הדוקטור לכימיה וסוכריות החשיש

שתף כתבה עם חברים

ד"ר לביוכימיה מאשדוד נעצר בנתב"ג כשבתיקו עשרות יחידות חשיש שנעטפו כסוכריות, וטען: זה לשימוש עצמי. מעצרו הוארך

sukariot hashish3
הסוכריות שנתפסו (לחצו כאן לצפייה בסרטון התפיסה)

ד"ר לורן בנישוי, המוגדר כמומחה בביוכימיה, נעצר שלשום (ראשון, 18.1) בשדה התעופה בן גוריון, בחשד לייבוא עשרות גרמים של חשיש שהיה עטוף כסוכריות. 

בנישוי, בן 41 מאשדוד, נעצר על ידי בלשי יחידת 747 הפועלת בנתב"ג בשיתוף יחידת הסמים של המכס והכלבנים, בעת שהגיע לארץ בטיסה מצרפת. הוא עורר את חשדם של הבודקים, נלקח לצד ובבדיקה מעמיקה בכבודה שלו אותרו עשרות יחידות של חשיש, עטופות כסוכריות, במשקל כולל של 215 גרם ברוטו. מדובר בכמות שמוגדרת בחוק שלא לשימוש עצמי.

בחקירתו הודה ד"ר בנישוי בייבוא החשיש, אך טען כי מדובר במעידה חד פעמים וכי הסם נועד לשימוש עצמי בלבד. האיש, ללא עבר פלילי, צרפתי במקור שעלה לארץ בשנת 2008, עשה בארץ תואר הראשון ואת השני השלים בצרפת. לאחר מכן המשיך ללימודי דוקטורט באנגליה, ובהמשך עשה פוסט־דוקטורט בפורטוגל, בהולנד ובגרמניה. הוא בעל דוקטורט בביוכימיה ובעברו אף עבד באחת האוניברסיטאות בארץ. 

עו"ד עמיר ג'ורג', סנגורו של בנישוי, ביקש מבית משפט השלום בראשון לציון לצמצם את ימי המעצר שביקשה המשטרה. השופט אילן בן דור קבע, כי קיים חשד סביר שהחשוד ביצע את המיוחס לו, ואף ציין כי משקלו של הסם חורג באופן משמעותי מהכמות שעל פי ההלכה היא לצריכה עצמית.

sukariot hashish2

על רקע התרחבות המאבק ללגליזציה של סמים קלים ויותר ויותר אנשי ציבור שמוכנים להודות בפומבי כי עישנו לאחרונה סמים, מעצרו של בנישוי היא דוגמה נוספת לאנשים, ללא עבר פלילי, שהמשטרה פותחת להם תיקים פליליים לאחר שנתפסו משתמשים בחשיש לשימושם העצמי ולא למטרת סחר, גם אם מדובר בכמות שהיא מעבר למה שמוגדר בחוק לצריכה עצמית.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *