הנאשם גנב, אבל הוא לא רמאי

שתף כתבה עם חברים

אליעז איבגי הודה ששילם בצ'קים וכרטיסי אשראי ללא כיסוי תמורת ציוד. התביעה דרשה להרשיע אותו בקבלת דבר במרמה, בעוד שהסנגורית טענה כי יש להרשיעו בגניבה בלבד. בית המשפט הכריע

ivgi eliaz
אליעז איבגי (ארכיון)

שופט בית משפט השלום בפתח תקווה, חגי טרסי, הכריע (חמישי, 16.11) במחלוקת מעניינת במקרה של בחור בשם אליעז איבגי, שהואשם ברכישת ושכירת ציוד תוך תשלום בצ'קים או כרטיסי אשראי חסרי כיסוי.

בכתב האישום נגד איבגי נטען כי הוא רכש או שכר ציוד, שילם באשראי או בצ'קים ללא כיסוי, ולעיתים גם לא החזיר את הציוד לחברה. בדרך זו הצליח להשיג פריטים בשווי 165 אלף שקלים מ-28 אנשים שונים.

ב-24 ביולי הגיעו הצדדים להסדר טיעון לפיו איבגי יודה בעובדות, אולם נותרה מחלוקת באשר לסעיפי האישום. בעוד שהתביעה ביקשה להאשים אותו בקבלת דבר במרמה, הסנגורית עו"ד מאיה סטול-רייטן התעקשה כי יש להרשיע אותו בגניבה בלבד – עבירה פחות חמורה מבחינה עונשית.

השופט טרסי בחן את עמדות שני הצדדים וקבע, כי על אף שטענות התביעה מעוגנות היטב ומתקיימים כל היסודות הנדרשים לאישום במרמה, "בחינה מעמיקה יותר מעלה שהדברים אינם כה פשוטים". השופט הביא דוגמאות לחפיפה בין שתי העבירות, אולם הבהיר כי לפי פסיקות קודמות, במקרה זה לא ניתן לשלול את תחולת עבירת הגניבה.

od stol raiten shofet tarasi hagay  
עו"ד מאיה סטול רייטן השופט חגי טרסי  

השופט ציין את הדקויות המבדילות לעיתים בין שתי העבירות, והגיע למסקנה כי עו"ד סטול-רייטן צדקה: "בהתחשב בחפיפה הקיימת בין יסודות העבירות ובצורך לבחור בעבירה ההולמת יותר את הנסיבות שבפניי, מתבקשת המסקנה כי יש להעדיף את עבירת הגניבה, שנועדה לשמור על רכוש הזולת, על פני העבירה של קבלת דבר במרמה, שבבסיסה ההגנה על חופש הבחירה של המרומה".

לגבי טיעוני התביעה על כך שהרשעה בגניבה אינה מאפשרת לתת ביטוי לנסיבות מחמירות, השופט הבהיר כי ניתן יהיה לטעון לאותן נסיבות בטיעונים לעונש. לבסוף, הוא הרשיע את איבגי הורשע ב-25 אישומים של גניבה, וכן באיומים, ניסיון לגניבה במרמה וניסיון להוצאת צ'ק ללא כיסוי.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *