![]() |
|
| שתי מתלוננות על אונס (אילוסטרציה) |
כתב אישום שהוגש (17.11) לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד דימיטרי איסקוב (36) מחולון, מייחס לו אונס (ריבוי עבירות), סרסרות למעשי זנות, גרימה לעזיבת מדינה לשם זנות, הבאת אדם לשם עיסוק בזנות ועבירות נוספות. האונס, כך נטען, בוצע בשתי מתלוננות.
לפי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד רותי שביט-אושרי מהפרקליטות, לאורך חודשיים במהלך שנת 2015 ניהל איסקוב עסק לייבוא נשים ממדינות מזרח אירופה לישראל, לצורך שירותי מין. הוא יצר קשר עם הנשים, ולאחר שהבהיר להן את תנאי העסקתן, תחת ניהולו ויחד עם שותפיו (אחותו אוקסנה, שי אל צופן וזאור נטרושוילי שהורשעו ונידונו בעסקאות טיעון), הנחו את הנשים כיצד עליהן לנהוג בביקורת הגבולות כדי שלא יעוררו חשד.
עם הגעתן לישראל נאספו הנשים משדה התעופה, ופוזרו בשש דירות ששכרו איסקוב ושותפיו בבת ים. איסקוב תיאם עבור הנשים לקוחות, וגבה מחצית מהתשלומים שקיבלו עבור שירותי המין שסיפקו. בנוסף, נדרשו הנשים לשלם שכר דירה עבור שהותן בדירות, בין 3500-4000 שקלים.כל אחת מהנשים עבדה בין חודש לחודשיים, ואז עזבה.
לפי כתב האישום איסקוב לא הסתפק בניצול הנשים לשם רווח כספי, ואנס שתיים מהן באכזריות. אחת מהן, כך נטען, הוא אנס פעמיים, ומנע ממנה לעזוב את הדירה עד ששילמה לו חוב של 8,000 שקל. לפי האישום, את השנייה אנס כבר ביומה הראשון בארץ, שוב באכזריות, וציווה עליה 'להראות שהיא נהנית'.
המתלוננת, כך נטען, ביקשה לעזוב והבטיחה לא לספר לאיש על המקרה, אך בתגובה איסקוב אנס אותה שוב. היא שלחה הודעה לאחד משותפיו של הנאשם בבקשה לעזרה, אולם הפרקליטות טוענת כי לאחר שגילה את ההודעה – איסקוב היכה אותה עם מכשיר הטלפון. נטען כי בבוקר למחרת, עקב חששה, הלכה איתו המתלוננת לבית קפה, ועם שובה אל הדירה פנתה לשכנים בבקשה לעזרה והזעיקה משטרה.
במקביל להגשת כתב האישום ביקשה הפרקליטות להאריך את מעצרו של איסקוב עד תום ההליכים. בידיה הודעות מפורטות של הנשים, הודעות שתי הנשים אותן לכאורה אנס, מסמכים והתכתבויות. כמו כן, עו"ד שביט אושרי טוענת כי קיים חשש לשיבוש הליכי חקירה, מאחר שאיסקוב ברח מהארץ והוסגר על ידי אוקראינה רק לאחרונה.
"מעשיו של הנאשם", נכתב בבקשה, "משך תקופה של חודשיים ימים פעל המשיב, ביחד עם שותפיו, בצורה מאורגנת ושיטתית, כרשת משומנת של הבאת נשים אל תוך גבולות הארץ, בניגוד לחוק, במטרה לעסוק בזנות".
מצ"ב סנגורו של איסקוב, עו"ד צחי רז: "הנאשם כופר מכל וכל במיוחס לו. לא סירסר באף אישה ולא לקח חלק בכל המתואר בכתב האישום בטח לא אנס אף אחת מהמתלוננות אשר מוסרות גרסה הזוייה ולא הגיונית בעליל"








