירושלים של הקונגרס היהודי העולמי, בגין גניבה ממעביד, מרמה והפרת אימונים וכן זיוף מסמך ושימוש בו. חנה קמחי, 48 מירושלים, עבדה בקונגרס היהודי העולמי במשך 25 שנה. בתפקידה האחרון עבדה כמנהלת משרד והייתה אחראית על תיאום האירועים מול ספקים שונים. במהלך חודש פברואר 2011 פוטרה מעבודתה, אבל היא ידעה על פיטוריה הצפויים קודם לכן ופעלה לכאורה כדי לפגוע בארגון.
כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד מרינה רוזנפלד מפרקליטות מחוז ירושלים, כולל שלושה סעיפי אישום. הראשון מייחס לה עבירה של גניבה ממעביד. נטען כי במהלך שנת 2010 הזמינה שלושה מכשירי אייפון על מספרי מנוי המשמשים את עובדי החברה, אולם כאשר קיבלה את המכשירים לא העבירה אותה לעובדים אלא מסרה אותם לשימושם הפרטי של בני משפחתה. השווי הכולל של מכשירי הטלפון היה מעל 9,000 שקל, ואלה שולמו על ידי הקונגרס.
על פי סעיף האישום השני, בחודש ינואר 2011 התקשרה קמחי למתאמת אירועים במלון מצודת דוד בירושלים וביקשה להזמין אולמות לכנס של הארגון, שלכאורה היה אמור להתקיים בסוף אותה שנה. הזמנתה נרשמה ומתאמת האירועים של המלון שלחה לה הצעת מחיר. הימים חלפו, ההזמנה לא אושרה עד שיום אחד קמחי התקשרה למתאמת האירועים והודיעה על ביטול הכנס. בחקיקירה התברר כי הכנס מעולם לא היה אמור להתקיים, מה שעורר את חשד החוקרים כי ההזמנה הפיקטיבית נועדה לגרום לארגון נזק בכוונה, כך לפחות נטען גם בכתב האישום, הכל במטרה לגרום לארגון נזק כספי ופגיעה בשמו הטוב.
בסעיף נוסף בכתב אישום נטען כי בחודש יוני 2011 תוכנן להיערך כנס "חבר הנאמנים של הקונגרס", אליו הוזמנו אורחים רבים ביניהם נשיא המדינה שמעון פרס ושר החוץ דאז אביגדור ליברמן. מספר ימים לפני הכנס, נטען, זייפה קמחי מסמך המיועד ללשכת נשיא המדינה באמצעות נייר מכתבים רשמי של הארגון וחתמה עליו בחתימה הנחזית להיות חתימתו של מזכ"ל הארגון. במסמך הזה נטען שקמחי הודיעה על ביטול השתתפותו של נשיא המדינה בכנס. עוד נטען, כי באותו יום היא זייפה באופן זהה מסמך בו רשמה שגם השתתפות שר החוץ מבוטלת. את שני המסמכים היא שלחה ללשכות הנשיא ושר החוץ.
עם קבלת הביטולים מיהרו אנשי הלשכות להתקשר לארגון ולברר את פשר הביטול, אבל אז נאמר להם כי ההזמנה עומדת בעינה. "במעשיה אלה עשתה שימוש במסמכים מזויפים ביודעה שהם מזויפים בכדי לגרום נזק לארגון", נטען בכתב האישום.
בתוך כך, בימים אלה מתנהל הליך משפטי אזרחי בבית הדין האזורי לעבודה בתביעה על סך מיליונים שהגישה קמחי נגד הקונגרס היהודי העולמי בגין טענותיה לפגיעה בזכויותיה השונות. כעת עם הגשת כתב האישום הפלילי, הקונגרס היהודי העולמי יבקש לעכב את ההליך האזרחי עד להכרעה בכתב האישום הפלילי.
פרקליטה של קמחי, עו"ד שי ויזלברג, מסר: "מדובר בכתב אישום מחוסר כל בסיס. יש לי חשד כבד שלא טובת הציבור עומדת מאחורי הגשתו של כתב האישום. אילולי היו המתלוננים מי שהם כתב אישום זה מאולם לא היה מוגש"










