![]() |
| עודד עזריאל |
בעוד ועדת השחרורים מקיימת את הדיון המכריע בעניינו של האסיר משה קצב, הדיון בשחרורו האסיר עודד עזריאל (41) מחיפה, חולה לב כרוני, נדחה למועד בלתי ידוע בשל שביתה בבתי המשפט. הסיבה, לתיק שלו לא צורפה חוות דעת עדכנית לגבי מצבו הרפואי.
עזריאל הוא עבריין מסוכן ו"תכשיט" לא קטן. בשנת 2004 הוא נמלט מישראל לאחר שירה בירקן מהעיר התחתית בעיר הכרמל, רק בגלל שהכעיס אותו לכאורה. שלוש שנים הוא הסתובב במערב אירופה, הולנד בלגיה, קצת גרמניה וצרפת, היה קשור לכל המי ומי בסצינת הסמים הישראלית המקומית. ב-2007 הוא נעצר בהולנד במקרה, אז התברר שהוא מבוקש בישראל על ניסיון לרצח ובית משפט מקומי החליט על הסגרתו לישראל.
עם הגיעו לישראל התברר שבמהלך הרפתקאותיו במערב אירופה, וההתמכרות לשימוש קבוע בקוקאין, הוא לקה בליבו והפך לחולה לב כרוני. עם שובו ארצה אושפז בבית חולים ועבר 14 צינתורים. יתכן ששמו של עזריאל מוכר לקוראים גם מסיפור האהבה המדהים שלו, שנחשף ב"פוסטה". אז פורסם כי עזריאל התאהב עד כלות באחות הסיעודית בבית החולים בו אושפז, וזו – כנגד כל הסיכויים – השיבה לו אהבה, למגינת ליבם של מפקדי המתקן.
הבוקר אמור היה להתקיים דיון בוועדת השחרורים בבקשתו להשתחרר שחרור מוקדם, כשעד תום מאסרו נשארה לו כשנה. בהנחיית בית המשפט המחוזי לדיון היום הייתה אמורה להיות מוגשת חוות דעת עדכנית של קרפ"ר (קצין רפואה ראשי) של שב"ס. יש לציין כי לפני מספר חודשים קבעה חוות דעת קרדיולוגית כי חלה ירידה משמעותית בתפקוד ליבו, אך אז נדחתה בקשתו לשחרורו.
כאמור, בהנחיית בית המשפט המחוזי, הדיון היום אמור היה להתקיים בהתבסס על חוות דעת עדכנית של הקרפ"ר. אולם, בשל שביתת הנהלת בתי המשפט שהחלה בתחילת השבוע במחאה על רפורמה בתנאי העסקתם – התקיים דיון טכני בלבד ולא מהותי, וזאת לאחר שלא הועברה לשופטים חוות דעת הרפואית שלו בשל השביתה בה לוקחים חלק כלל עובדי הנהלת בתי המשפט, ביניהם מזכירות וקלדניות.
עו"ד איתי בר עוז, המייצג את עזריאל, אמר בפתח הדיון: "לדברי מרשי, המשך שהייתו בשב"ס עלולה לסכן את חייו. האסיר סובל מאי ספיקת לב, צנתורים רבים כשהאחרון מלפני שנה. הוא נושא קוצב לב משנת 2012, הלב עובד ברמת תפקוד של 20% והוא היה ב – 149 אשפוזים במהלך מאסרו". עוד הוסיף הסנגור: "האסיר נבדק על ידי קרפ"ר, אך לצערי לא הוגשה חוות דעת קרפ"ר. אבקש לשחרר את האסיר".
השופטת חיותה כוחן קבעה: "הגם שהאסיר נבדק לא הוגשה חוות דעת, כנראה נוכח השביתה. לא ניתן להורות על שחרור האסיר ללא חוות דעת קרפ"ר. אי לכך הדיון נדחה למועד קרוב ככל הניתן".
מהנהלת בתי המשפט טרם נמסרה תגובה.










