חשד: המוסכניק הונה לקוחות ב-2 מיליון שקלים

שתף כתבה עם חברים

גיל מעתוק לביא, בנו של בעל מוסך ותיק שנפטר לפני מספר שנים, חשוד בין היתר שהציע ללקוחות בכזב לקנות רכבים ודירות במחירים נמוכים משמעותית ממחירם בשוק – וכך הצליח להוציא מהם ברמה מאות אלפי שקלים. בין הקורבנות: פרופסור, רופאים ומקרובים של החשוד  

musach baram
"החשוד נהג להתחמק ולא להחזיר כספים". מוסך ברע"מ

שופט בית משפט השלום בבאר שבע, רון סולקין, האריך את מעצרו של גיל מעתוק לביא (46) מהיישוב מיתר, החשוד בשורה של מקרי עוקץ והונאה של לקוחות המוסך, בסכומים המסתכמים לכאורה בכשני מיליון שקלים. גיל הוא בנו של בעל מוסך ברע"מ הוותיק והמוכר, המטפל לרכבי פולקסווגן וסיאט בבאר שבע. האב נפטר לפני מספר שנים.

לביא נעצר על ידי יחידת ההונאה של המחוז הדרומי, לאחר שבמהלך החודשים האחרונים התקבלו מספר תלונות נגדו על קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף מסמכים, שימוש במסמכים מזויפים וזיוף במטרה להונות. לביא כבר נחקר בפרשה לפני מספר חודשים, אולם לבסוף הוחלט לשחררו מאחר שהיה מדובר במספר מצומצם של מקרים.

ואולם, בימים האחרונים התקבלו חמש תלונות נוספות נגד לביא, המדברות על היקפי מרמה גדולים יותר. לכן החוקרים, בפיקודו של רס"מ אמיר עטאונה מיחידת ההונאה, ביצעו שורה של פעולות חקירה סמויות, בסיומן הוחלט לעצור את לביא. עד כה ידוע למשטרה על 12 מקרים. החוקרים מעריכים שבהמשך יתווספו תלונות נוספות של אנשים שנעקצו על ידי החשוד.

בין קורבנותיו לכאורה של לביא ניתן לאתר פרופסור באוניברסיטה, רופאים וכן קרובי משפחה, חברים ועמיתים שנתנו בו אמון. על פי החשד, לביא הציע לקורבנות להשתתף איתו במכרזים לבתים וכלי רכב מוזלים משמעותית כביכול, ולקח מהם במרמה מאות אלפי שקלים, אך לא סיפק להם שום תמורה. מהחקירה עלה, כי החשוד מבצע עוקצים דומים בשיטות שונות בכל הנוגע למכרזים של רכבים ודירות.

במשטרה מספרים כי מאז מות אביו, לביא התחיל להציע לאנשים רכבים מוזלים מאוד שיכולים להגיע עד ל-50 אחוזים ממחיר הרכב במחירון. נטען כי הוא לקח מהם כספים בשיקים והפקיד אותם לחשבונו. לפי העדויות, לביא סיפר לקורבנותיו כי הוא ניגש למכרז פנימי של החברה, ולאחר תקופה נהג להודיע להם שהם זכו במכרז ומשך מהם כספים נוספים בגין אגרות שונות. או אז נהג להיעלם לכאורה עם הכסף.

שיטת עוקץ נוספת קשורה לתחום הנדל"ן. לטענת המשטרה, לביא טען בפני קורבנותיו כי חברו הוא כונס נכסים של בנק גדול בארץ, שיטה את המכרז לטובתו, כך שדירה שעלותה בין שניים לשלושה מיליון שקלים, תעלה לפי דבריו כ-40 אחוזים ממחירה. לפי החשד, על סמך הטענות הללו הוציא לביא מקורבנותיו סכומי עתק, וכאשר המתלוננים ביקשו לראות את הנכס – נהג להביא אותם לכל מיני כתובות, מבלי לאפשר להם להיכנס לתוך הבתים. הוא חשוד כי בהמשך נהג להתחמק ולא החזיר את הכספים. חלק מהמתלוננים העידו כי לביא אמר להם שישקיע את הכספים ברכבים וביקש מהם עוד ועוד כסף. מהחקירה עולה, כי חלק מהמתלוננים לחצו עליו להחזיר את הכספים והוא לקח כספים נוספים מלקוחות אחרים והעביר אותם ללקוחות שלחצו עליו.

shofet solkin ron  
השופט רון סולקין  

 

סנגורו של החשוד, עו"ד אורי דייגי, טען בדיון כי  את רוב התלונות קיבלה המשטרה מדודו של החשוד, אשר עבד יחד איתו ועם אביו במוסך. לטענת הסנגור, מאז מות האב נוצר סכסוך עסקי על רקע הבעלות על המוסך. המשטרה, מנגד, טענה בדיון כי  אין קשר בין הסכסוך האזרחי לבין החשדות.

השופט סולקין קבע כי  תיק החקירה מבסס חשד סביר ואף מעבר לכך, והוסיף: "בניגוד לטענת ההגנה, לא מצא בית המשפט תימוכין לסברה, שמקור התלונות בסכסוך עסקי שבין החשוד לבין בן משפחתו. המדובר בתלונות שהוגשו מטעם גורמים שונים. טוען המעצרים אף הצהיר, כי משנחשפה הפרשה קיימים נפגעים  פוטנציאליים נוספים שהביעו רצונם להתלונן. בבחינה כוללת של האירועים כעת, עולה חשד ממשי כי המדובר בפעילות מרמה ונוכלות סדרתית".

מעצרו של לביא הוארך עד ה-7 בספטמבר. 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *