פגע למוות, הפקיר ונמלט (2)

שתף כתבה עם חברים

הנאשם, נהג צעיר חדש, נהג ללא מלווה, חגורת בטיחות וביטוח, ופגע ברוכב אופנוע תוך כדי עקיפה. הוא נמלט מזירת התאונה ברגל והסגיר עצמו רק למחרת

teuna hariga ofanoa1
היה אופנוע (צילומים: מד"א)

צעיר בן 24 מהיישוב עבלין הרג פגע עם רכבו ברוכב אופנוע כבן 17 וחצי בכביש 66, הרג אותו ונמלט מהמקום. כך טוענת פרקליטות מחוז חיפה בכתב האישום שהוגש נגד הנהג ובו הוא מואשם בהריגה ובהפקרת רוכב האופנוע.

על פי כתב האישום, ב-4 במאי נהג הנאשם מכיוון צומת מגידו לכיוון יקנעם. באותה עת נסע בכביש במסלול הנגדי הצעיר תושב זלפה, רכוב על אופנועו. בשלב מסוים במהלך הנסיעה, כן נטען, סטה הנאשם עם הרכב לנתיב הנגדי על מנת לעקוף רכב שהיה לפניו, תוך שהוא חוצה קו הפרדה רצוף במהירות גבוהה מאוד. בשלב זה האטה נהגת הרכב את מהירות נסיעתה על מנת  לאפשר לנאשם לחזור לנתיב נסיעתו, אולם בטרם הוא הספיק להשלים את העקיפה – חסם הנאשם את דרכו של הרוכב ופגע בו עם חזית צד שמאל של הרכב בחזית האופנוע. כתוצאה מהפגיעה, הרוכב והאופנוע הועפו באוויר, ורכב הנאשם נדחף חזרה לנתיב הימני ונעצר.

teuna hariga ofanoa4
הרכב הפוגע

בכתב האישום נטען כי הנאשם היה באותה עת נהג צעיר חדש, אך הוא נהג ברכב ללא מלווה, ללא ביטוח  ומבלי שהיה חגור בחגורת בטיחות. מיד לאחר התאונה נמלט מהמקום רגלית מבלי להזעיק עזרה רפואית לנפגע. בכתב האישום נטען עוד, כי הנאשם הגיע רגלית עד צומת מגידו, ולאחר שהתקשר לארוסתו, אסף אותו אחיה מהמקום והסיעו לבית ארוסתו בעארה, שם הוא נשאר ללון, ובשעות הבוקר – לאחר  שנודע לו כי בכלי התקשורת פורסמו פרטים אודות התאונה ותוצאותיה – הוא נפגש עם עורך דין, ובהמשך הסגיר עצמו למשטרת חדרה.

כתב האישום מייחס לנאשם הריגה, הפקרה אחרי פגיעה, נהיגה במהירות בלתי סבירה, סטייה מנתיב נסיעה, עקיפה בדרך לא פנויה, חציית קו הפרדה רצוף, נהיגה כנהג חדש ללא מלווה, נהיגה ללא חגורת בטיחות ונהיגה ללא ביטוח. כתב האישום מתבסס בעיקרו על שורה של עדויות, ביניהן של אנשים שהיו ברכב הנעקף, בני משפחתו של הנאשם וכן מסקנות החקירה של בוחן תנועה בזירה.

לצד כתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה, ביקשה הפרקליטות להאריך את מעצרו וכן לפסול את רישיונו של הנאשם עד תום ההליכים. 

עו״ד ישי ניב שמייצג את הנאשם מטעם הסניגוריה הציבורית: ״מדובר בבחור צעיר ונורמטיבי ללא עבר. היום הוגשו כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים. אנו נלמד את חומר הראיות ונגיב לאישומים בבית המשפט״.

teuna hariga ofanoa3

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *