|
| מאיר אוחנה |
בית המשפט העליון דחה את בקשתו של מאיר אוחנה, שנשפט ל-10 שנות מאסר בפרשת הבנק המחתרתי בבורסה ליהלומים, למנות לו סנגור ציבורי לצורך הערעור שיגיש לבית המשפט העליון.
אוחנה הורשע כנותן שירותי מטבע סמוי בבורסה ליהלומים, בהלבנת הון וסיוע ליהלומנים להתחמק ממס באמצעות הברחת יותר מ-100 מיליון דולר לחו"ל, הוצאת חשבוניות פיקטיביות ואי דיווח על הכנסותיו שהגיעו ל-3 מיליון דולר בשנים 2010-2011.
שופט בית המשפט המחוזי דוד רוזן גזר את עונשו של אוחנה בשבוע שעבר. העונש כולל קנס של מיליון שקל.
במקביל להודעת הערעור שהגיש על הרשעתו ובקשה לעכב את עונש המאסר, ביקש אוחנה שיוצג עד כה באופן פרטי על ידי עו"ד דרור מתתיהו, כי בית המשפט העליון יורה למנות לו סנגור ציבורי שייצג אותו בערעור. אוחנה טען כי אין ביכולתו להמשיך לשכור עורך דין פרטי ולשאת בהוצאות.
![]() |
| השופט סלים ג'ובראן |
השופט סלים ג'ובראן דחה את בקשתו למינוי הסנגוריה הציבורית לטפל בערעור, וכתב כי אוחנה "לא הניח תשתית עובדתית שתעיד על כך כי אין ביכולתו לשכור עורך דין, ובקשתו נטענה בעלמא ללא הסבר או נימוק לקשיים המונעים ממנו לשכור עורך דין". בעקבות ההחלטה, שכר אוחנה באופן פרטי את שירותיהם של עו"ד עדי ברקאי ועו"ד משה שמיר שיגישו את נימוקי הערעור.
השופט ג'ובראן דחה גם את הבקשה לעיכוב גזר הדין, והורה לאוחנה להתייצב לריצוי מאסרו היום (13.12). לדבריו, נאשם שהורשע יחל בריצוי עונשו מיד עם מתן גזר הדין, ובקשה לעיכוב המאסר תאושר רק במקרים חריגים.
לדברי השופט ג'ובראן, אוחנה הפעיל מנגנון רמייה מתוחכם ורב זרועות, ומעשיו "הם בבחינת עבירות צווארון לבן ברמת החומרה הגבוהה ביותר הן מבחינת היקף העבירות והן מבחינת השיטתיות והתחכום".
|
הגבול לסחף "מיליוני שקלים מבוזבזים לשווא מידי חודש על מינוי סנגוריה ציבורית לנאשמים ללא הצדקה ושופטים רבים ממנים סניגורים ציבוריים לכל דורש, ללא כל בדיקה וללא כל קריטריון, כדי לזרז את ההליכים המשפטיים ולא מפני שהנאשמים זכאים לכך", אומר הסנגור הוותיק, עו"ד אבי אודיז.
"השופט ג'ובראן היתווה כאן קו חשוב מאין כמותו, כי דרושה תשתית שתצדיק מינוי סנגור ולא די בבקשה ובאמירה 'אין לי'. גם לשולה זקן לא היתה כל הצדקה למנות סנגורים על חשבון המדינה, וכך גם באלפי תיקים אחרים. במינויים על חשבון הקופה הציבורית קיים סחף ואפילו שחיתות מערכתית שחייבים להיעצר". |











