העונשים של גנבי המלגזות ותעלומת השותפים שלא נתפסו מעולם

שתף כתבה עם חברים

שני נאשמים שהיוו חלק מכנופיית גנבי מלגזות ברחבי הארץ הודו והורשעו במיוחס להם אך סירבו לחשוף את זהותם של שותפיהם. אחד מהם נידון ל-22 חודשי מאסר, השני לשישה חודשים שירוצו בעבודות שירות

gnevat malgezot
גניבת מלגזות (צילום: יוטיוב – מסדר זיהוי)

השופטת הבכירה דלית שרון גרין מבית משפט השלום בנצרת גזרה 22 חודשי מאסר בפועל על מאיר אלמקיאס (34), שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בגניבת מלגזות מחברות שונות ברחבי הארץ. על שותפו של אלמקיאס לעבירות, שמעון אזולאי (45), השופטת גזרה שישה חודשי מאסר בלבד, אותם יבצע בעבודות שירות במידה ויימצא מתאים.

אלמקיאס ואזולאי הודו במספר אישומים בהם נטען כי הם "עקצו" יחד עם אנשים אחרים שזהותם אינה ידועה, בין החודשים מאי-יוני 2015, מספר חברות. שיטת הפעולה היתה קבועה: אחד מהנאשמים דאג להרחיק מלגזה ממקום עבודתה למקום אחר, שם המתין נהג גרר שהמתין מבעוד מועד. הנהג, אשר לא ידע על "הקומבינה", היה גרר את המלגזה למקום אחר, שם המתין חבר אחר בחבורה.

בכל המקרים מדובר היה במלגזות ששוויין הכספי מוערך בעשרות אלפי שקלים. בין הנעקצים היה גם מפעל "נביעות" בקרית שמונה. מגזר הדין עולה כי התעוזה של הנאשמים לא ידעה גבול: כך למשל אחד מהם נכנס למפעל בעת שעובדיו היו בהפסקת צהריים, ולאור היום הרחיק את המלגזה למקום מרוחק, משם היא נגררה. במקרה אחר נפרץ מפעל בשעות הלילה במושב נחלים, והמלגזה הוסעה ממנו אל בית העלמין ומשם נגררה למחרת, היישר לאום אל פאחם.

יתר חברי כנופיית גנבי המלגזות, יש לציין, לא נתפסו מעולם, וחבריהם לעבירות – אלה שהואשמו לבסוף – סירבו לאורך ההליך המשפטי כולו, לחשוף במי מדובר.  

od gilad ziv rinat od haliva ronen favorite new 200 200
עורכי הדין זיו ורינת גלעד עו"ד רונן חליוה

אמלקיאס, בעל עבר פלילי שנגדו היה תלוי מאסר על תנאי ארוך וחב הפעלה, ריצה בעבר הרחוק שני מאסרים על עבירות זהות. בתיק הנוכחי הוא הואשם גם והורשע גם בבריחה משוטרים. ייצג אותו עו"ד רונן חליוה, בעוד שאת אזולאי ייצגו עו"ד זיו גלעד ועו"ד רינת גלעד ממשרד עו"ד משה גלעד. הסנגורים הגיעו להסדר טיעון עם התביעה, והנאשמים שבתחילה כפרו במיוחס להם – הודו, הורשעו ונשלחו לקבלת תסקירי מבחן.

שירות המבחן שסקר את נסיבות חייו הקשות של אלמקיאס המליץ על מאסר בפועל, שבמסגרתו הוא יעבור שיקום. לגבי אזולאי, שירות המבחן ציין כי למרות עבר פלילי ישן, מדובר באדם נורמטיבי בסך הכל. לגביו הומלץ על עבודות שירות ופיקוח של שירות המבחן למשך שנה.

התביעה דרשה לגזור על הנאשמים עונשי מאסר חמורים. כך למשל היא דרשה לגזור על אלמקיאס למעלה מ-10 שנות מאסר. אבל למרות שהשופטת ציינה בגזר הדין כי מדובר בעבירות חמורות, היא החליטה לבסוף החליטה לאמץ את המלצת שירות המבחן, וגזרה על הנאשמים עונשים קלים יחסית. היא נעתרה לעו"ד חליוה, ולא הפעילה את המאסרים על תנאי נגד אלמקיאס, ובמקביל קבעה בהחלטתה כי הממונה על עבודות השירות יבדוק את מידת התאמתו של אזולאי לביצוע העבודות. מלבד מאסר על תנאי וקנס כספי, חייבה את הנאשמים בתשלום פיצויים של אלפי שקלים לחברות שנפגעו מגניבות המלגזות.

עורכי הדין גלעד מסרו בתגובה: "אנחנו שמחים שבית המשפט קיבל את טענותינו לגבי שיקומו של הנאשם וגזר עונש מקל. לא בכל יום רואים החלטה שיפוטית אמיצה שכזו".

עו"ד חליוה מסר בתגובה: "אכן כנגד מרשי היה תלוי מאסר על תנאי חב הפעלה ארוך (13 חודשים) והוא אף ריצה מאסרים ממושכים בגין עבירות דומות. יחד עם זאת, נוכח נסיבותיו האישיות הקשות היה מקום להקל עמו, ולכן עתירת המאשימה לגזור עליו עונשי מאסר מצטברים למשך למעלה מ-10 שנים נדחתה ובצדק".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *