![]() |
היחידה הארצית לחקירות כלכליות בלהב 433 עצרה את שרונה סלוביק (45) מבית יצחק, פקידת המוסד לביטוח לאומי בנתניה, את יגאל סלהוב (41), חבר ועד במרכז הרפואי הגריאטרי נתניה.
החקירה בעניין החלה בעקבות פנייה של היחידה לביקורת פנים בביטוח לאומי אל המשטרה. על פי החשד, סלהוב קיבל מסלוביק מידע פנים של המוסד לביטוח לאומי על מבקשי קצבאות נכות וסיעוד, ופנה אליהם בהצעות לקדם את הטיפול בבקשות, ולעתים אף לסייע להם בהגדלת היקף הקצבאות, הכל תמורת תשלום עמלה בלתי פורמלית על חשבון הכספים שאושרו להם. סלוביק חשודה בכך שבשלב מסוים היא עצמה גם הפנתה אזרחים אל מאעכרים.
לחשודים מיוחסות עבירות שוחד, קבלת דבר במרמה והפרת הפרטיות. לפקידת ביטוח לאומי מיוחסת גם הפרת אמונים עקב מעמדה כעובדת ציבור.
החשודים מצידם טענו כי הם לא עברו כל עבירה, ולכל היותר סייעו לאזרחים באותה מתכונת שבה עובדות חברות מוכרות המקדמות מיצוי זכויות רפואיות בביטוח לאומי. לטענתם, מי שמקבל את ההחלטות בעניין מקבלי הקצבאות הן ועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי, שאליהן אין להם שום קשר.
![]() |
![]() |
| עו"ד ג'קי סגרון | עו"ד אייל אוחיון |
הסנגור של סלוביק, עו"ד דוד מזור, אמר כי היא עובדת כ-25 שנה במוסד לביטוח לאומי: "יש ועדות רפואיות וסדר לדברים, ויש תביעות שאינן בסמכותה. בשרשרת הטיפול בתיקים האלה נוגעים רופאים, עובדים סוציאליים, מזכירות, מנהלי מחלקות, ועוד אין ספור אנשים. כל הכספים בתיקים שבהם היא טיפלה שולמו כדין".
הסנגור של סלהוב, עו"ד ג'קי סגרון, מסר: "מרשי חף מכל פשע. הנני משוכנע שהאמת תצא לאור".
כמו כן נעצר בפרשה מנהל סניף בנק בנתניה, שנתן את ברכתו למהלכים בפני לקוחות של שני המאעכרים. סנגורו, עו"ד אייל אוחיון, סירב להגיב אולם ציין כי רגלו של מרשו מעולם לא דרכה בתחנת משטרה, וכי העבירות המיוחסות לו אינן קשורות לתפקידו כמנהל סניף הבנק.
שופט בית משפט השלום בראשון לציון, דרור קלייטמן, האריך את מעצרם של השלושה עד ה-12 במרץ.












